Paulo Coehlo in citate, aforisme , maxime

Unul din cei mai dragi scriitori ai sufletului meu , Paulo Coehlo isi stapaneste cuvintele cu sensibilitate si intelepciune , intr-o maniera care te invita si te obliga catre meditatie si traire afectiva. Am adunat aici numai o mica parte din comoara lui spirituala , cateva faramituri de smaralde ce va vor ajuta poate sa iesiti din mijlocul padurii in care v-ati ratacit si sa intrezariti stele stralucind adanc in fiinta voastra.


“Cand nu am nimic de pierdut , am totul.Cand incetez sa fiu cine sunt , ma gasesc pe mine insumi.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Un copil poate invata un adult 3 lucruri : sa fie fericit fara vreun motiv , sa fie mereu ocupat cu ceva si sa stie cum sa ceara din toata puterea ceea ce isi doreste.”
Paulo Coehlo

“Cele mai grele teste ale caii spirituale sunt rabdarea de a astepta momentul potrivit si curajul de a nu fi dezamagit de ceea ce intalnim.”
Paulo Coehlo – “Veronica se hotaraste sa moara”

“Ori de cate ori vrei sa realizezi ceva , tine-ti ochii deschisi , concentreaza-te si asigura-te ca stii exact ce iti doresti. Nimeni nu poate nimeri o tinta cu ochii inchisi.”
Paulo Coehlo – “Diavolul si domnisoara Prym”

“Cat de mult am pierdut , doar din cauza ca mi-a fost frica sa nu pierd nimic.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Exista un singur lucru care face ca un vis sa devina imposibil de indeplinit : teama de esec.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“De ce trebuie sa ne ascultam inimile ? “ a intrebat baiatul. “Pentru ca , indiferent unde este inima ta , in acel loc vei gasi si comoara ta.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Dragostea este o forta de neimblanzit. Atunci cand incercam sa o stapanim , ne distruge. Cand incercam sa o incarceram , ea ne face sclavi. Atunci cand incercam sa o intelegem , ne lasa rataciti si confuzi.”
Paulo Coehlo

“Iar atunci cand iti doresti un lucru , tot universul conspira pentru a te ajuta sa il obtii.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Posibilitatea ca un vis sa devina realitate face viata atat de interesanta.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Cineva este iubit pentru ca este iubit.Nu este nevoie de nici un motiv pentru iubire.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Toata lumea pare sa aiba o idee clara despre cum ar trebui alti oameni sa isi traiasca vietile , dar nimeni despre propria viata.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Totul imi spune ca sunt pe cale sa iau o decizie gresita , dar a face greseli este o parte din viata. Ce isi doreste lumea de la mine ? Vrea sa nu imi asum riscuri , sa ma intorc de unde am venit pentru ca nu am curajul sa spun vietii “Da” ? “
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Spune-i inimii tale ca frica de suferinta este mai rea decat insasi suferinta.Si ca nici o inima nu a suferit vreodata atunci cand a pornit in cautarea visurilor ei , intrucat fiecare secunda a cautarii este o secunda de intalnire cu Dumnezeu si eternitatea.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Atunci cand cineva pleaca , este pentru ca altcineva va sosi.”
Paulo Coehlo – “Zahir”

“Viata este prea lunga sau prea scurta pentru mine , ca sa imi permit luxul de a trai atat de rau.”
Paulo Coehlo

“Aceasta este ceea ce numim dragoste. Atunci cand esti iubit , poti sa faci orice in creatie. Cand esti iubit , nu ai nevoie sa intelegi ce se intampla , pentru ca totul are loc in tine.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Oamenii sunt capabili, in orice moment al vietii lor , sa face ceea ce au visat indelung.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Lucrurile cel mai simple sunt cu adevarat extraordinare , dar numai inteleptul le poate vedea.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Daca sunt intr-adevar o parte a visului tau , intr-o buna zi te vei intoarce.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Se spune ca cea mai intunecata ora a noptii soseste chiar inainte de rasaritul soarelui.”
Paulo Coehlo

