Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 3

-Anchetator , ancheta – A visa despre un anchetator semnifica tensiunea si pericolul unor activitati din viata ta reala.
Cand visezi ca tu esti anchetator , inseamna ca iti cauti talentele sau capacitatile ascunse , sau ca incerci sa rezolvi o problema , sa afli adevarul intr-o chestiune care te ingrijoreaza.
Visul in care cineva te urmareste este relevant asupra sentimentului tau de vinovatie.

-Ancora – Vederea in vis a unei ancore semnifica stabilitate si securitate.Intr-o alta varianta , ancora iti semnaleaza ca esti o persoana care isi afirma cu tarie punctul de vedere sau convingerile.
Pe de alta parte , ancora poate fi un simbol a ceva care te tine pe loc , te infraneaza si iti ingradeste libertatea.Acest ceva poate fi o relatie care nu merge cum trebuie sau o cariera care nu evolueaza asa cum iti doresti.

-Androgin – Atunci cant iti apare in vis o persoana androgina , ea iti sugereaza sa incerci sa aduci la un loc , sa armonizezi laturi sau aspecte aparent contrarii.Unele aspecte ale vietii tale necesita integrarea.

-Android – Visul unui android sau care te infatiseaza ca un android sugereaza ca iti lipseste voiciunea sau spiritualitatea.Poate indica , de asemeni , ca actionezi fara sa gandesti in prealabil.

-Anecdota – Sa visezi ca relatezi o anecdota denota ca preferi o companie vesela si placuta in locul uneia intelectuale .
A auzi o anecdota in vis sugereaza ca vei fi inconjurat de oameni veseli , carora le place sa traiasca.

-Anemie – A visa ca ai anemie reprezinta incapacitatea ta de a te accepta asa cum esti sau lipsa autorespectului.Trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine insuti si sa accepti felul in care esti.Acest vis simbolizeaza cautarea perfectiunii.

-Anemona – O anemona in vis reprezinta neincredere sau moarte.Ea indica o faza de tranzitie in viata ta.

-Anestezie – Vizualizarea anesteziei intr-un vis iti sugereaza sa iti reduci tensiunea emotionala in loc de a te confrunta cu ea.Pot exista in viata ta situatii pe care incerci sa le eviti cu disperare.Refuzi sa iti asumi responsabilitatea actiunilor tale.

-Angajare - Cand visezi despre angajarea ta intr-un loc de munca
ti se sugereaza ca iti exploatezi in mod corect talentele si capacitatea.Poate insemna , de asemenea , ca trebuie sa te focalizezi mai mult asupra activitatii tale profesionale.
A visa ca nu esti angajat simbolizeaza lipsa de incredere in tine sau lipsa de inspiratie.Este si un semn al faptului ca nu iti utlizezi intreg potentialul.Pe de alta parte , acest vis poate semnala sentimentele tale de nesiguranta.Este posibil sa simti ca nu esti indeajuns de bun sau capabil.

-Anghinare – A vedea sau a manca anghinare in vis sugereaza nevoia ta de a ajunge la miezul unei chestiuni.De asemenea , reprezinta potentialul si creativitatea ta.Poate ca inca nu stii in ce fel sa iti exprimi personalitatea.

-Angrenaj , angrenare – Visul unui angrenaj este un simbol al interrelationarii tale sociale sau relatiei de cuplu.Subconstientul iti reaminteste necesitatea de a colabora sau de a mentine o reciprocitate in interactiunea ta cu una sau mai multe persoane.Izolarea te poate face sa pierzi oportunitati si evenimente pe care ti le doresti.

-Anihilare , a anihila - Visul despre o anihilare marturiste despre incercarea ta de a nega ceva din viata ta.

-Animale – Animalele vazute in vis reprezinta caracteristicile tale fizice , dorintele primitive si natura ta sexuala , asa cum sunt exprimate intr-un anumit animal.Animalele simbolizeaza aspectele salbatice , neimblanzite ale persoanei tale.Astfel , daca visezi ca te lupti cu un animal, aceasta semnifica o parte ascunsa a personalitatii tale pe care incerci sa o reprimi , sa o alungi inapoi in subconstient.
Cand visezi animale care vorbesc , aceasta reprezinta un tip de cunoastere superioara.Intr-o alta interpretare , un animal vorbitor reflecta potentialul tau de a fi tot ce iti doresti sa fii.
Visul in care salvezi viata unui animal sugereaza ca iti identifici cu succes anumite emotii sau trasaturi reprezentate de animalul respectiv.Acest vis poate indica , de asemenea , sentimente de inadecvare sau faptul de a fi coplesit de ceva.Daca eliberezi in vis un animal , aceasta este o expresie sau o eliberare a dorintelor tale instinctuale sau ancenstrale.
A vedea animale de laborator in vis sugereaza ca un anumit aspect al personalitatii tale este reprimat.Simti ca nu poti sa iti exprimi total dorintele sau sentimentele.Pe de alta parte , acest vis iti poate sugera sa iti experimentezi temerile , alegerile si credintele.Incearca sa nu te autolimitezi.

-Animale de companie – A zari in vis un animal de companie , al tau sau al altcuiva , reprezinta controlul instinctelor ; inseamna ca iti mentii sub control impulsurile primare.
Dintr-o alta perspectiva , acest vis indica nevoia ta de a fi acceptat si iubit.Iti lipseste atentia din partea celorlalti si te simti neglijat.
Visul unui animal de companie mort inseamna ca ceva la care te-ai gandit in trecut revine si incepe sa nu iti dea pace.Un animal pe care l-ai avut in copilarie semnifica dorinta ta de a te reintoarce in acea perioada lipsita de responsabilitati.Sau , o situatie prezenta prezinta similaritati cu una trecuta si ti se ofera in acest fel o cale de rezolvare sau abordare a acesteia.

-Animal impaiat – Un vis cu un animal impaiat exprima o atitudine imatura.Poate ca incerci sa scapi de responsabilitatile si problemele de zi cu zi.
Dintr-un alt punct de vedere , inseamna ca ai nevoie sa te relaxezi si sa fii mai putin serios.Trebuie sa iti permiti reintinerirea sufletului si trupului.
Totodata , un animal impaiat poate reprezenta securitate, comfort , sprijin si dragoste neconditionata .
Visul in care un animal impaiat te sufoca indica faptul ca ceva care intial era o sursa de comfort emotional a ajuns sa iti produca mult stres.Te simti ingradit emotional si incapabil sa iti comunici emotiile , in special in domeniul amoros.

-Animal omorat de o masina – Visul unui animal mort pe sosea sau autostrada reprezinta o moarte inevitabila.Poate fi vorba despre o moarte simbolica care se refera la sfarsirea unui obicei , comportament sau idei.Poate ca este timpul sa renunti la vechi obiceiuri sau idei , pentru ca nu faci decat sa amani inevitabilul.
Dintr-o alta perspectiva , poate exista in trecutul tau o anumita problema care te impiedica sa progresezi sau sa iti atingi obiectivele.
Visul in care un animal este pe cale de a fi lovit de o masina indica lipsa de control asupra unor aspecte ale vietii tale.Tipul animalului iti poate da un indiciu asupra aspectului vietii pe care nu il poti controla.

-Animatie – Cand urmaresti desene animate in vis , acest lucru sugereaza ca iti poti pastra umorul si poti descoperi aspecte rizibile in aproape toate situatiile.Ai tendinta de a lua lucrurile cu usurinta.

-Animozitate - A visa ca resimti o animozitate fata de tine insuti iti sugereaza sa reevaluezi o situatie sau iti regandesti dimensiunile morale.

-Ankh – Vederea unei cruci Ankh in vis simbolizeaza puterea, cunoasterea infinita , conexiunea sexuala sau eternitatea.

-Anonim , anonimat – Atunci cand te visezi scufundat in anonimat , ti se simbolizeaza aspiratia de iesi in fata , a te evidentia.Nu esti multimit cu pozitia ta sociala sau cu anturajul de care esti inconjurat.Trebuie sa actionezi cu persistenta in planul real pentru a-ti atinge obiectivele care iti framanta subconstientul.

-Anorexie – Visul despre faptul ca ai avea anorexie reprezinta incapacitatea ta de a te accepta asa cum esti sau lipsa autorespectului.Trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine insuti si sa accepti felul in care esti.Acest vis simbolizeaza cautarea perfectiunii.

-Anormal , anormalitate - Cand visezi despre lucruri anormale , ti se sugereaza ca vei ajunge la o solutie satisfacatoare legata de o problema care te framanta de multa vreme.
Totodata , ceva din viata ta nu este atat de solid precum ti se pare.

-Anotimpuri – Un vis despre anotimpuri semnifica scurgerea timpului si etapele sau perioadele din viata ta.Daca visezi ca anotimpurile se succed rapid unul dupa celalalt , inseamna ca treci printr-o transformare importanta si o evolutie spirituata profunda. Sensul transformarii poate fi descifrat in functie de anotimpul visat.

-Antartica – Visul conform caruia a-i fi in Antarctica reprezinta provocarile si straduintele tale din viata constienta si capacitatea ta de a le mentine.
Visul ca esti in Antartica simbolizeaza capacitatea ta de a supravietui in ciuda unor conditii vitrege.

