28 octombrie: Ziua Internațională a Animației

 Celebrată anual pe 28 octombrie, Ziua Internațională a Animației a fost proclamată în 2002 de către ASIFA (Asociația Internațională a Filmului Animat), o organizație nonprofit membră a UNESCO, fondată în 1960, în Annency, Franța, de către cei mai cunoscuți artiști de animație. 


Această zi comemorează prezentarea publică a Teatrului Optic al lui Charles-Émile Reynaud, de la Muzeul Grevin din Paris, în 1892. În 1895, cinematograful fraților Lumière a pus totuși în umbră invenția lui Reynaud.


În anii din urmă, evenimentul de pe 28 octombrie a fost marcat în mai mult de 50 de țări de pe fiecare continent, din toată lumea. Cu prilejul acestuia, instituțiile culturale proiectează pe marile ecrane filme de desene animate, se organizează workshop-uri, expoziții, demonstrații tehnice despre modul de creare a animației.   

                                                   

28 octombrie: Ziua Internațională a Animației

Filmele de scurt ori lung metraj prezentate cu această ocazie pun în lumină o gama extraordinar de largă de tehnici, de la desene, picturi, păpuși și obiecte animate, folosirea lutului, nisipului și hârtiei în acest scop, până la animația, sofisticată, produsă pe calculator. 


Poți sărbători Ziua Internațională a Animației urmărind unul din filmele clasice de desene animate ale lui Walt Disney sau pe cele mai moderne, precum Avatar, care evidențiază o împletire extraordinară dintre filmarea tradițională și cea computerizată!


27 octombrie: Ziua Mondială a Moștenirii Autovizuale

28 octombrie: Ziua Internațională a Animației 28 octombrie: Ziua Internațională a Animației Reviewed by Diana Popescu on octombrie 27, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.