“Care este cea mai mare minciuna din lume ? … Ea ne spune ca , intr-un anume moment al vietii noastre , pierdem controlul asupra ceea ce ni se intampla , iar vietile noastre devin guvernate de soarta.”
Paulo Coehlo

“In viata reala , dragostea trebuie sa fie posibila. Chiar daca nu este impartasita dintr-o data , dragostea poate supravietui doar daca exista speranta ca vei fi capabil sa devii victorios asupra persoanei pe care o doresti.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Daca suferinta trebuie sa vina , atunci sa soseasca cat mai repede. Pentru ca am o viata de trait , si trebuie sa o traiesc in cel mai bun mod posibil.Daca cineva trebuie sa faca o alegere , sa o faca acum. In caz contrar , fie il voi astepta , fie il voi uita.
Asteptarea este dureroasa.Uitarea este dureroasa .Dar a nu sti ce trebuie sa faci este cel mai rau fel de suferinta.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Pretindem ca suntem puternici pentru ca suntem slabi.”
Paulo Coehlo

“Atunci cand fiecare zi este asemeni celei urmatoare , asta se intampla pentru ca oamenii esueaza sa recunoasca lucrul bun care li se intampla in viata zi de zi ; acela ca soarele rasare.”
Paulo Coehlo

“Ramai nebun , dar poarta-te asemeni oamenilor normali. Ia-ti riscul de a fi diferit , insa invata sa o faci fara a atrage atentia.”
Paulo Coehlo

“Oamenii nu invata niciodata din ceea ce li se spune , ei trebuie sa afle de unii singuri.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Ester intreba de ce oamenii sunt tristi.
“Este simplu , “ raspunse batranul.”Ei sunt prizonierii povestilor lor personale. Fiecare dintre ei crede ca telul principal in viata este acela de a urma un plan. Ei nu se intreaba niciodata daca acel plan este al lor sau daca a fost creat de o alta persoana. Ei acumuleaza experienta , amintiri, lucruri , ideile altor oameni , si acestea reprezinta mai mult decat pot face ei fata. Din aceasta cauza ei isi uita visele.” “
Paulo Coehlo – “Zahir”

“Daca intr-o zi as putea scapa de aici , mi-as putea permite sa fiu nebun.Fiecare om este nebun cu adevarat , dar cei mai nebuni sunt cei care nu stiu ca sunt nebuni ; ei continua intr-una sa repete ceea ce le spun ceilalti.”
Paulo Coehlo – “Veronica se hotaraste sa moara”

“Putem de asemenea sa lasam Sufletul nostru pereche sa treaca pe langa noi , fara a-l accepta sau chiar a-l observa. Dupa aceea , avem nevoie de o alta incarnare pentru a ne gasi sufletul pereche. Si din cauza egoismului nostru , suntem condamnati la cea mai groaznica tortura inventata vreodata de omenire : singuratatea.”
Paulo Coehlo

“Toata viata , m-am gandit la dragoste ca la o forma de sclavie voluntara. Ei bine , lucrul asta este o minciuna : libertatea exista atunci cand dragostea este prezenta. Persoana care se daruieste pe de-a intregul , persona care se simte cea mai libera , este aceea care iubeste din tot sufletul.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Dragostea nu este o obisnuinta , o responsabilitate sau o datorie. Nu este ceea ce ne spun cantecele romantice .Dragostea exista pur si simplu.”
Paulo Coehlo