-Antena – Vederea in vis a unei antene reprezinta comunicarea ta cu mediul inconjurator.Incearca sa iti reamintesti modul de functionare al unei antene pentru a –ti imbunatati capacitatea de a-ti transmite gandurile si ideile celor din jur.

-Antic , antichitate – Atunci cand visezi ceva legat de perioada antica , aceasta este o reprezentare a capacitatii tale stabilizatoare , de fundamentare in viata.Esti cu picioarele pe pamant si stii sa tragi invataturi din trecut.

-Anticipare , a anticipa – Un vis despre o anticipare sau premonitie semnifica cresterea sau evolutia.O anumita situatie sau relatie este pe cale de a ajunge intr-o noua faza.

-Antidot – Visul in care iei un antidot iti sugereaza ca iti cauti un anumit tip de echilibru in viata.Se poate sa incerci sa repari un lucru gresit facut in trecut.

-Antigel – Vederea sau folosirea de antigel in vis , semnifica ca esti rece din punct de vedere emotional si poate ca ai nevoie sa simti caldura sufleteasca a unor persoane apropiate.

-Antilopa – Visul unei antilope simbolizeaza ca ambitiile tale inalte vor fi realizate cu un mare consum de energie.Vei ajunge la o subita imbunatatire a starii tale financiare.
Cand visezi o antilopa prabusindu-se , aceasta inseamna ca te simti vinovat pentru ruperea unei relatii de dragoste.

-Antiseptic – Visul in care folosesti un antiseptic simbolizeaza curatarea si purificarea.Incerci sa eviti gandurile negative , orientandu-te catre latura optimista a vietii.

-Antrenare – Cand visezi ca te antrenezi pentru ceva , ti se indica faptul ca iti lipseste increderea in tine si esti nesigur de capacitatile tale.
Totodata , acest vis poate reflecta dorinta ta de a-ti schimba statutul sau pozitia in viata.

-Antrenor – A visa ca vezi sau esti un antrenor semnaleaza nevoia ta de autodisciplinare.

-Antreu – A visa ca esti intr-un antreu semnifica capacitatea ta de a impartasi si a merge impreuna cu altii in realizarea unui scop comun.Un antreu gol reprezinta zone neexplorate sau neexploatate ale caracterului tau.Persoanele care apar intr-un antreu pot avea un rol decisiv in implinirea anumitor obiective ale tale.

-Anturaj – Cand visezi ca esti in mijlocul unui anturaj , acesta este un simbol al activitatii pozitive in afaceri sau in viata profesionala , dar si al armoniei in viata de familie.
Este si un semn al faptului ca vei vedea sau auzi in curand de cei din anturajul visat.

-Anulare – Visul despre o anulare marturiste despre incercarea ta de a nega ceva anume.

- Anunt – A visa ca te uiti peste un anunt semnifica un mesaj care iti este trimis de subconstient.Tine cont de continutul anuntului pentru a-ti da seama ce zona din viata ta trebuie sa fie recunoscuta sau acceptata.
- Daca visezi anuntul unei persoane cunoscute , inseamna ca acea persoana te poate ajuta in situatia prin care treci in prezent.
- Visul in care tu dai sau pui un anunt , semnaleaza ca numai prin munca sarguincioasa iti vei putea realiza aspiratiile.

-Anus – Vederea in vis a propriului tau anus semnaleaza emotii negative pe care le pastrezi in suflet si le reprimi.Anusul reprezinta sentimentele de vinovatie , rusine si lipsa de autoapreciere.Intr-o alta interpretare , anusul poate fi asociat cu generozitatea sau zgarcenia ta.Poate fi , de asemenea , o referire la tine sau la cineva din viata ta care este extrem de strans la punga.

-Anxietate – Visul in care esti cuprins de anxietate poate fi o reflectare a ceea ce simti in viata reala.Este posibil sa ai ganduri reprimate , emotii neexprimate , resentimente sau o ostilitate care incearca sa iasa la suprafata prin mijlocirea visului.Visul poate denota , de asemenea , ca amesteci intr-un mod dezastruos afacerile cu placerea.

-Apa – Apa vazuta in vis simbolizeaza subconstientul , emotiile si starea ta sufleteasca.Apa este esenta vie a psihicului si revarsarea vitala a energiei.De asemenea , este un simbol al spiritualitatii , cunoasterii , vindecarii si reimprospatarii.
Daca apa este calma , linistitata , limpede , atunci ti se semnifica faptul ca esti in acord cu spiritualitatea ta , acest lucru denotand pace a sufletului si spirit tanar.
Atunci cand esti stropit de apa , ti se sugereaza ca trebuie sa te revitalizezi si sa fii mult mai expresiv.
Visul apei fierband semnaleaza ca treci printr-o perioada de framantari.Semnifica , totodata , faptul ca simtamintele din subsonstientul tau incearca sa razabata la suprafata ,si sunt pe cale de a fi recunoscute de catre partea ta constienta.Trebuie sa iti eliberezi tensiunea interioara.
Cand visezi apa tulbure sau murdara , ti se indica esti scaldat in emotii negative.Trebuie sa iti rezervi niste timp pentru a-ti clarifica mintea si a-ti regasi linistea interioara.Cand te scufunzi in apa murdara , inseamna ca esti implicat pana peste cap intr-o problema , iar subconstientul tau este coplesit.
A auzi in vis curgerea unei ape , denota meditatie , reflectie si evaluare a gandurilor si emotiilor tale.
Un vis in care pasesti pe apa sugereaza ca detii un control complet asupra emotiilor tale.Poate insemna si nevoia ta de a fi mereu stapan asupra afectivitatii tale , de a nu o lasa sa iti scape printre degete.Pe de alta parte , acest vis semnifica increderea in tine insuti.

-Apa minerala – Un vis in care bei apa minerala demonstreaza ca ai un fundament solid de sanse in viata , care iti satisface pofta de a savura lucrurile fine si inaccesibile altora.

-Aparat de aer conditionat – Visul ca acest aparat nu functioneaza indica faptul ca nu esti capabil sa te relaxezi sau sa respiri in voie.Se poate sa fii coplesit de o anumita situatie.
A vedea sau a simti aerul conditionat inseamna purificare si eliberare.Te-ai calmat dupa o disputa aprinsa.

-Aparare , a apara– Un vis in care te aperi (intr-un duel cu spade) sugereaza ca esti in conflict cu cineva din lumea reala.Totodata , se poate ca acest vis sa marturiseasca despre un conflict pe care il ai cu o anumita latura a personalitatii tale.

-Apartament – Visul unui apartament simbolizeaza o stare finanaciara sau situationala.Visul unui apartament mare , luxos indica o marire apreciabila a veniturilor tale sau o imbunatatire a vietii tale de familie.Visul in care iti apare un apartament ingramadit , intunecat indica de obicei nenoroc si posibila pierdere a unui partener de cuplu sau a unor bani.

-Apeduct – Un apeduct in vis reprezinta o cale spirituala ce trebuie urmata.

-Apetit – Cand visezi despre apetitul tau , inseamna ca exista o latura a vietii tale care a ramas neimplinita.Daca esti infometat sau insetat in vis , aceasta simbolizeaza dorinta si excitare sexuala.

-Aplauze , a aplauda– Auzul in vis al aplauzelor indica faptul ca iti doresti sa fii aclamat si recunoscut.In anumite zone sau domenii din viata ai nevoie de propria ta autoapreciere.

-Apocalipsa – Visul apocalipsei semnifica o schimbare interioara emotionala si dramatica.De asemenea , poate indica sfarsitul unui stil de viata si inceputul unui altuia.

-Apollo – Apollo vazut in vis reprezinta cresterea , evolutia.Ca zeu al soarelui , el semnifica , in acelasi timp , iluminarea si clarviziunea.

-Aprilie – Visul despre luna aprilie semnifica venituri si placeri care iti sunt rezervate in viitor.

-Aprindere , a aprinde – A initia in vis aprinderea motorului unui autovehicul sugereaza ca esti hotarat sa avansezi catre idealurile tale.

-Aprovizionare , a aproviziona – Visul in care te aprovizionezi reprezinta o nevoie fizica sau sufleteasca , ceva care iti lipseste in viata.Poate ca trebuie sa ajungi pe o noua treapta a dezvoltarii personale sau sociale , sau poate ca simti nevoia unei noi impliniri.

-Apucare , a apuca – Un vis in care apuci un anumit lucru sugereaza ca iti trebuie sau ai nevoie sa incorporezi ceva in viata ta.Felul obiectului pe care il apuci este o indicatie a ceea ce vrei .

-Apus de soare – Cand visezi un apus de soare, ti se indica sfarsitul unui ciclu sau al unui stadiu.Urmeaza o perioada de odihna , reinnoire si evaluare.

-Arac – A visa un arac , reprezinta securitate si stabilitate.Ai intotdeuna la indemana pe cineva care te poate sprijini.
Visul poate reprezenta si un simbol falic.

-Arama – Visul aramei semnifica deceptie , falsitate si inselaciune.
Visul in care lustruiesti aramuri , sugereaza ca trebuie sa iti slefuiesti laturile “coltoase” ale personalitatii tale.

