Femeia Zeita si Femeia Razboinica

Dintre toate femeile, cea care isi cere cu staruinta vindecarea si implinirea este Femeia Razboinica. Ea tanjeste sa se transforme in Zeita si totusi nu stie cum sa faca posibila aceasta sublimare...

Femeia Razboinica



Tipuri femeie
Femeia Razboinica este puternica, independenta, increzatoare in sine si plina de succes. Cu toate acestea, ea este patrunsa de responsabilitatea si obligatiile care decurg din rolul ei social. Este incredintata ca numai ea poate rezolva orice fel de problema, si aceasta intr-un mod cat mai rapid si mai apropiat de perfectiune.

Femeia Razboinica are, cel putin in forul ei interior, o perspectiva amara asupra barbatilor, care - crede ea - provoaca toate dezastrele, si se descurca jalnic atunci cand sunt pusi la treaba. Ea ii considera pe barbati drept sexul slab care actioneaza ilogic, sub impulsul sentimentelor sau instinctelor, atunci cand isi ingaduie sa actioneze; se crede inconjurata de incapabili, oameni fara forta de a iesi din cotidian cu vreo initiativa. Ea declara ca barbatii sunt buni pentru un singur lucru: sa mute mobila. Ei bine, poate si pentru vreo doua alte lucruri....

Femeia Razboinica a abandonat de mult visele despre cavalerul in armura stralucitoare sau despre barbatul ideal. Ea este resemnata, furioasa, gata oricand sa le dea peste nas acestor fiinte masculine inferioare. In mod constient sau subconstient, ea incearca sa se razbune pe pradatorii masculini din societatea patriarhala contemporana.

Femeia Razboinica respecta alti luptatori, dar nu are nici o ingaduinta fata de femeile "slabe" care nu cuteaza sa ia maini sabia Razboinicei. Poate fi o buna sotie si mama, care isi apara si isi intretine familia, insa, chiar din aceasta postura, nu renunta la rolul ei dominator.

Aceasta femeie a ajuns sa fie obosita de lupta continua pe care o duce, dar isi poarta cu mandrie, asemeni unor medalii, cicatricile ranilor din bataliile trecute, incheiate cu tot atatea victorii. Armura a inceput sa o impovareze, si isi doreste in secret sa scape de ea. Ea aspira catre Zeita din interiorul ei, dar nu crede totusi ca ar putea supravietui fara sabia ei de luptatoare. Aceasta, pentru ca nu stie nimic despre puterea care salasuieste in Zeita.

Femeia Zeita

Tipologii femei
Zeita nu reprezinta altceva decat intruparea divinului intr-un trup de femeie. Zeita are un simt echilibrat de discernamant si actioneaza cu integritate; poseda un nucleu indestructibil de pace interioara. Zeita emana o energie de o intensa frumusete, dragoste si gingasie, care ii atrage pe cei din jur asemeni unui magnet.

Poate ca Femeia Zeita a fost Razboinica odata, insa ranile ei sunt acum vindecate. Ea s-a eliberat de manie, durere, teama, vinovatie si aroganta. A dat uitarii sentimentul de a fi tradata sau abandonata. Ea a inlocuit toate acestea cu un registru emotional de o extrema sensibilitate, cuprinzand bucuria si afectiunea pentru ceilalti. Si-a transformat credintele, atitudinile si gandurile limitate odata intr-o ingaduinta afectoasa fata de orice fiinta umana, asa cum este ea in realitate. Femeia Zeita nu are nevoie sa schimbe pe nimeni, pentru ca ea intrevede divinul din tot ceea ce exista. Intelege ca orice atac este pornit dintr-un impuls al fricii. Ea isi aminteste ce este teama, dar stie sa o neutralizeze prin revarsarea ei nelimitata de iubire.

Razboinica si Zeita, doua arhetipuri de femei puternice. Una obosita si ranita, cealalta radianta, vindecata si implinita. In ce fel si-a capatat Razboinica ranile? Cum se poate transforma ea intr-o Zeita? Pentru a raspunde acestor intrebari trebuie mai intai sa intelegem in ce fel actioneaza energiile in interiorul fiintelor umane.

Caracteristicile energetice feminine si masculine

Energia are doua cai diferite de manifestare: feminina si masculina. Manifestarea energetica masculina este de afirmare; barbatul initiaza actiunea. Energia masculina se exprima prin nevoia de a intelege, a analiza si a descoperi limitele. Mintea masculina incearca sa puna stapanire pe lumea fizica. Energia specifica barbatului isi gaseste mijlocirea prin minte, dorind sa daruiasca, sa protejeze si sa aduca confort in lumea materiala. Toate fiintele umane, indiferent de sex, poseda un aspect masculin, numit uneori "masculinitate interioara".

