DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera B

B

-BAIE AROMATA- Baie calmanta a intregului corp , de ingrijire si improspatare a tenului. Pentru femeile gravide , are o actiune relaxanta a muschilor din zona pelviana , prevenind , totodata , aparitia vergeturilor.
- BAIE CU APE MINERALE – Baie de ingrijire cosmetica ; o baie de ape minerale cu alcalinitate mare este utila pentru intretinerea tenurilor grase.
- BAIE CU LAPTE – Baie preparata in principal cu produse (naturale) din lapte , cu efect de relaxare a pielii.
-BAIE CU PLANTE - Baie de reconfortare a organismului ,improspatare si tratare a pielii .Se pot utiliza infuzii concentrate de rozmarin , musetel , salvie , levantica , menta , flori de tei.
-BAIE CU ULEIURI (AROMATE) – Baie aromata.
-BAIE DE ABURI - Metoda cosmetica de curatare in profunzime , tonifiere si improspatare a tenului. Se pot folosi bai de aburi cu uleiuri volatile sau plante medicinale infuzate in apa fierbinte.
-BAIE DE ESENTA DE BRAD , PIN , EUCALIPT - Baie de reconfortare a organismului si improspatare a pielii , avand un efect excelent de calmare a sistemului nervos.
-BAIE DE IERBURI – Baie de reconfortare a organismului ,improspatare si tratare a pielii .Se pot utiliza infuzii concentrate de rozmarin , musetel , salvie , levantica , menta , flori de tei.
-BAIE DE LUMINA – Expunere la lumina naturala (solara) intensa , care stimuleaza glanda pineala , responsabila de producerea melaminei. Are un efect benefic asupra calitatii somnului , imbunatateste puterea de concentrare.
-BAIE DE MARE – Datorita concentratiei mari de saruri minerale , baia cu sare de mare este folosita , in combinatie cu (auto-) masajul , de catre persoanele cu celulita asociata.
-BAIE DE NAMOL – Bai utilizate in cosmetica corpului si pentru combaterea celulitei.Contraindicatii : leziuni cutanate posttraumatice , boli de piele (dermatologice).
-BAIE DE TARATE - Baie de reconfortare a organismului si improspatare a pielii .Taratele se tin intr-un saculet de tifon ; dupa baie , se recomanda uscarea corpului prin evaporare.
-BAIE LA PICIOARE - Baie pentru hidratarea si ingrijirea labelor , degetelor si talpilor picioarelor , gleznelor , dar si pentru ingrijirea si tratarea unghiilor de la degetele picioarelor.
- BALSAM – Ulei aromat sau unsoare / unguent parfumat (a) folosit(a) pentru vindecare sau in scopuri cosmetice.
-BALSAM AFTER SHAVE (DUPA RAS)- Balsam cu o consistenta groasa , continand o lotiune de inmuiere a pielii.
-BALSAM DE BUZE – Produs cosmetic de hidratare , catifelare , flexibilitate a buzelor.
-BALSAM DE CLATIRE ACIDA – Utilizat pentru eliminarea filmului superficial de sapun dupa spalarea parului cu sampon.Un amestec comun este cel cu otet sau suc de lamaie cu apa.
-BALSAM DE CORP – Balsam pentru : intretinerea si ingrijirea pielii corpului , impotriva vergeturilor , etc.
- BALSAM PENTRU MAINI – Balsam de intretinere a pielii manilor , de tratare a pielii uscate si a crapaturilor acesteia , de catifelare , hidratare .
- BALSAM PENTRU PAR – Exista in mai multe variante : pentru par normal , gras , subtire , uscat , ondulat , vopsit , deteriorat , antimatreata , etc.
-BALSAM NUTRIREPARATOR - Produs cosmetic de regenerare a aprului degradat , uscat si fragil.
-BALSAM PENTRU PICIOARE – Produs de racorire , hidratare , intretinere a picioarelor.
-BANANE- Folosite la masi faciale pentru prevenirea ridurilor.
- BAMBUS – Utilizat in cosmetica datorita calitatilor sale nutritive (pentru lotiuni tonice , lapte demachiant , crème de corp)
- BENTONITA – Argila poroasa eficienta in curatarea si purificarea pielii , utilizata pentru masti faciale.
- BETAINA COCAMIDOPROPIL – Substanta sintetica etichetata adesea pe sticlele de sampon drept “extract din cocos” .Surfactant secundar utilizat in combinatie cu surfactanti puternici.
-BIGUDIU – Dispozitiv din material plastic sau metal , de ondulare a parului , folosit prin infasurarea unei suvite de par in jurul lui .
-BILA DE BAIE AROMATA –Forma de comercializare a produselor aromatizante pentru baie.