-Arat , a ara – Un vis in care ari pamantul indica ca ai un nou inceput.Te pregatesti sufleteste pentru schimbare sau dezvoltare.
Pe de alta parte , acest vis poate reprezenta rutina sau monotonia vietii tale de zi cu zi.

-Aratat , a arata – Cand visezi ca arati spre cineva sau ceva, acest lucru este un semn ca trebuie sa acorzi mai multa atentie acelei persoane sau acelui lucru.Poate fi o indicatie a felului in care sa rezolvi o problema din viata reala.
Un vis in care cineva arata spre tine sugereaza sentimente de vinovatie sau rusine.Poate ca esti acuzat cu referire la ceva gresit facut de tine.

-Arbitru – Un arbitru in vis , semnifica o lupta interioara intre idealurile si valorile tale, pe de o parte , si idealurile si valorile altora , pe de alta parte.Cauti sa iei o decizie legata de un conflict din viata de zi cu zi.

-Arbore de magnolie – Visul unui arbore de magnolie semnifica ca ai nevoie de atentie .Esti extrem de increzator in capacitatile tale.
Dintr-o alta perspectiva , acest vis poate reprezenta nevoia ta de a fi protejat si menajat fata de problemele existentei de zi cu zi.

-Arbori – Un vis in care apar arbori infrunziti bogat , de un verde stralucitor , simbolizeaza noi sperante , evolutie , dorinte , cunoastere si o noua viata. Visul acesta reprezinta si putere, protectie si stabilitate .Esti concentrat asupra dezvoltarii si individualizarii tale.
Cand te visezi catarandu-te intr-un arbore , inseamna ca iti vei indeplini obiectivele si vei ajunge pe o pozitie inalta in societate.
Dificultatea mai mica sau mai mare pe care o ai cand te urci in arbore indica modul in care iti vei implini idealurile.
Visul in care tai un arbore semnifica risipa de energie , timp , bani cheltuiti degeaba , un efort zadarnic.Pe de alta parte , acest vis poate exprima temerile sexuale sau vina.
Un copac care se prabuseste indica lipsa ta de echilibru , faptul ca ai deraiat de pe drumul tau firesc sau ca te indrepti intr-o directie gresita.

-Arc – Aparitia in vis a unui arc sugereaza ca iti stabilesti obiectivele in viata.Mai poate semnifica atingerea sau implinirea unor teluri.

-Arc si sageata – Un simbol reprezentand combinatia dintre energia masculina si cea feminina.Poate fi o trimitere la libidoul tau sau la anumite dorinte sau energii sexuale.
Din alt punct de vedere , acest vis simbolizeaza mania , agresiunea sau tensiunea.
Un vis ce poate fi o metafora a dorintei tale de a tinti perfectiunea.

-Arca – O arca in vis reprezinta renasterea , pastrarea intacta si protectia a ceva valoros.Arca simbolizeaza universalitatea sau conpletitudinea.

-Arcada – Visul unei arcade reprezinta sistemul tau imunitar.Cand visezi ca treci pe sub o arcada, inseamna ca te asteapta noi oportunitati.Te indrepti catre o noua etapa sau stadiu al vietii tale.

-Arctica - Visul in care te afli in zona arctica simbolizeaza starea ta emotionala.Este posibil sa te simti rece sau rigid sufleteste.De asemenea , este o indicatie a faptului ca te simti singur sau izolat.

-Ardei iute – A manca sau a vedea ardei iuti in vis semnifica o pasiune intensa si impulsuri primare.

-Ardere – A visa ca vezi ceva arzand indica ca traiesti niste emotii puternice si/sau dorinte sexuale intense.Sunt cazuri cand nu mai poti ignora sau ocoli un lucru.
Din alt punct de vedere , acest vis poate sugera ca trebuie sa iei o pauza si sa te relaxezi.
Visul in care tu sau altcineva arde de viu sugereaza ca esti consumat de propriile tale ambitii.
-Arena – Cand visezi o arena sau ca esti intr-o arena , este exprimata nevoia ta de a fi intr-un spatiu in care sa te poti simti liber sa te exprimi.Ai nevoie de o scena sau un podium de pe care sa iti exprimi interioritatea.
Pe de alta parte , acest vis poate indica ca exista anumite probleme care trebuie sa fie aduse la lumina.

-Arestat , arestare – Visul in care esti arestat semnaleaza probleme legate de control sau autostapanire.Anumite laturi ale personalitatii tale au fost impiedicate sa se dezvolte.
Pe de alta parte , acest vis poate sugera sentimente de vinovatie.

-Argat – A visa ca esti argat sau slujitor , sugereaza ca lasi prea mult de la tine in relatiile cu ceilalti sau ca esti extrem de supus intr-o anumita situatie.Trebuie sa iti afirmi individualitatea.
Un vis in care ai un argat indica rolul tau de comanda sau autoritar din viata cotidiana.

-Argint – Cand iti apare argint in vis , acesta simbolizeaza luna , intuitia si aspectul feminin al personalitatii tale. Argintul semnifica , de asemenea , liniste sufleteasca si incredere constientizata.

-Arhelog – Visul in care esti arheolog sugereaza nevoia ta de a invata din experientele trecute sau necesitatea de a privi in trecut pentru rezolvarea unor probleme prezente.

-Arheologie – Visul despre arheologie indica descoperirea sau cunoasterea inconstientului propriu.

-Arhiepiscop – Un arhiepiscop in vis sugereaza ca cineva are potere asupra ta si te obliga sa faci lucruri nedorite.
Pe de alta parte , te poti simti ingradit sau restrictionat.Va trebui sa treci peste numeroase obstacole inainte de a ajunge la succes sau prestigiu.

-Arhitect – Aparitia in vis a unui arhitect inseamna ca creativitatea ta este pusa la treaba.Ai inceput un nou proiect care necesita o astfel de creativitate.
Visul in care esti arhitect sugereaza ca ai nevoie de o stimulare vizuala.

-Arhitectura – Arhitectura unei cladiri reprezinta in vis sinele si corpul tau. Cu cat cladirea este mai inalta cu atat nivelul tau de intelegere sau constientizare este mai ridicat.Faptul de a te afla la unul din nivelele inferioare ale unei constructii se refera la impulsurile tale primare sau la sexualitatea ta.

-Arici – Cand visezi un arici , ti se semnaleaza ca esti prea sensibil sau iritabil.Ai tendinta de a lua toate lucrurile in mod prea personal.
Totodata , visul poate simboliza sentimentul inconstient al pierderii sufletului sau individualitatii tale.

-Aripa , aripi – Un vis in care ai aripi sugereaza o libertate gasita de curand.Esti pe drumu potrivit si te indrepti catre un suces major.Din alta perspectiva , incerci sa scapi dintr-o situatie dificila , lucru incununat de succes.
A visa ca ai aripi de inger poate indica sufletul tau inocent , angelic.Sau , este posibil sa ai nevoie de o protectie fata de viata stresanta si de problemele zilnice.
Visul aripilor unei pasari semnaleaza dorinta ta de a-ti elibera drumul in viata.

-Aritmetica – Un vis despre aritmetica reprezinta faptul ca iti evaluezi situatia din viata reala si ca trebuie sa fii mult mai rational in gandire.Incearca sa nu mai actionezi sub impulsul emotiilor.
Visul in care nu esti in stare sa rezolvi o problema sau un exercitiu este o reflectarea unei situatii incurcate din viata reala.

-Arma – O arma visata simbolizeaza manie , agresiune si potential pericol.Poate ca te confrunti in plan psihic cu impulsuri contrare de tipul pasivitate-agresivitate , dependenta-autoritate.
Dintr-un alt punct de vedere , o arma este un simbol al penisului si a dorintei sexuale masculine.Astfel , arma poate insemna putere sau impotenta , in functie de felul in care functioneaza aceasta.
Visul in care incarci cu gloante o arma te avetizeaza sa nu te lasi prada maniei sau temperamentului .
A visa ca o arma nu mai functioneaza indica faptul ca te simti slab/slabit intr-o anumita situatie.Poate ca trebuie sa ataci problema dintr-o alta perspectiva.Totodata , defectarea armei poate simboliza impotenta sau frica de impotenta.
Visul in care impusti pe cineva cu o arma denota pornirile tale agresive si o manie ascunsa fata de o anumita persoana.
Cand visezi ca cineva te impusca inseamna ca te ai de a face cu niste confruntari in starea ta de veghe.Se poate sa te simti victimizat de o situatie specifica.

-Armagedon – Acest vis sugereaza ca esti lipsit de sperante si de autocontrol.Visul poate apare datorita stresului emotional pe care il resimti in viata constienta.

-Armasar - Un armasar in vis simbolizeaza putere , curaj, masculinitate si independenta.
Cand calaresti un armasar inseamna ca ai ajuns sa iti pui in evidenta anumite calitati.

-Armata – Cand vezi in vis o armata , inseamna ca o forta supradimensionata actioneaza impotriva ta.Te poti simti in inferioritate sau sub presiune , incapabil sa rezolvi aceasta situatie.
Visul in care te alaturi unei armate , sugereaza sentimentul tau de superioritate.Simti ca nimeni nu este pe potriva ta.

-Armonica – Vezi acordeon.

