8 iunie: Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat

 Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat a suferit pentru Hristos în Eraclia pe 8 februarie 319. În vremea chinurilor sale, el i-a poruncit servitorului său, Varus, să-l îngroape pe pământul părinților săi din Evhaita. Aducerea moaștelor sale acolo a avut loc pe 8 iunie 319. 


În această zi, ne reamintim, de asemeni, de minunea icoanei Sfântului Mucenic Teodor într-o biserică dedicată lui dintr-un loc numit Karsat, din apropiere de Damasc.                               

              

8 iunie: Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat

Un grup de saraceeni, transformase această biserică în spațiul lor de locuit. În această, se afla pe un zid o frescă înfățișându-l pe Sfântul Teodor Stratilat. Unul dintre saraceeni a tras o săgeată în icoana Marelui Mucenic. Din fața Sfântului, lovită de săgeata, a început să curgă sânge sub privirile uluite ale tuturor celor prezenți. 


La puțin timp după aceea, saraceeni ce-și făcuseră sălaș în biserică s-au omorât unul pe celălalt. Relatări ale acestei minuni au fost oferite de Sfinții Părinți Anastasie de pe Muntele Sinai (20 aprilie) și Ioan din Damasc (4 decembrie).  


7 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Teodot, Episcopul Ancirei


8 iunie: Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat 8 iunie: Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.