“Cea mai stranie dragoste este aceea care isi poate arata fragilitatea.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Am intalnit un barbat si m-am indragostit de el .Mi-am dat voie sa ma indragostesc dintr-un simplu motiv : nu ma asteptam la asa ceva. Stiu ca , peste trei luni , voi departe si el va ramane doar o amintire , dar nu mai pot suporta in continuare sa traiesc fara dragoste ; mi-am atins limitele…
Vorbind in general , aceste intaniri au loc atunci cand ajungem la o limita , cand trebuie sa murim si sa renastem emotional. Aceste intalniri ne asteapta , dar mai mult decat adesea , evitam sa se intample. Daca suntem totusi disperati , nu avem nimic de pierdut , sau daca suntem plini de entuziasmul vietii , atunci necunoscutul se autoreleva , si universul nostru isi schimba directia.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Dragostea este o capcana.Atunci cand apare , vedem numai lumina , dar nu si umbrele ei.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Orice bun observator , care descopera persoana la care a visat dintotdeuna , stie ca energia sexuala intra in joc inainte chiar ca sexul sa aiba loc. Cea mai mare placere nu este sexul , ci pasiunea cu care este practicat. Atunci cand pasiunea este intensa , sexul se alatura pentru a duce la capat dansul , dar nu este principalul scop.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Adevaratii nostri prieteni sunt cei care sunt cu noi cand ni se intampla lucrurile bune. Ei se bucura pentru noi si sunt satisfacuti de triumfurile noastre. Prietenii falsi apar numai in vremurile dificile , impreuna cu tristetea lor , cu fetele lor incurajatoare , atunci cand , de fapt , suferinta noastra le serveste ca o consolare pentru vietile lor mizerabile.”
Paulo Coehlo – “Zahir”

“Orice s-a intamplat o data , nu mai poate avea loc din nou. Dar tot ce se intampla de doua ori , in mod sigur va apare si a treia oara.”
Paulo Coehlo

“El cunostea bine una din femei si si-a impartit universul impreuna cu ea. Ei au vazut aceeasi munti , aceiasi copaci , desi fiecare dintre ei ii zarea diferit. Ea ii cunostea slabiciunea , momentele lui de ura , de disperare. Cu toate acestea , era de partea lui. Ei imparteau acelasi univers.”
Paulo Coehlo – “Valkiriile : O intalnire cu ingerii”

“Accepta ce iti ofera viata si incearca sa bei din fiecare cupa. Toate vinurile trebuie sa fie gustate ; unele trebuie sa fie doar sorbite , dar in cazul altora , sticla trebuie bauta pana la fund.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Atunci cand ne asteptam mai putin , viata ne aduce o provocare pentru a ne testa curajul si vointa de schimbare ; intr-un astfel de moment , nu mai are nici un rost sa pretindem ca nu s-a intamplat nimic , sau sa ne spunem ca nu suntem pregatiti. Provocarea nu ne asteapta. Viata nu se uita inapoi. O saptamana este o perioada de timp mai mult decat suficienta pentru a ne decide daca ne acceptam sau nu destinul.”
Paulo Coehlo – “Diavolul si domnisoara Prym”

“Dar dragostea este la fel ca un baraj ; daca permiti formarea unei mici crapaturi poate trece doar un fir apa , dar acel firicel va darama repede intreaga structura si , in curand , nimeni nu va fi in stare sa controleze forta curentului.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Nu mai este deloc povestea mea : oricand vorbesc acum despre trecut , ma simt ca si cum as vorbi despre ceva care nu are nimic de a face cu mine. Tot ce ramane in prezent este vocea , prezenta , si importanta de a-mi indeplini misiunea. Nu regret experientele prin care am trecut ; cred ca ele m-au ajutat sa devin persoana care sunt acum , sa ma simt in felul care se simte un razboinic dupa ani de pregatire ; el nu isi mai aminteste detalii despre ce a invatat , dar stie cum sa loveasca atunci cand este momentul potrivit.”
Paulo Coehlo – “Zahir”

“La urma urmei , ce este fericirea ? Dragostea , imi spun ei. Dar dragostea nu aduce si nu a adus vreodata fericirea. Din contra , ea este o stare continua de neliniste , un camp de batalie ; noptile ei fara somn , intrebarile continue daca am facut ce trebuia. Adevarata dragoste este compusa din extaz si agonie.”
Paulo Coehlo – “Vrajitoarea din Portobello”

“Caderea de la etajul trei raneste la fel de mult ca si cea de la etajul o suta. Daca tot trebuie sa cazi , fa-o de la o mare inaltime.”
Paulo Coehlo

“Lucrurile simple din viata sunt cele mai extraordinare.”
Paulo Coehlo

“Nu vei fi niciodata in stare sa scapi de inima ta. Asa ca este mai bine sa o asculti ce are de zis. In acest fel , nu va trebui sa te temi de o lovitura nesteptata.”
Paulo Coehlo