-Armura – Visul in care esti imbracat intr-o armura simbolizeaza mecanismul tau de aparare si modul tau de a te feri de lucruri care te pot rani.
Cand visezi o armura , acest lucru tradeaza insecuritate .Esti ingrijorat de bunastarea sau siguranta ta.

-Aroma – O aroma din vis indica experiente trecute si sentimente legate de aroma specifica visata.Visul incearca sa iti transmita un simtamant prin asocierea cu un miros familiar sau o aroma placuta.
Atunci cand visezi despre arome dulci , imbatatoare , aceasta este o predictie despre placeri viitoare sau despre un cadou pe care il vei primi.

-Ars / arsura de soare – A te visa ars soare , indica o situatie emotionala pe care nu o mai poti evita.Exista o problema urgenta care iti “arde” in suflet , cerandu-ti atentia.

-Arsita – Cand visezi o arsita, aceasta semnifica un sentiment de rusine sau de jena.
Din alt punct de vedere , arsita reprezinta puritatea si energia creatoare.

-Artere – Visul in care ai arterele infundate semnaleaza ca un anumit aspect al personalitatii tale este impiedicat sa evolueze.
Visul in care iti sunt taiate arterele sugereaza ca mai ai multe de invatat despre viata.

-Artificii- A visa artificii simbolizeaza o izbucnire de manie.Poate ca furia ta este indreptata intr-o directie gresite.

.
-Articulatii – A-ti simti sau observa in vis articulatiile reprezinta flexibilitate.Intr-o alta interpretare , acest vis semnifica o relatie in care este necesara colaborarea.
Visul in care ai probleme cu articulatiile iti sugereaza ca fortele tale interioare nu conlucreaza corespunzator in calea ta spre progres.

-Artist – Visul in care intruchipezi un artist , care creeaza o pictura , semnifica latura creativa a personalitatii tale.Pictura la care lucrezi poate simboliza felul in care iti vezi viata in starea de veghe.

-Arterita – Cand visezi ca ai arterita , inseamna ca ai dificultati in a-ti atinge obiectivele.Te simti neajutorat sau iti lipseste motivatia si/sau dorinta de a avansa in planurile tale.
Totodata , acest vis poate semnifica atitudinea ta rigida , inflexibila.

-Aruncare , a arunca – Un vis in care arunci un obiect indica ceva sau pe cineva de care vrei sa scapi in viata reala.Felul obiectului pe care il arunci iti poate sugera despre ce este vorba.

-As- Daca vezi un as intr-un pachet de carti , aceasta semnifica ca ambiguitatea domneste in viata ta. Trebuie sa clarifici anumite lucruri.

-Asalt - Sa visezi un asalt , inseamna o frustrare sau manie ajunsa la limita.Simti ca cineva ti-a facut o nedreptate , iar subconstientul tau preia sarcina de a te descarca de tensiunea acumulata.

Visul in care esti asaltat de cineva semnifica anumite semne de intrebare pe care ti le pui despre caracterul tau si nevoia ta de a fi aparat de catre tine insuti.Te simti vulnerabil , stresat si lipsit de aparare.Totodata , te poti confrunta cu schimbari in viata ta reala.Visul asupra unui asalt iti ofera o cale de a te confrunta cu situatii pe care le eviti in starea de veghe.

Visul in care esti asaltat de un animal este o avertizare asupra prudentei de care trebuie sa dai dovada cu cei din jurul tau.Incearca sa iti dai seama ce persoana din viata reala are trasaturi asemanatoare animalului visat.
Visul in care ucizi un animal care te ataca sugereaza ca esti pornit impotriva instinctelor tale primare.

-Asasin , asasinat – Visul in care esti asasinat reprezinta o situatie disperata careia trebuie sa ii acorzi imediat atentie si in care trebuie sa actionezi.
Cand visezi ca esti martorul unui asasinat inseamna ca trebuie sa dai mai multa atentie detaliilor.Nu ignora lucrurile aparent insignifiante din viata.

-Ascensiune – Visul unei ascensiuni reprezinta faptul ca te ridici deasupra unor situatii sau probleme neplacute.
Cand te visezi ridicandu-te in aer , inseamna ca iti sunt rezervate in viitor placeri si bogatii neasteptate.
Un vis in care te ridici la o pozitie inalta semnifica faptul ca hotararea si cunoasterea iti vor aduce bogatia visata.

-Ascensor – Sa visezi ca urci intr-un ascensor sugereaza ca te vei ridica rapid pe o noua pozitie ierarhica sau la un nou statut material.Totodata , ti se poate indica ca te-ai inaltat la un nivel superior al constiintei si ca ai , astfel , posibilitatea de a privi lumea de sus.
Coborarea cu un ascensor reprezinta faptul ca esti adus cu picioarele pe pamant .De asemenea , semnifica un esec sau nenoroc.
Urcarea si coborarea alternativa cu un ascensor simbolizeaza suisurile si coborasurile vietii tale , sau emotiile si gandurile care se revarsa in si din subconstientul tau.Din alta perspectiva , visul poate avea o conotatie sexuala.
Visul in care un ascensor este defect sau in care esti blocat intr-un ascensor simbolizeaza ca emotiile tale ti-au scapat de sub control.In acelasi timp , acest vis poate fi o reflectare a vietii sau muncii tale.Te simti blocat intr-un anumit aspect al vietii tale , fie ca este vorba de cariera , fie de viata personala.

-Asculta , ascultare – A avea un vis in care asculti ceva inseamna ca trebuie sa acorzi mai multa atentie la ceea ce ti se spune sau la lucrurile pe care le vezi.

-Ascundere , ascuns – Daca un barbat viseaza despre ceva ascuns , aces lucru indica frauda sau posibila inselaciune din partea colaboratorilor.
Atunci cand o femeie viseaza despre ceva care se ascunde , este un indiciu ca trebuie sa aiba grija sa nu cada in mrejele iubirii prea repede. Ea trebuie sa aiba grija catre cine isi indreapta afectiunea.
Acest vis poate fi , de asemenea , o metafora a abilitatii tale de a te adapta si a te integra diferitelor circumstante.
Pe de alta parte un vis in care te ascunzi inseamna ca tii ceva secret sau tii ascunse niste informatii.Aceasta situatie nu mai este tolerabila pentru tine si ti-ai dori sa scoti totul la lumina.
Visul in care o alta persoana se ascunde indica nevoia ta de securitate si protectie , mai ales atunci cand te ascunzi de o autoritate ( politie , parinti , profesori) .Este un indiciu al sentimentului tau de vinovatie.

-Ascutire , a ascuti – Cand te vezi in vis ascutind un obiect , ti se sugereaza ca trebuie sa fii mai flexibil in gandire.Uneori, trebuie sa te adaptezi la cerintele altora. Incearca sa vezi imaginea de ansamblu in loc sa te concentrezi exclusiv asupra ta.

-Asezat , a fi asezat – Atunci esti asezat in vis , acest lucru indica nehotararea ta si faptul ca nu stii ce iti doresti in viitor.Totodata , ti se poate sugera ca te complaci in lene sau inactivitate.

-Asfinti , asfintire – Vezi a apune.

-Asfixiere , a asfixia – Un vis in care te asfixiezi , te sufoci , semnifica faptul ca sentimentele tale sunt sufocate sau reprimate.Cineva sau ceva incerca sa te tina pe loc.Treci printr-o perioada de stres si tensiune.
Cand asfixiezi in vis pe cineva , inseamna ca iti doresti sa domini acea persoana in viata reala.Respectiva persoana poate reprezenta si propriul tau eu asupra caruia incerci sa preiei controlul.

-Asia – Visul in care te afli in Asia iti sugereaza sa iti pui la punct anumite conflicte.
Daca ai de gand sa vizitezi Asia , visul acesta este o anticipare a unei astfel de calatorii.
Aparitia in vis a unei persoane asiatice reprezinta un aspect necunoscut al sinelui tau.
O persoana asiatica in varsta reprezinta intelepciunea si cunoasterea.

-Asigurare , asigurari – Visul in care iti faci o asigurare semnifica lipsa ta de incredere.Iti este teama ca vei pierde ceva care inseamna foarte mult pentru tine.
Pe de alta parte , acest vis poate semnala nevoia ta de securitate.

-Asin – Visul unui asin semnifica lipsa de intelegere dar si faptul ca te vei confrunta cu cateva probleme.Visul poate fi si o metafora a cuiva care se dovedeste lipsit de inteligenta sau de bun simt.
Un asin carand poveri semnifica ca , dupa multa munca si rabdare , vei reusi in cariera si in dragoste.

-Asistenta – Cand te visezi ca o asistenta medicala , inseamna ca trebuie sa arati mai multa compasiune intr-o situatie reala.
Daca vezi o asistenta in vis , inseamna ca trebuie sa ai mai multa grija de tine , sau ca este necesar sa iti iei o mica vacanta pentru a te vindeca , fie fizic , fie mental sau spiritual.

-Aspida – Aspida din vis simbolizeaza ghinionul , nenorocul , pierderea onoarei si a respectului , prieteni sau persoane iubite arogante.