-BIOCHIMIE – Studiul comportarii compusilor chimici in plante si in organismele vii.
- BIOTINA – Una din vitaminele B care , atunci cand este in deficienta , provoaca dermatitele si pierderea parului.
-BISULFIT DE SODIU – Substanta chimica sintetica utilizata ca relaxant al parului si conservant.
-BOALA LUI DARIER – Boala care provoaca aparitia unor pete negre sub forma de crusta pe piele , numite papule keratotice.Acestea apar de obicei pe gat , spate , urechi , frunte si vintre , dar se pot manifesta si in alte zone de pe corp.
- BOALA LUI GROVER – Boala de piele care afecteaza spatele si pieptul , caracterizata prin aparitia unor umflaturi rosii sau roz , care pot avea forma de crusta , de basici sau de eroziuni. Pot apare usoare sangerari ale acestor umflaturi.
- BOALA LUI SCHAMBERG – Boala specifica masculina , constand in decolorarea cronica a pielii picioarelor , datorita formarii unor pereti ( perforati ) ai vaselor de sange , care permit intrarea in piele a celulelor rosii.
- BOALA LYME – Boala infectioasa , determinata de bacteria Borrelia burdoferi , transmisa prin muscatura de capusa.
-BORATI – Saruri ale acidului ortoboric.
-BRANCA – (Erizipel) Dermatita acuta provocata de streptococul hemolitic , in cazul unei placi cutanate tratate necorespunzator , sau pe fondul unei angine acute , caracterizata prin dezvoltarea pe pielea fetei si a membrelor a unor pete ovale sau rotunde , cu suprafata catifelata , de un rosu aprins.
-BRAZILIAN – (Prescurtare pentru “Brazilian bikini wax”) Tundere/indepartare completa sau partiala a parului pubian la o femeie , de-a lungul conturului unui bikini.
-BRONOPOL – Alcool toxic , utilizat pentru crème de fata , cosmetice de par , mascara si uleiuri de baie .Se prezinta sub forma unei pudre albe cristaline , care poate provoca iritatii ale pielii la concentratii de peste 25%.
-BRONZ ARTIFICIAL – Obtinut prin utilizarea unui aparat de bronzat , prin impregnarea rapida a melaninei si impregnare de vitamina D3
-BRUSTURE RADACINA – (Radix Bardanae) Ingredient cosmetic , folosit si ca remediu impotriva afectiunilor cutanate , caderii parului si matretii (sub forma de decoct) , impotriva cosurilor, eruptiilor , furunculelor (sub forma de infuzie).
-BULBI DE CEAPA – (Bulbus alii cepae) Folositi pentru combaterea pistruilor , prin frictionari puternice cu o solutie rezultata din bulbii de ceapa zdrobiti in otet.
-BURETE ABRAZIV - Burete utilizat impreuna cu un produs exfoliant (crema , lotiune ,gel) pentru inlaturarea celulelor moarte de pe piele , dupa umezirea corpului sub dus sau in cada.
-BURETE APLICATOR – Burete de aplicare a fondului de ten.
-BURETE BAIE EGIPTEAN- O alta denumire a buretelui Loufah.
-BURETE COSMETIC – Burete de aplicare a fondului de ten.
-BURETE DE EXFOLIERE (EXFOLIANT) – Burete (abraziv) utilizat impreuna cu un produs exfoliant (crema , lotiune ,gel) pentru piele , de inlaturare a celulelor moarte , dupa umezirea corpului sub dus sau in cada.
-BURETE DE NAILON – Burete de baie cu mare capacitate abraziva / de exfoliere a stratului de celule moarte.
--BURETE EXFOLIANT MANUSA – Burete de exfoliere in forma de manusa
-BURETE EXFOLIANT PENTRU FATA – Burete de exfoliere specializat pentru fata
-BURETE EXFOLIANT PENTRU SPATE - Burete de exfoliere specializat pentru spate
-BURETE LOUFAH – Burete de baie confectionat din partea fibroasa uscata a fructului apartinand unei plante din specia Luffa Aegyptiaca.
-BURETE PENTRU MASAJ – Burete de forme diferite utilizat in masajul corporal.
-BUTIL – HIDROXI – ANISOL – (BHA) Antioxidant sintetic utilizat pentru conservanti.
-BUTILAT HIDROXITOLUEN – (BHT) Antioxidant sintetic utilizat pentru conservanti.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera A 

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera C 

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera B DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera B Reviewed by Diana Popescu on octombrie 27, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.