“Da , mintea imi ratacea.Imi doream sa fiu impreuna cu cineva care sa aduca pacea asupra inimii mele , cineva cu care sa petrec timpul fara sa-mi fie teama ca il voi pierde a doua zi. Avand aceasta siguranta , timpul ar fi trecut mai lent. Am fi putut ramane tacuti uneori intrucat am fi stiut ca avem inainte intreaga viata pentru a conversa. Nu ar fi trebuit sa ma mai ingrijorez despre lucrurile serioase , deciziile serioase si cuvintele grele.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“De la inceputurile timpului, oamenii au recunoscut adevarata lor dragoste datorita luminii din ochii lor.”
Paulo Coehlo

“Trebuie sa fii persoana care nu ai avut vreodata curajul de a fi. Treptat , vei descoperi ca esti acea persoana , dar pana sa vezi clar lucrul asta , trebuie sa pretinzi si sa inventezi.”
Paulo Coehlo

“Alegand o anumita cale , inseamna sa le ratezi pe celelalte. Ea avea in fata o intreaga viata de trait , si se gandea intotdeuna ca , in viitor , va putea regreta alegerile facute. “Imi este teama sa ma angajez ,” se gandea ea .Isi dorea sa urmeze toate cararile posibile , asa ca a sfarsit prin a nu a urma nici una. Chiar si in cel mai important domeniu al vietii ei , dragostea , ea a esuat sa se angajeze. Dupa cea dintai dezamagire romantica , nu s-a mai daruit intru totul. Ii era frica de durere, pierdere , despartite. Aceste lucruri erau inevitabile pe drumul spre dragoste , si singura cale de a le ocoli era sa te hotarasti sa nu urmezi deloc acel drum. Pentru a nu suferi, trebuie sa renunti la dragoste. Este ca si cum ti-ai scoate ochii pentru a nu vedea lucrurile dureroase din viata.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Noi , cei care luptam pentru visul nostru , suferim mult mai mult cand lucrurile nu merg asa cum trebuie , pentru ca nu putem sa revenim la vechea scuza : “Ei bine , oricum nu imi doream prea mult asta”.Ne dorim cu adevarat sa ne atingem visul si am pus totul la bataie pentru el… In acest fel , noi, razboinicii luminii , trebuie sa ne pregatim sa avem rabdare in timpurile dificile si sa fim constienti ca universul conspira in favoarea noastra , chiar daca nu intelegem in ce fel … Cand suntem la inceputul bataliei pentru visul nostru , nu avem experienta si facem multe greseli. Secretul vietii este , totusi, sa cazi de sapte ori si sa te ridici a opta oara. Asadar , de ce este atat de important sa traim chemarea noastra personala daca trebuie sa suferim mai mult decat alti oameni ? Pentru ca , odata ce am trecut peste infrangeri – si o facem mereu – suntem stapaniti de un simt maret de euforie si incredere. .. Daca te crezi demn de lucrul pentru care lupti atat de greu sa il obtii , atunci devii un instrument al lui Dumnezeu , ajuti Sufletul Lumii , si intelegi de ce esti aici.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Nu te obosi sa iti explici emotiile. Traieste orice cat te intens poti si considera orice simti drept un dar de la Dumnezeu. Cea mai buna cale de a distruge podul dintre vizibil si invizibil este sa incerci sa iti explici emotiile.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Nu traiesc nici in prezentul , nici in viitorul meu. Sunt interesat numai de prezent. Daca te concentrezi mereu pe prezent , vei fi un om fericit. Viata va fi o parte din tine, o mare sarbatoare , intrucat viata este clipa in care traim acum.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Nimeni dintre noi nu stie ce se poate intampla chiar si in urmatorul minut , dar, cu toate acestea, continuam sa mergem inainte. Pentru ca avem incredere. Pentru ca avem credinta.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Dintre toate caile pe care le-am gasit pentru a ne rani pe noi insine , cel mai rau este adevarata dragoste. Intotdeuna suferim pentru ca cineva nu ne iubeste , sau cineva ne-a parasit , ori cineva nu vrea sa se desparta de noi. Daca suntem singuri, este din cauza ca nimeni nu ne vrea…”
Paulo Coehlo – “Razboinicul luminii”