-Asteptare – Cand te visezi asteptand , ti se indica existenta unei probleme de putere / control si de simtaminte de dependenta / independenta , mai ales intr-o relatie.Ia in calcul felul in care te simti atunci cand astepti.Daca esti rabdator , inseamna ca lucrurile vor evolua in ritmul lor propriu.Daca esti nerabdator , probabil ca ceri prea mult sau asteptarile tale sunt prea mari.
Dintr- alta perspectiva , acest vis poate reflecta sperantele tale si ingrijorarea legata de o anume situatie sau decizie.Iti poti folosi capacitatea de a anticipa lucrurile.Poti fi gata de actiune.

-Asteroid – Visul unui asteroid reprezinta un mesaj spiritual din inalturi.Pe de alta parte , acest vis poate reprezenta un schimb de idei sau ganduri.
Daca asteroidul loveste pamantul , indica faptul ca idealismul tau incepe sa se deterioreze.

-Astma – Daca nu suferi de atma in viata reala , visul conform caruia ai avea aceasta boala se refera la insecuritate si instabilitate emotionala. Esti incarcat de stres si incordare nervoasa.Trebuie sa iti acorzi niste pauze mai lungi , de relaxare intre activitatile legate de rezolvarea diverselor probleme.
Daca suferi cu adevarat de astma , acest vis este o reflectie a ingrijorarii tale legate de sanatate.

-Astre – Visul unor astre simbolizeaza sperantele , visele si dorintele tale.

-Astrologie – Atunci cand visezi despre astrologie , acest lucru este o dovada a faptului ca esti ingrijorat de viitorul tau.Visul despre o previziune astrologica poate fi un mesaj care trebuie analizat , intrucat se refera indirect la viata ta.

-Astronaut – Daca te vezi in vis ca un astronaut , aceasta indica ca iti amplifici constientizarea sau constiinta.Extragi in folosul tau maximul din informatiile pe care le ai la indemana.
Intr-o alta interpretare , astronautul simbolizeaza ambitiile tale.

-Astronom – Visul in care esti astronom , indica ca iti vei atinge in mod lent dar sigur obiectivele.Ai o maniera metodica si grijulie in abordarea problemelor sau dificultatilor vietii.

-Atac – Sa visezi ca ataci pe cineva inseamna o frustrare sau o manie ajunsa la limita.Simti ca cineva ti-a facut o nedreptate , iar subconstientul tau preia sarcina de a te descarca de tensiunea acumulata.
Visul in care esti atacat de cineva semnifica anumite semne de intrebare pe care ti le pui despre caracterul tau si nevoia ta de a fi aparat de catre tine insuti.Te simti vulnerabil , stresat si lipsit de aparare.Totodata , te poti confrunta cu schimbari in viata ta reala.Visul asupra unui atac iti ofera o cale de a te confrunta cu situatii pe care le eviti in starea de veghe.
Visul in care esti atacat de un animal este o avertizare asupra prudentei de care trebuie sa dai dovada cu cei din jurul tau.Incearca sa iti dai seama ce persoana din viata reala are trasaturi asemanatoare animalului visat.
Visul in care ucizi un animal care te ataca sugereaza ca esti pornit impotriva instinctelor tale primare.

-Atac de inima – Un vis in care ai un atac de inima simbolizeaza faptul ca esti lipsit de ajutor sau ca nu ai nici o confirmare asupra actiunilor tale.De asemeni , se poate sa simti lipsa iubirii in viata ta.

-Aterizare – Aterizarea unui avion in vis semnifica incheierea unei calatorii sau a unei sarcini.Poate reprezenta si incercarea ta , lipsita de succes, de a rezolva/a aduce pe pamant anumite probleme.

-Atic – Visul unui atic reprezinta amintiri ascunse sau ganduri reprimate care incep sa iasa la lumina.Aticul este si un simbol al mintii si spiritualitatii tale , a conexiunii cu sinele tau cel mai inalt.
Intr-o alta varianta , aticul semnifica dificultatile din viata , care te impiedica sa iti atingi obiectivele.In orice caz , dupa o perioada de lupta , vei reusi sa inlaturi orice bariera.
Un atic plin de lucruri amestecate iti semnaleaza ca este cazul sa iti organizezi mintea si gandurile.Poate ca este necesar sa scapi de trecut si sa arunci deoparte emotiile trecute , care te impiedica sa avansezi.

-Atingere , a atinge – Un vis in care atingi ceva sau pe cineva semnifica faptul ca ai nevoie sa iti comunici sentimentele si ai nevoie de un confident.
Pe de alta parte , poate ca incerci sa iti evaluezi situatia si sa aduni informatii din jur pentru aceasta.
Cand te visezi atins , acest lucru reprezinta interioritatea ta si/sau relatia ta cu o anumita persoana.Poate insemna si ca esti conectat cu o anumita latura a personalitatii tale.

-Atipire , a atipi – Visul in care esti atipit sugereaza ca trebuie sa iti acorzi o perioada de relaxare si odihna.

-Atlas – Visul in care te vezi rasfoind un atlas indica faptul ca iti cantaresti cu grija deciziile inainte de a trece la actiune sau de a porni intr-o calatorie.

-Atlet – Visul in care esti atlet sugereaza ca ti-ai impins personalitatea la limita.Ai ajuns la ceva cu care nu crezi ca te vei putea descurca.Fii prudent si nu te suprasolicita.

-Audienta – Cand visezi ca esti in fata unei audiente , inseamna ca lumea din jurul tau iti urmareste cu atentie actiunile.
Pe de alta parte , audienta poate sugera ca iti este teama ca nu cumva simtamintele sau gandurile tale intime sa fie dezvaluite celor din jur.
Daca audienta este invalmasita si galagioasa , asta sugereaza idei sau ganduri confuze.
A visa ca nu ai audienta denota ca nu ti se recunosc meritele sau munca depusa.Poate te simti neglijat sau ignorat.

-Auditie – Visul in care esti la o auditie indica sentimente de insecuritate si sovaiala atunci cand trebuie sa te exprimi pe tine insuti.Simti ca esti testat si pus , totodata , intr-o situatie vulnerabila.Atitudinea sau comportamentul audientei te pot indruma asupra felului in care crezi ca te percep altii.

-August – Un vis despre luna august sugereaza ca exista niste neintelegeri in viata ta de cuplu sau in relatiile de afaceri.

.
-Aur – Cand vezi in vis aur , acesta simbolizeaza bogatie , vindecare spirituala , iluminare si /sau spiritualitate.
Atunci cand gasesti intr-un vis aur , inseamna ca ai descoperit ceva valoros in interiorul tau.Un talent sau o cunoastere ascunsa pana acum.
Atunci cand visezi ca ingropi aur , ti se sugereaza ca incerci sa ascunzi ceva de tine insuti.

-Aura – Cand vezi in vis o aura in jurul tau sau a altcuiva , aceasta inseamna ca ti se transmit in vis informatii importante si trebuie sa fii extrem de atent la mesaj.

-Aurora boreala – Visul aurorei boreale semnifica energie , patrundere spirituala si tinerete reinnoita.O situatie sau o relatie se va clarifica pentru tine sau o experienta spirituala pozitiva te va coplesi cu caldura si dragoste.Vei castiga o noua intelepciune si cunoastere.
Intr-o alta varianta , acest vsi poate sugera ca stii ce trebuie sa faci , dar esti prea lenes sau temator pentru a intra in actiune.

-Australia – Visul ca esti in Australia sugereaza ca simti cum esti impins intr-o directie contrara.Visul poate indica si auto-explorarea sinelui tau natural , autentic.
Adeseori acest vis se refera la inconstientul tau sau la impulsurile tale subconstiente.

-Autobuz – Visul in care astepti un autobuz indica o opreliste temporara in realizarea obiectivelor personale.Daca pierzi un autobuz sau te urci in unul gresit , acest lucru semnaleaza ca viata ti-a scapat de sub control .Trebuie sa o lasi mai moale si sa iti schitezi un nou plan.
Cand visezi ca esti intr-o autogara, ti se sugereaza ca ai atins un nou nivel de evolutie in viata fizica sau afectiva.
Visul in care conduci un autobuz este un semn ca te misti odata cu multimea , cu cei multi.Iti lipseste originalitatea si nu ai nici un control asupra locului in care te va aduce viata.
A visa ca esti implicat intr-un accident de autobuz semnifica faptul ca te vei gasi intr-o situatie jenanta.Situatia ta finanaciara va avea de suferit , lucru care te va frustra in mod dureros.

-Autograf – Cand visezi ca ceri un autograf , inseamna ca iti doresti sa fii asemeni persoanei careia ii soliciti autograful.Poate ca incerci sa gasesti o anumita forma de confirmare sau aprobare.
Visul in care altcineva iti cere un autograf sugereaza ca ii dai cuiva o aprobare sau un consimtamant.

-Automobil – Visul in care conduci un automobil semnifica faptul ca , chiar in situatiile agreabile , esti nelinistit sau tulburat.
A visa ca reusesti sa eviti un accident de masina indica ca iti vei invinge cu succes adversarii.
Visul in care nu conduce nimeni automobilul sugereaza ca trebuie sa iti revizuiesti nivelul de control asupra vietii tale.Nu vrei sa iti asumi responsabilitatea actiunilor tale.

