7 februarie: Sfântul Ierarh Partenie, Episcopul Lampsacului

 Sfântul Ierarh Partenie  fost fiul unui diacon din orașul Melitopoli. A cunoscut din inimă cuvintele Evagheliei de mic copil, și s-a străduit să le îndeplinească. Stand pe malul unui lac, a prins peșți, i-a vândut și a dat banii obținuți astfel săracilor. Prin providența lui Dumnezeu, a fost ales episcop al Lampsacului.


A curățat orașul de păgânism, a închis templele dedicate venerării idolilor, a clădit multe biserici și a întărit credința. A vindecat toate formele de boală prin rugăciune și a fost puternic în special în izgonirea din oameni a spiritelor rele.                                                                              


7 februarie: Sfântul Ierarh Partenie, Episcopul Lampsacului

Odată, când era pe cale să alunge spiritul diabolic din trupul unui om innebunit, spiritul l-a rugat să nu facă asta. "Îți voi da alt om, în care să poți intra și locui", i-a spus Sfântul Partenie. "Și cine este acel om?", a întrebat spiritul. "Eu sunt acela", i-a răspuns sfântul, "Vino și fă-ți sălaș în mine". Auzind asta, spiritul a fugit ca și cum ar fi fost mistuit de foc, strigând, "Cum aș putea intra în casa lui Dumnezeu?"


Sfântul Partenie a trăit mult și a arătat în faptele sale marea sa dragoste pentru Dumnezeu și om. A intrat în pacea veșnică a lui Hristos în secolul al IV-lea. 


6 februarie: Sfântul Ierarh Vucol, Episcopul Smirnei


7 februarie: Sfântul Ierarh Partenie, Episcopul Lampsacului 7 februarie: Sfântul Ierarh Partenie, Episcopul Lampsacului Reviewed by Diana Popescu on februarie 06, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.