8 aprilie: Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Flegon, Asincrit și Ermis

 Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Flegon, Asincrit și Ermis au fost printre cei 70 de Apostoli aleși de Hristos, trimiși de El să propăvăduiască (4 ianuarie). Apostolul Irodion (Herodion) a fost o rudă a Sfântului Pavel și tovarășul acestuia în multe călătorii. Când creștinismul s-a răspândit către peninsula balcanică, Apostolii Petru și Pavel l-au numit pe Sfântul Irodion episcop de Patara. Sfântul a propăvăduit Cuvântul lui Dumnezeu și a convertit mulți păgâni greci și evrei la creștinism. 


Înfuriați de activitatea sfântului, veneratorii de idoli și evreii l-au atacat pe Sfântul Irodion și l-au lovit cu bâte și cu pietre. Cineva din gloată l-a străpuns cu un cuțit și sfântul a căzut la pământ. Dar, când atacatorii au plecat, Domnul i-a redat sănătatea și a redevenit nevătămat. Sfântul Irodion a continuat să-l însoțească pe Sfântul Pavel mulți ani. Când Sfântul Pavel a fost răstignit, Sfântul Irodion și Sfântul Olimpiu au fost decapitați cu sabia în același timp.                                                    

                  

8 aprilie: Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Flegon, Asincrit și Ermis

Sfântul Apostol Agav a fost înzestrat cu darul profeției. El a prezis foametea din vremea împăratului Claudius și a prevăzut suferințele Apostolului Pavel la Ierusalim (Faptele apostolilor 21:11). Sfântul Agav a propăvăduit pe multe tărâmuri și a convertit mulți păgâni la Hristos.


Sfântul Asincrit a fost episcop în Hircania (Asia Mică). Sfântul Flegon a fost episcop în orașul Maraton (Tracia). Sfântul Ermis a fost episcop în Dalmația. Toți acești mucenici au trecut prin suferințe cumplite pentru Hristos și au fost aflați demni de coroana de mucenicie. 


7 aprilie: Sfântul Mucenic Caliopie


8 aprilie: Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Flegon, Asincrit și Ermis 8 aprilie: Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Flegon, Asincrit și Ermis Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.