-Automobil de curse – Un vis cu un automobil de curse simbolizeaza atitudinea ta motivata si incapatanata , sau natura ta competitiva.
Cand conduci un automobil de curse , acesta reprezinta stilul tau alert de viata.Prin ritmul rapid pe care ti-l impui este posibil sa iti pui in pericol sanatatea.

-Autopsie – Daca visezi o autopsie , acesta este un semn ca esti deconectat de la emotiile tale sau ca esti lipsit de emotii.Trebuie sa iti evaluezi cu grija consecintele actiunilor tale.

-Autostop – Cand ai un vis in care faci autostopul , acesta iti sugereaza ca nu ai castigat pe merit sau ca nu meriti pozitia in care te afli.
Dintr-o alta perspectiva , acest vis poate reprezenta dorinta ta de a-ti oferi o calatorie gratuita , de a te desprinde de dependenta fata de altii.

-Autor – Cand visezi un autor/scriitor lucrand , inseamna ca mintea ta este preocupata de o anumita opera literara sau de ceva asociat de aceasta.
Visul in care tu esti autor/scriitor indica faptul ca stii cum sa iti exprimi opiniile.Cei din jur tin seama de ceea ce ai de spus.

-Autostrada – Un vis in care esti pe o autostrada iti indica starea ta de eliberare , libertatea de care te bucuri in prezent.Daca autostrada este blocata , aceasta sugereaza frustrarile sau obstacolele care te impiedica sa iti atingi idealurile.

-Auz , a auzi – Cand visezi ca nu te aude nimeni inseamna ca nu ti se acorda atentia pe care crezi ca o meriti.Simti ca esti pus in umbra sau ca esti ignorat.

-Avalansa – Aparitia in vis a unei avalanse semnifica emotiile violente pe care le-ai retinut si reprimat de multa vreme ; emotii pe care nu le-ai tratat intr-o maiera productiva si care acum sunt gata sa erupa.
Intr-o alta interpretare , avalansa simbolizeaza stresul si tensiunea inevitabila care te apasa in viata de zi cu zi.

-Avans , avansare – Sa visezi ca esti avansat , semnifica evolutia ta rapida catre succes si onoare. Relatiile amoroase se vor desfasura , de asemenea , in favoarea ta.
Daca ii visezi pe altii avansand inaintea ta , inseamna ca prieteni de-ai tai vor ajunge in functii importante si avantajoase.
Un vis in care dai un acont/avans semnifica o prea mare incredere in ceva sau cineva.

-Avar , avaritie – Visul in care esti foarte avar sugereaza ca ceri prea mult in viata de zi cu zi.Poate ca pretinzi prea mult de la ceilalti.

-Aventurieir- A visa ca esti un aventurier , denota ca vei fi atat de absorbit de preocuparile tale , incat nu vei observa cum decazi din gratii si onoare.

- Aversa - Cand te visezi surprins de o aversa , aceasta simbolizeaza necazuri si indiferenta a prietenilor.

-Aversiune – Visul despre o aversiune iti sugereaza ca iti reprimi o aversiune resimtita in starea constienta.Trebuie sa gasesti o cale de a te confrunta cu aceste sentimente ostile.

-Aviatie - Visul ca faci parte din aviatia militara reprezinta un semn ca ai nevoie sa te disciplinezi.

-Avion – Un avion in vis indica ce vei infrange obstacolele din calea ta si ca te vei ridica la un nivel social sau profesional superior.Poate ca treci printr-o stare spirituala inalta , prin care poti deveni mult mai constient asupra anumitor realitati sau te regasesti intr-o mai mare libertate spirituala.Poate ca ai nevoie sa ai o mai buna perspectiva asupra unui anumit subiect.
Daca avionul decoleaza , aceasta sugereaza ca o actiune sau un plan este pe cale de a incepe , de a se materializa.Poate, totodata , semnifica nevoia ta de a evada din cotidian .
Visul conform careia schimbi doua avioane implica o importanta faza de tranzitie din viata ta , catre un stadiu nou si mai inalt de recunoastere a personalitatii tale.
Daca visezi ca ai scapat legatura dintre doua avioane ,ti se indica faptul ca te simti najutorat sau prins in capcana unei anumite conjuncturi.Simti ca esti tinut , tras inapoi , fie in plan fizic , fie in plan spiritual.Alternativ , acest vis poate reprezenta sentimentul unei legaturi rupte , la serviciu , acasa sau intr-o relatie.
Un avion care se prabuseste semnifica ca ti-ai stabilit planuri sau idealuri prea inalte sau imposibil de realizat , fiind in primejdie de a te prabusi.intr-o alta interpretare , acest vis poate sugera lipsa de incredere in tine , atitudinea ta defensiva sau indoiala care te stapaneste , legata de concretizarea planurilor tale.
Visul unui avion asupra caruia pun stapanire alte persoane , semnifica simtaminte tulburatoare , apasatoare si emotii trecute , care continua sa iti acapareze subconstientul.

-Avocat – Un vis in care esti avocat iti sugereaza ca poti beneficia de ajutor atunci cand il ceri.Trebuie sa iti lasi mandria deoparte si sa soliciti sprijinul celor din jur.
Dintr-o perspectiva mai directa , acest vis poate insemna ca esti ingrijorat despre o anumota problema legala.

-Avort- A visa ca ai un avort , semnifica ca iti blochezi si iti impiedici dezvoltarea.Poate ca esti ezitanta in a urma o anumita cale in viata ta.
Visul se poate referi si la un avort prin care ai trecut , fiind o modalitate a inconstientului de a te vindeca de trauma si de a te conduce catre autoacceptare.
Poate fi si un mesaj al inconstientului tau de a avea grija de tine si de a-ti ingriji sanatatea.
Pe de alta parte , acest vis iti sugereaza ca un anumit plan al atu nu a mers conform teoriei.Poate fi si un avertisment asupra faptului ca trebuie sa iti schimbi modul de abordare a lucrurilor.
O alta interpretare spune ca este posibil sa fi gresit intr-un anumit domeniu.

-Ax , axa – Cand visezi un ax / o axa inseamna ca ai nevoie sa te concentrezi asupra lucurilor cu adevarat importante din viata.Nu iti pierde concentrarea.

-Azil – Visul in care esti internat intr-un azil sugereaza ca esti ingrijorat de starea ta mentala si ca incerci sa gasesti pe cineva care sa te ajute.


DICTIONAR DE VISE | SIMBOLURI ALE VISULUI

LITERA A :

A - Alfabet

Alge - Anatema
Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 3 Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 3 Reviewed by Diana Popescu on mai 03, 2009 Rating: 5

43 de comentarii:

  1. Buna Diana. Tocmai am visat un avion imens era cat cerul de mare. Pur si simplu statea pe cer in acelasi loc. Il priveam cu admiratie, era alb-albastru. Din aripi au iesit niste franghii de care erau atasate cutii pe care le-a lasat pe pamant in zona casei mele. Eram asa de minunata de vederea lui ca i-am spus si unei colege de serviciu sa priveasca cerul. Dar aceasta a inceput sa planga de frica. Ai vrea draga Diana sa-mi spui ce ar putea insemna visul acesta? Multumesc. Gaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gaba. Acest vis pare saitipromita ceva, sa fie o fagaduinta adresata numai tie, pe care altii nu au cum sa o inteleaga. Nu te lua dupa cei din preajma ta intr-o decizie importanta, ci orienteazatenmai dupa ce iti spune fiinta ta interioara.

      Ștergere
  2. Buna Diana. Ma numesc Constanta si am avut un vis in care se facea ca eram , eu si iubitul meu, pe un drum , ingust cam de 2m, pe un deal, care urca catre o casa unde ne astepta,o familie. Dar pe drum latrau caini care erau in casele oamenilor. O femeie iesise dintr-o casa si isi stapanise cainele ca sa trecem noi. Am ajuns la acei oameni ce ne asteptau si am stat acolo , fiind primiti frumos de catre ei. Cand sa ne intoarcem ei au spus ca vor sa ne ajute sa ne intoarcem si ca vor sa ne conduca. Ne-am trezit ca mergeam pe drumul inapoi dar inconjurati si de alti caini , iepuri , erau si lupi si pe langa mine era un urs mare ce statea aproape de mine. La un moment dat alegam amandoi cu animalele ce ne insoteau. Era o harmalaie pe drum de la acei caini ce erau in casele oamenilor , dar nu ne-au atacat nici unul. Mai era o portiune de drum si se intrezarea o padure mare. Cand deodata femeia ce iesise pe drumul urcarii si isi domolise cainele , ne astepta cu cainele in fata casei si il tinea cu cu un cutit in mana cu intentia de al omora. Femeia striga la mine: Vezi, eu ti-am spus ca este bland , ca uite sta sa il omor! Eu m-am oprit din drum si tipam in gand sa nu il omoare , dar ea nu putea sa imi auda tipatul din mine. Ursul care era in spatele meu ,vazand ca eu ma opresc m-a impins cu botul sa alerg mai departe si o lua in fuga pe langa mine , strigandu-mi prin gand : Nu te opri mergi mai departe, haide! Pe drum mereu auzeam glasul iubitului meu , care imi spunea prin gand : Iubire , nu te opri , eu sunt in spatele tau... Stiu ca m-am mai oprit o data uitandu-ma inapoi la femeia aia , si vazusem o fetita de 7-8 ani care plangea langa femeia ce omorase cainele si mi-am dat seama ca nu mai pot face nimic, m-am intors si am intrat in padure.... Multumesc Diana anticipat. Binecuvantari si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa specific ca drumul era demarcat cu un gardulet , inalt de jumatate de metru , de culoare alba, din scanduri de lemn. Multumesc inca o data si La multi ani fericiti!

