29 noiembrie: Ziua Ciocolatei

 Ziua Ciocolatei din 29 noiembrie aduce în prim plan una din bunătățile cele apreciate din lume, una care ne insuflă speranță în întunecimea experiențelor noastre gustative. Ciocolata a intrat în repertoriul culinar al Occidentului atunci când spaniolii i-au aflat secretul de la mayași. 


De îndată ce au descoperit-o, spaniolii au păstrat cu strictețe secretul despre ea timp de mai mulți ani. În 1579, o corabie spaniolă plină de boabe de cacao a fost atacată de pirații englezi. Nefamiliarizați cu acestea, au dat foc vasului împreună cu încărcătura sa pe care au considerat-o a fi excremente de oi!


Oricum, spaniolii s-a îndrăgostit cei dintâi de ciocolată și au fost primii care i-au adăugat zahăr.


Ciocolata era consumată în același fel ca cea caldă sau cafeau de astăzi. Abia în 1829, odată cu inventarea presei de cacao, a apărut ciocolata solidă. Această invenție avea scopul de a răspândi ciocolata către toate păturile sociale, fără a mai fi o tratație exclusivistă a celor avuți.     



În 1847 a văzut lumina zilei cea dintâi "bară" de ciocolată, iar în 1875 a apărut ciocolata cu lapte, una mult mai bogată, mai cremoasa și mai savuroasă decât până atunci. 


Poți celebra ziua de 29 noiembrie cumpărându-ți ciocolata favorită și bucurându-te de ea împreună cu cei dragi. Ai posibilitatea să explorezi și una necunoscută, nemaiîncercată până acum. La urma urmei, Forrest Gump mărturisea, "Mama îmi spunea mereu că viața este că o cutie cu (diverse) bomboane de ciocolată. Nu poți ști niciodată ce vei primi."


28 noiembrie: Ziua Planetei Roșii / Marte

29 noiembrie: Ziua Ciocolatei 29 noiembrie: Ziua Ciocolatei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 28, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.