In mod asemanator, fiecare individ este caracterizat printr-un aspect feminin interior. Acest tip de energie este unul de raspuns, receptiv, un spatiu deschis incadrat de un contur strict.Acest spatiu deschis este insa intunecat si incarcat de mister. Principiul feminin este familiar cu necunoscutul sau indefinitul. Din aceasta zona misterioasa, pantecele care hraneste si zamisleste, iau nastere creativitatea si intuitia .
Energia feminina se exprima prin intermediul inimii, prin simturi, folosindu-si creativitatea pentru a da nastere unui spatiu exterior ademenitor, protector si senzual.

In mod ideal, in fiecare individ se manifesta, intr-o maniera sanatoasa, o conlucrare egala, echilibrata a aspectului feminin si a celui masculin. In mod practic, insa, acest lucru se intampla rareori. Pe masura ce oamenii se confrunta cu socurile si loviturile vietii, latura feminina sau masculina este supusa unor presiuni sau este ranita, impiedicandu-i-se astfel dezvoltarea. Prin acest mecanism, o femeie se transforma intr-o Razboinica dominata de energia masculina, intrucat aspectul ei feminin este ranit sau nefunctional.

Cum devine o femeie Razboinica?

Exista mai multe posibilitati. Se poate intampla ca in copilarie sa nu se fi simtit protejata sau aparata de catre tatal ei. Uneori, tatal putea fi absent emotional sau fizic, sau se putea exprima precumpanitor sub aspectul energiei feminine, fiind departe de arhetipul clasic masculin. In unele cazuri, o fata se poate automodela dupa exemplul unei mame sau a unei alte femei Razboinice. Alteori, se poate simti tradata sau parasita de unul dintre parinti sau chiar de catre amandoi. Poate simti nevoia, din diferite motive, de a juca rolul barbatului si de a asigura mijloacele de trai sau protectia familiei. Poate sa isi dezvolte trasaturile razboinice pentru a supravietui in jungla lumii afacerilor.

Indiferent care ar fi motivul, Femeia Razboinica isi imbraca armura si se avanta in batalie. Ea lupta pentru ea insasi, pentru familie, slujba, recunoasterea sau confirmarea meritelor sale. Pe parcursul bataliei, sufletul i se acopera de rani, mai mult sau mai putin inchise, dar lucrul acesta conteaza mai putin pentru ea fata de victoriile obtinute. Pe de alta parte, insa, ego-ul ei este suprasolicitat, iar miezul sau launtric isi doreste cu ardoare retragerea din lupta.

Cum actioneaza ego-ul?

Ego-ul sau interioritatea sufleteasca a fost adesea un subiect blamat. Unele discipline ne sugereaza ca el trebuie mentinut sub control sau chiar suprimat. Ego-ul are, insa, un rol extrem de important in dezvoltarea si mentinerea personalitatii. Functia sa suprema este aceea de a ne proteja .

De cate ori ne confruntam cu o anumita situatie, ego-ul scaneaza celulele memoriei, cautand sa gaseasca similaritati cu o situatie prin care am trecut deja. Daca identifica o situatie asemanatoare, care ne-a provocat durere, ego-ul incearca sa ne protejeze pentru a nu fi raniti din nou.

Amintirea ancestrala este stocata in ADN, o arhiva sau o mostenire transmisa de stramosii nostri. Aceasta arhiva de memorie intra in actiune ori de cate ori trecem printr-o trauma sau luam o decizie emotionala. Metaforic vorbind, amintirea ancestrala provine din vietile noastre anterioare, sau din alte aspecte ale noastre din alte dimensiuni sau universuri paralele.
Cu o istorie atat de bogata, atunci cand ego-ul face o scanare, el gaseste aproape intotdeuna o situatie similara in care am fost afectati sau raniti, asa ca ia masuri de aparare pentru a evita sa fim lezati din nou.

Ego-ul ne poate provoca frica sau indoiala. El poate da nastere unor ganduri, credinte sau amintiri care ne determina sa evitam a ne implica intr-o anumita situatie. Uneori, ne pune in cale bariere pentru a ne opri sa luam parte la o actiune ( precum limitarea timpului disponibil, oprelisti financiare sau boli). El face orice pentru a ne sta in cale.

Aceste mijloace de aparare ne limiteaza, ne fac sa reactionam in acelasi fel in care am facut-o in repetate randuri. Din aceasta cauza, ne comportam mereu in acelasi mod si obtinem intotdeuna aceleasi rezultate. Orice experienta noua ne este interzisa. Nu putem face nimic pentru a ne schimba. Suntem logoditi pe veci cu similitudinea.

Cum foloseste sufletul legea atractiei?

Cauza pentru care intalnim situatii dureroase rezida in energia daunatoare stocata in ADN. Sufletul incearca mereu sa ne aduca inapoi la fericire si sanatate, asa ca se straduieste sa elibereze energia ascunsa, subjugata de catre ego. El face uz de legea atractiei ( "ceea ce este asemanator se atrage") pentru a profita de oamenii si situatiile care ii ofera sansa de a elibera energia negativa supraacumulata.