      Ștergere
    2. Buna, Constanta. Trebuie sa recunosc ca este un vis ciudat, dar foarte minutios descris. Cred ca poate fi vorba despre un drum simbolic, cumva anevoios, de implinire a cuplului pe care il formezi impreuna cu iubitul tau, ce presupune eforturi din partea amandorura. Latraturile cainilor reprezinta barfele sau rautatile oamenilor care va inconjoara in lumea reala, iar casa din varful dealului, unde va asteapta oamenii binevoitori semnifica realizarea voastra ca si cuplu, poate chiar un fel de oficializare a relatiei voastre. Animalele care va insotesc la intoarcere sunt probabil prietenii vostri, oamenii care va sprijina ca si cuplu. Femeia care isi omoara cainele poate simboliza o femeie din viata reala, care incearca sa te faca sa vezi un aspect urat si fals despre lume si/sau iubitul tau, iar fetita care plange esti chiar tu insati! Padurea reprezinta salvarea ta si a iubitului, un loc emblematic al naturalului, autenticitatii, departe de clevetelile rautacioase ale lumii.

      Ștergere
  3. Buna Diana...
    Aseara am avut un vis tare ciudat. .. se facea ca eram cu sora mea pe drum spre casă, si ina fata nostra era o masina care a sarit peste un damb si a inceput sa se rostogolesca inapoisarind o bucata din ea direct spre mine, mi-am pus mainile la fata sa nu ma lovească. . Apoi se facea ca ajunsesem acasa unde era mama mea,sora mea si nepotica mea Andreea, in subconștientul meu stiam ca e ea dar in vis nu semana cu realitatea la fel si mama si sora mea, fetele lor mi le amintesc in ceata, nu erau clare.... si cand am ajuns acasa 2 cruci de lemn (nu erau mari) au zburat nu stiu de unde, direct spre fata mea cu viteza si se rostogoleau in aer. .. mi-am pus mainile in dreptul capului sa nu ma lovească. . Si nu m-au lovit.. apoi un alt lucru de pe perete a zburat din nou spre mine spre fata mea, dar de data asta l-am prins in mani ca sa ma pot apara cu el, il foloseam ca un fel de scut pentru ca iarasi a zburat un lucru spre mine si m-am aparat cu "scutul" meu ... apoi am intrat intr-o alta camera unde era un pat.. si mama cu nepotica au zis sa ne bagam la somn.. cand m-am intors spre nepotica mea avea in mana o mica farfurioara cu 6,7 lumanari in ea, pe jumatate arse, dar eu nu am vazut lumanarile arzand ci erau stinse recent pentru ca iesea putin fum de la ele... atat a fost visul meu pentru ca m-am trezit speriata si plângând. .. nu stiu ce însemna acele 2 cruci si acele lumânări pe jumătate arse, iar ce este ciudat ca toate acele lucruri veneu numai spre mine, nu catre mama sau nepotica. .. Nu pot sa inteleg visul asta...
    Astept parerea ta... (Mirela)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mirela. Toate lucrurile din vis care incearca sa te loveasca se indreapta catre fata ta. Asta inseamna fie ca nu constientizezi un lucru rau care se intampla ori se poate intampla "chiar in fata ta," fie ca ti-ai pierdut cumva increderea in frumusetea fetei tale ori ca ceva o ameninta. Crucile si lumanarile semnifica ceva care moare sau este pe moarte si care te afecteaza direct. Poate sa nu fie vorba despre moartea unei persoane, ci a unui aspect sau a unei etape din viata ta, care are evetual legatura cu familia (mama, sora si nepotica).

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos de raspuns, chiar il asteptam.. mi s-a parut foarte ciudat visul asta... m-a speriat foarte tare,ciudat este ca spre mine veneau toate lucrurile. .. si cred ca ai dreptate cand spui ca mi-am pierdut putin increderea in frumusetea fetei mele...(dar urata nu sunt :D )...sper sa nu mi se intample nimic rau in legatura cu familia sau cu mine... pe 11 aprilie 2015 ma casatoresc, acum doar cununia, si la anul nunta...poate ca incep o noua etapa in viata mea?

      Ștergere
  4. Mulțumesc frumos pentru răspuns Diana....
    Casatoria este o noua etapa din viata mea, pe 11 aprilie ma casatoresc, momentan doar cununia civila. . Dar este o etapa importanta in viata mea...dar ai dreptate si cu increderea in frumusetea fetei mele, într-adevăr mi-am pierdut-o putin... (dar urata nu sunt :D)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună. Ma poți ajuta te rog? Am visat ca eram la locul de munca cu colega mea, făceam curățenie, așteptam sa vina șefa.. Când deodată colega a părăsit încăperea lăsându-ma singura... Se întunecase iar becurile nu funcționau.. Am rămas în bezna.. Aveam clienți în față ce pur și simplu se uitau la mine.. Nu spuneau nimic... Mi-e era frica, eram neliniștita... Ce înseamnă asta? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun ziua. Azi noapte am visat ca mi se jupuia pilea de pe spate , de la arsura solara....imi puteti spune ce semnifica acest vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nicusor. O nazuinta sau o dorinta "fierbinte" iti poate juca feste, chiar atunci si cum te astepti cel mai putin. Fii cat se poate de prudent!

      Ștergere
  7. Buna, aseara am visat ca eram cu cineva pe strada si gaseam o multime de cruciulite, de toate marimile si erau cu prietre stralucitoare, de fiecare data cand punaem pasul vedeam cateo cruciulita de pus la gat. toate erau intdreptate cu varful in sus. Ce ar putea sa insemne asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre credinta ta in tine insuti sau despre credinta ta religioasa. Imi pare rau, dar asa cum am precizat la inceputul rubricii pentru comentarii, răspund numai la comentariile celor care se împrietenesc cu mine înscriindu-se pe site-ul meu (vezi rubrica din subsolul paginii)!

      Ștergere
  8. Ciao, Diana!
    Eu am visat ca vroiam sa ma arunc in mare, ca sa dovedesc cuiva (si mie insami) ca am curajul sa fac asta.
    Am facut-o, iar apoi, desi mi-e groaznic de frica de balene, sa fiu inghitita de una, la fel ca sa mi dovedesc curajul. Era in ca un barbat cu mine. Balena nu era extrem de bare, cum ma asteptasem, era cenusie si parca semana pentru cateva momente. Cand am ales sa fiu inghitita de buna voie, am ramas doar spectator, n-am reusit sa vad ce e inauntru, fiindca nu mai eram ea. I-am vazut doar expresia barbatului, in care, era verde la fata, ca acele figuri din carti comice cu fete verzi atunci cand apare ceva scabros.
    Dar eu stiam c-am sa fiu ok si ca parerea tipului de acolo era inselatoare. Stiam c-o sa ma descurc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Diana! Eu sunt Emilia. Am visat ca o vecina de-a mea a facut avort si eu asistam,parca,la acest avort. Se facea ca copilul era deja mare si eu doream sa-l vad,l-am luat in brate si am vazut cum era strapuns in inima atunci cind se savirsea avortul si inca nu era mort,parca murea incet incet. Eu m-am speriat de aceasta priveliste si am lasat copilul din brate. Am plecat intr-o alta camera si-mi ziceam ca daca voi afla ca sunt insarcinata nu voi avorta. Si peste citeva minute,parca,aflu ca sunt insarcinata si am facut avort. Avortul meu nu l-am vazut in vis nici nu l-am simtit,aveam doar senzatia ca deja l-am facut. Ajuta-ma,te rog, sa descifrez acest vis!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Diana ...Spune si ceva despre apaaaa! am visat ca am umplut paharul cu apa si cineva , o femeie de fapt mi-a luat paharul fara sa il ofer desi ai dadusem un pahar cu apa , dar a spus ca al meu este mai bun :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Diana! Aseara am visat ca am mers la o intalnire cu vechii colegi iar prietena mea din copilarie lipsea, am incercat sa merg sa o caut, iar familia ei mi-a spus ca este in coma. Apoi am aflat ca si prietenul meu este in coma, in urma unui accident de masina produs intr-o zona cu curent electric, a fost electrocutat, si era foarte afectat in zona ochilor (mentionez ca in realitate are probleme de vedere). Simteam o tristete apasatoare, greu de suportat, si spuneam ca am presimtit accidentul. Imi poti spune ce poate insemna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Roxana. Daca prima parte a visului oglindeste nostalgia fata de vremea copilariei si neputinta de a intoarce timpul inapoi, cea de-a doua parte reflecta temerea (subconstienta) ca ceva nesteptat ar putea devia cursul promitator al relatiei cu prietenul tau. Aceasta temere poate fi asociata cu cea ca prietenul tau ar putea vedea gresit, ar putea interpreta eronat un gest de-al tau sau un eveniment viitor.

