27 aprilie: Sfântul Apostol Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

 Sfântul Apostol Simeon, rudenia Domnului,  a fost fiul lui Cleopa, care era fratele mai tânăr al Sfântului Iosif Logodnicul. Astfel, Sfântul Simeon a fost nepotul lui Iosif și văr al Domnului. Ca adult, a fost martorul minunilor Domnului Iisus Hristos, a crezut în El și a devenit unul dintre cei 70 de Apostoli. 


Sfântul Simeon a proclamat învățăturile lui Hristos, a fost instruit în adevărurile sfintei credințe și a denunțat venerarea idolilor. După omorârea Sfântului Iacob (23 octombrie), primul episcop al Ierusalimului, creștinii l-au ales pe Sfântul Apostol Simeon ca succesor al lui.                        

       

27 aprilie: Sfântul Apostol Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

Împărații Vespasian și Domițian au poruncit ca toți descendenții regelui David să fie dați pieirii. Împăratul Traian (98-117) a reînnoit acest decret și unii eretici l-au dat de gol pe Sfântul Simeon ca fiind urmaș al regelui David și, de asemeni, creștin. 


Păgânii l-au arestat pe Sfântul Simeon, care, în acea vreme, avea vârsta mai mare de 120 de ani. El i-a uluit pe judecător și pe tovarășii acestuia prin îndurarea mai multor zile de tortură. A fost răstignit în anul 107, în decursul domniei lui Traian. 


26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilievs, Episcopul Amasiei


27 aprilie: Sfântul Apostol Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului 27 aprilie: Sfântul Apostol Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 26, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.