Din aceasta cauza, o femeie Razboinica ranita atrage de obicei un barbat ranit. Pentru oportunitatea de a curata si elibera aceasta energie negativa stocata. Razboinica poate scapa de energia daunatoare din ADN, iar atunci cand realizeaza lucrul acesta, ea incepe sa se miste prin lume fara povara dureroasa a amintirii ancestrale. Datoria ego-ului, devine mult mai "usoara," intrucat nu mai exista o energie dureroasa necesara a fi eliminata (razboinica nu mai trece prin situatii care o pot rani sau indurera). Iar atunci cand ea se afla intr-o situatie noua, iar ego-ul scaneaza in cautarea unor amintiri dureroase, nu mai poate gasi nimic. Astfel incat, ego-ul ii permite sa se implice in mod nelimitat in noi experiente .

Cum se transforma Razboinica in Zeita ?

Mai intai, ea are nevoie sa isi implice ego-ul in procesul de eliberare, curatare sau purificare. Trebuie sa se asigure ca procedeaza in asa fel incat sa faca treaba ego-ului cat mai usoara. Trebuie sa convinga ego-ul ca are nevoie de el in continuare pentru a-i asigura protectia si sanatatea.

Apoi, ea declara, impune intentia ei de a se curata, purifica. Pentru aceasta, are nevoie sa isi mobilizeze intreaga ei forta spirituala. In acest fel incepe procesul de transformare. Ea poate fi ghidata de impulsurile sufletesti in crearea unui ceremonial sacru, necesar pentru a pasi dintr-o forma de constiinta in alta. Poate realiza o metafora ceremoniala a mortii vechiului ei sine si renastere a noului ei sine. Se poate imagina asemeni unui sarpe care isi schimba pielea.

Impulsurile ei sufletesti, in acest proces de purificare, o pot indruma catre o persoana care sa o sprijine, sa ii fie martor si sa o intareasca in efortul ei de transformare. Poate alege pe cineva care deja radiaza si isi demonstreaza puritatea energetica a Zeitei .

Acest proces de eliberare si purificare ii va permite sa isi transfere simtul ei de protectie si securitate prin identificarea ei insasi ca Fiinta Divina, care este indrumata si protejata prin mijloace divine direct catre Sursa a tot ce ce exista.In acest fel, ea poate deveni Zeita.

Purificarea va transforma viata acestei femei. Anumite relatii, chiar unele cu oameni foarte apropiati, se pot destrama. Daca legea atractiei a adus in viata ei o anumita relatie datorate impartasirii energiei negative acumulate, ea va descoperi o schimbare brusca sau o disolutie a acestei relatii. Ea va mentine numai acele legaturi umane care sunt atrase catre sine de bucurie si de iubire neconditionata. Se poate chiar intampla ca aceasta transformare sa o duca chiar la pierderea slujbei sau a caminului...

Insa, universul nu suporta vidul, absenta. Astfel incat, atunci cand toate acele relatii sau situatii negative vor dispare din viata ei, ea va atrage in mod automat noi relatii si situatii care vor pulsa pe frecventa unei iubiri, bucurii si linisti neconditionate.

Cum poti recunoaste o Zeita ?

Zeita a lasat deoparte tot ceea ce nu tine de divin. Ea se bucura de feminitatea ei si si-o exprima cu curaj. Ea descopera ca este cu adevarat usor sa lucrezi sau sa convietuiesti atat cu femeile cat si cu barbatii. Zeita a lasat in urma acumularea negativa a sentimentelor de tradare si abandonare, si radiaza din plin energia increderii. In asa fel incat ceilalti isi lasa jos garda, iar ea regaseste in ei increderea si sinceritatea lor profunda.

Zeita ii trateaza pe ceilalti cu intelegere si bunatate. Cu toate acestea, ea are simtul discernamantului si stie cand este cazul sa isi marcheze hotarele. Ea rosteste adevarul din inima, cu respect, tinand seama de sentimentele celor din jur.

Zeita este purtatoarea unei energii speciale, o vibratie inalta si rapida in campul ei energetic. Ea si-a creat in trup un mediu care atrage energii rafinate si delicate. Corpul ei a devenit o antena care capteaza energiile celeste de simpatie si de fericire, pentru a le retransmite apoi in toate directiile.

Ea radiaza energia Uniunii Sacre si atrage, in acest fel, un partener al Uniunii Sacre din lumea fizica. In conformitate cu timpul divin, desigur ca ea va atrage catre sine un Zeu care o va onora ca pe o Zeita.

Articole din acelasi domeniu :

Tipuri de personalitate

Grupa sangelui si personalitatea

Care este tipul tau chimic de personalitate ?
Femeia Zeita si Femeia Razboinica Femeia Zeita si Femeia Razboinica Reviewed by Diana Popescu on aprilie 11, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.