      Ștergere
  12. Ciao, Diana!
    Eu am visat ca eram la satul bunicilor din partea tatatului, cu o vara de-a mea, ce statea pe pat. Eu eram in picioare si ma uitam la expozitia de biuterii, pe care, ea a zis ca familia ei a luat-o de la o firma. Am probat cercei florali, rosii, insa nu m-am hotarat sa-i cumpar, deoarece aveam deja unii. Apoi, am gasit un lant ce avea doua cristale, negre, groase, ce le puteam apropria ca doi magneti. Iar fascinatia la cest colier consta in sunetul tribal pe care-l scotea atunci cand ma miscam. dansam putin. Am ales sa-l cumpar in final, a costat putin peste 10 lei.

    Astept raspunsul tau cu nerabdare! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna...apelez din nou la tine. Recent am cunoscut un băiat. L.am visat.incercam cu el sa urc niste stanci,pietre mai mari.si de fiecare data cand urcam,piatra de dinainte,se rostogolea si paseam pe urmatoatea.si tot asa.nu am ajuns la o destinatie.astept un raspuns.merci mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Rebeca. Acest vis poate sa-ti sugereze ca o eventuala relatie cu baiatul cunoscut nu are mari sanse de implinire, ca nu te poate aduce nicaieri.

      Ștergere
  14. Am visat un avion care la aterizare (la distanta mare de mine) avand probleme cu vantul s-a prabusit, mai mult sa rasturnat pe spate. In vis cand avionul ateriza stiam ca sora mea e in el. Vazand ca doar s-a rasturnat pe spate, tot in vis, eram sigur ca sora mea e bine. Ce interpretare sa dau acestui vis? Multumes!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna, am visat ca eram intr-un avion care decolase si la putin timp a trebuit sa aterizeze de urgenta si era sa intre intr-un tir si era sa mor eu, pasagerii ceilalti nu.. Dar dupa ce s-a rezolvat problema a decolat.. Ce inseamna acest vis? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Diana. Am avut un vis mai ciudat. Se facea ca eram intr-un avion. A decolat, dar dupa putin timp a trebuit sa aterizeze de urgenta pe un camp si era sa intre intr-un tir fix pe partea mea, dar nu am patit nimic, pt ca nu a intrat in el. Dupa ce s-a remediat probleme am decolat inapoi, ce inseamna aceste vis?

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună Diana.încerc și eu cu un vis în speranta de a afla ce înseamnă.se făcea ca eram intr-un grup de persoane cunoscute care aveau ochii negrii și care încercau să mă facă să fiu ca ei.m-am împotrivit dar pâna la urma am cedat și m-am lăsat mâncată de vie de către un bărbat brunet.a fost intrupt de către o persoană iar eu m-am ridicat de jos și am pus mâna pe mine .iar când am pus mâna am aruncat cu carnea mea pe jos.te rog din suflet dacă ai idee ce înseamnă visul meu să îmi spui și mie.îți multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un vis cutremurator! Semnificatia lui pare sa fie legata de incercarea unor oameni de a te inregimenta intr-un aspect negativ, intunecat al vietii, care te poate duce spre autodistrugere, spre pierderea identitatii tale. Ai mare grija cu cine te intovarasesti si straduieste-te sa faci diferenta intre oamenii buni si cei rai!

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos.Adevărul asta este.Sunt dintr-o situatie foarte complicata

      Ștergere
  19. Buna. Am avut ceva vise care m-au pus pe ganduri. Unul ar fi ca am visat ca ma uitam la o pictura, era ceva orasel in timpul unei eclipse de soare, pictura era as putea zice in stil van gogh. Nu am vazut in realitate acea pictura, si am cautat pe internet dar nu am vazut ceva asemanator, dar nu stiu de ce acel vis mi-a dar un sentiment ca stiu ce trebuie sa fac, dar problema ii ca nici nu stiu la ce se refera. Ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alina. Da, am mai intalnit astfel de vise inspiratoare, dar care sunt totusi foarte vagi. Poate ca eclipsa se refera la necesitatea de a pune in umbra, a nu mai acorda importanta unor probele relativ minore (oraselul) si a te focaliza pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine. Poate. Incearca sa iti dai seama ce reprezinta pentru tine, subiectiv, eclipsa si oraselul, si, de ce nu, van Gogh.

      Ștergere
  20. Buna, am avut un vis tare ciudat ...sau cel putin asa mi s.a parut mie...eram cu niste prieteni si cecin din orasul meu natal...si intindeam rufe la vecina...la un moment dat a venit o familie straina ...iar fetita lor a vrut sa arunce o bucata de plastic in fata mea ....in fata mea era plin de pamant moale...sa zic asa o apa cu pamant...am oprit.o pe fetita sa arunce i.am sp ca nu este frumos...dupa a mai venit o data sa arunce ceva si cand am vrut sa o prind de mana am cazut pe acel pamant moale ...m.am ridicat ...pamantul s.a uscat foarte repede ...dupa am mers la prietena mea cea mai buna care statea langa mine...iar ea impreuna cu ai ei vopseaiu gardul...iar eu am inceput sa ma scutur de pamant...si am umplut toata curtea...daca ai putea sa.mi spui o parere...chiar nu.mi pot da seama ce inseamna acest vis.....am uitat sa mentionez ca acea familie bagase un bilet la loto si au castigat....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea. Ti se indica in acest vis ca, in ciuda dorintei tale de a te mentine "curata" la nivel social, moral (rufele intinse la uscat) cineva sau ceva din imediata ta apropiere incearca sa te intineze. Fetita din vis poate intruchipa o persoana noua sau un aspect nou din existenta ta care iti poate face rau. Visezi, pana la urma ca te murdaresti totusi, ca pamantul de pe tine a umplut intreaga curte. Drept urmare, ori ai fost deja "murdarita" ori te temi ca acest lucru este iminent. Aceasta murdarie poate fi asociata cu o barfa, o calomnie emisa poate de cineva mai norosco decat tine in viata (biletul al loto) si care, din aceasta cauza, te subapreciaza pe nedrept.

      Ștergere
  21. Buna Diana, sunt elena. Cum pot interpretare visele urmatoare:
    1.eram cu fostul sot care era tatuat pe tot corpul si imi arata tatuajele lui, in conditiile in care el nu este genul de barbat care sa faca asta in viata reala?
    2.eram cu sora mea careia tocmai I se facuse o anestezie pt ca urma sa fie operata, stateam de vorba cu ea si deodata a adormit in bratele mele si incerc am sa o tin pt ca sa nu cada din pat.
    3. Eram la birou si baiatul patronului mancase si facuse firimituri pe covor si trebuie sa bag aspiratorul sa fac curat, apoi in jurul meu zburah pene albe si incercam sa le matur cu matura si sa le strang pe faras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar asa cum este precizat si pe blog, nu raspund anonimilor. Pentru a-ti intepreta visul te poti inscrie pe site-ul meu (vezi rubrica din partea de jos a paginii).

      Ștergere
  22. Bună, Diana! Am visat ca era Revelion, ieșisem cu mama și sora mea afara, ma uitam oe cer și era plin de avioane (era lumina încă), se vedea foarte frumos, pana când, s-a inserat și un avion a intrat intr-o clădire, atunci am văzut ca acele avioane erau periculoase, erau mici și cu vârf ascuțit, intrau direct în oameni, se crease panica, toată lumea tipa. Atunci când intrau în ținte se produceau artificii. Ce pot semnifica aceste avioane multe, periculoase cu artificii?
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna Diana! am avut un vis foarte ciudat.asteptam intr un salon pe cineva sa isi faca parul si la un moment dat una dintre angajate fiind foarte frumoase mi a zis ca norocul meu de nu am cazut in patima jocurilor de noroc este numarul 777 :)) n am treaba cu jocurile de noroc oricum dar ce poate sa insemne asa cv?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Ziua, am si eu o mare nelamurire, am visat foarte foarte foarte multe pisic pe in deal care se hasaiau una la alta...si la baza dealului eram eu care ma maraiam la ele sa le fac sa plece iar prin niste tufe mai era o pisica mare...cam cat in jaguar(ca dimensiune) care ma pandea si astepta sa nu fiu atent sa imi sara in spate si la spate aveam o leoaica pe care am prinso de bot cu mana stanga si simnteam cum ma ciupeste de palma iar vremea de afara era ploaie cu nori negrii si stropi mari. Ce poate insemna tot visul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fie subapreciezi forta (negativa) a unei persoane din imediata ta apropiere, fie ai prea mare incredere in tine atunci cand ai de a face cu persoane aparent slabe. Ai mare grija cum abordezi oamenii si incerca sa iti dezvalui nesinceritatea lor.

      Ștergere
  25. buna dimineata!
    eu nu visez decat o data pe an...problema e ca am visat ceva destul de ciudat ca primesc de la o prietena o pereche de cercei in forma de inima cu piatra rosie, iar pe margine au pietre albe. Tin sa mentionez ca e o prietena cu care ma intalnesc zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  26. Neata Diana! Ma numsc Diana ! Am visat ca surorii mele i sa facut o anestezie dupa care a adormit, in timp ce ii facea anestezia ia spunea ca o doare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.