Inelul prieteniei si inelul Claddagh

Inelul prieteniei

Originare inca din antichitatea egipteana , inelele reprezinta cu mult mai mult decat un accesoriu decorativ , ele semnificand , adesea , apartenenta la un grup , atasamentul fata de o credinta sau un sentiment. Alaturi de popularele inele de cununie si de logodna, inelul prieteniei , aparut in occident de cateva decenii , are o semnificatie aparte.

Inelele prieteniei simbolizeaza o relatie apropiata dintre doi oameni , fara implicarea dragostei sau a altor sentimente romantice.Ele sunt comercializate in perechi si sunt purtate de catre doua persoane ca o dovada a aprecierii si devotamentului uneia fata de celalalta. In multe culturi , inelele prieteniei marturisesc despre atasamentul profund fata de cineva de care nu esti , totusi , legat prin sange. Dintr-o perspectiva particulara , inelele prieteniei sunt echivalente cu etalarea unei "fratii de cruce".

Inelele amicitiei sunt purtate , uneori , pe degetul mic , pentru a putea fi distinse fata de alte tipuri de inele. Cele mai multe modele de inele ale prieteniei au un design simplu .Uneori , pe un astfel de inel este incrustat sau gravat cuvantul "prieten" , alteori inelul consta dintr-o simpla banda inelara.
Ziua de 3 august , intitulata "Ziua prieteniei" , reprezinta adeseori prilejul potrivit de a darui un astfel inel al prieteniei.

Inelul Claddagh

Desi inelele irlandeze Claddagh sunt asociate in mod traditional cu dragostea si cuplul , ele au inceput sa fie folosite , din ce in ce mai des, ca simboluri ale prieteniei. Inelul Claddagh consista din doua maini cuprinzand o inima incoronata , o imagine care a prilejuit de-a lungul vremii nenumarate interpretari.

Inelul Claddagh isi originea cu 300 de ani in urma , in satul irlandez de pescari Claddagh. Potrivit legendei , Robert Joyce , un tanar pescar din localitate , a fost vandut ca sclav dupa ce ambarcatiunea lui fusese capturata de pirati.In timp ce lucra pentru stapanul sau , un aurar bogat , Robert nu a putut sa isi uite iubita ramasa in satucul Claddagh , asa ca a faurit pentru ea un inel deosebit , care simboliza dragostea ce i-o purta. Atunci cand a fost eliberat din sclavie , Robert s-a reintors acasa , in Claddagh , i-a daruit iubitei inelul si a luat-o in casatorie.

Inelul Claddagh este , totodata , una din cele mai populare bijuterii irlandeze de nunta.In mod traditional , el este daruit de catre mama fiicei in ziua casatoriei celei din urma.

Felul in care este purtat inelul Claddagh exprima statutul marital al unei persoane.Cineva casatorit sau logodit poarta inelul la mana stanga , cu coroana indreptata in afara inimii.Inelul Claddagh aflat pe mana dreapta , cu coroana orientata inafara inimii , semnaleaza ca purtatorul doreste sa inceapa o relatie de iubire.
Atunci cand este purtat pe mana dreapta , cu coroana indreptata spre inima , inelul transmite ca persoana care il poarta nu este interesata de initierea unei relatii de dragoste.

Alte articole din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Semnificatia inelelor si a degetelor mainii

Ce este inelul de puritate ?
Inelul prieteniei si inelul Claddagh Inelul prieteniei si inelul Claddagh Reviewed by Diana Popescu on august 06, 2009 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Vreau sa te intreb, de unde as purtea face rost de inelele prieteniei? M-ar interesa. Sunt foarte dragute.

    RăspundețiȘtergere
  2. de unde le pot achizitiona ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe 3 august trebuie să-i spun neapărat prietenei mele că e cea mai bună prietenă. Dar pe de altă parte nu trebuie să fim prietene doar o singură zi din an, ci trebuie să fim mereu una lângă cealaltă, să ne ajutăm. Pentru mine prietenia înseamnă totul și voi ține cont de asta mereu. Bravo, Diana! Citind pagina asta m-ai făcut fericită. Felicitări, faci treabă bună mereu. Te pup. Ceau!😊

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.