“Viata ne ia prin surprindere si ne porunceste sa ne indreptam spre necunoscut – chiar daca nu vrem sa o facem si ne gandim ca nu avem nevoia de asta.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Dar cum voi sti cine este sufletul meu pereche ? “ “Prin infruntarea riscurilor “ ii spuse Wicca lui Brida. “Prin riscarea esecului, dezamagirilor , prin a nu-ti inceta vreodata cautarea Dragostei. Atata timp cat cauti , triumful te asteapta la final.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Nimeni nu trebuie sa se intrebe vreodata : de ce sunt nefericit ? Aceasta intrebare poarta in ea virusul care va distruge totul.Daca ne punem aceasta intrebare inseamna ca dorim sa aflam ce ne face fericiti. Daca ceea ce ne face fericiti este diferit de ceea ce avem acum , atunci trebuie fie sa facem o schimbare odata pentru totdeuna , fie sa ramanem cum suntem , simtindu-ne si mai nefericiti.”
Paulo Coehlo – “Zahir”

“Atunci cand ne straduim sa devenim mai buni decat suntem , totul din jurul nostru devine , de asemeni, mai bun.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul”

“Dragostea este asemeni unui narcotic. La inceput aduce euforia predarii totale. A doua zi , iti doresti mai mult. Nu esti inca dependent , dar iti place senzatia , si inca mai crezi ca poti controla lucrurile . Te gandesti la pesoana pe care o iubesti vreme de 2 minute , apoi o uiti timp de 3 ore. Dar atunci cand te obisnuiesti cu acea persoana , incepi sa devii complet dependent de ea. Daca nu este langa tine, te simti ca un dependent care nu gaseste nici un remediu. Si , la fel cum dependentii de droguri, fura si se autoumilesc pentru a obtine ce isi doresc , esti gata sa faci orice pentru dragoste.”
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”


“Dar dragostea este mereu noua. Indiferent daca am iubit o data , de doua ori , sau de 12 ori in viata noastra , intotdeuna ne confruntam cu o noua situatie.Dragostea ne poate trimite in iad sau paradis , dar intotdeuna ne aduce undeva. Trebuie puri si simplu sa o acceptam , intrucat ne hraneste existenta. Daca o respingem , murim de foame , caci ne lipseste curajul de a intinde mana si a culege fructul din ramurile pomului vietii. Trebuie sa luam dragostea acolo unde o gasim , chiar daca asta ne cere ore , zile , saptamani de dezamagire si tristete.
In clipa in care incepem sa cautam dragostea , dragostea incepe sa ne caute pe noi. Si sa ne salveze. “
Paulo Coehlo – “La raul Piedra m-am asezat si am plans”

“Atunci cand intalnim pe cineva si ne indragostim , avem sentimentul ca intreg universul este de partea noastra. Si chiar daca ceva nu este in ordine , nimic nu ramane pe dinafara ! Cum este posibil ca frumusetea existenta acum cateva minute sa se evapore atat de repede ? Viata se misca foarte repede. Ea alerga din ceruri in iad in cateva secunde.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Esti ceea ce crezi tu insuti ca esti.”
Paulo Coehlo – “Vrajitoarea din Portobello”

“Pot sa aleg sa fiu o victima a lumii , sau un aventurier in cautarea unei comori. Depinde de felul in care imi vad viata.”
Paulo Coehlo – “Unsprezece minute”

“Atunci cand iti gasesti calea nu trebuie sa te temi.Ai nevoie de suficient curaj pentru a face greseli. Dezamagirea, infrangerea si disperarea sunt instrumente pe care Dumnezeu le foloseste pentru a ne arata calea.”
Paulo Coehlo – “Brida”

“Ce este un invatator ? Am sa iti spun : este cineva care te invata ceva , dar care inspira invatacelul sa dea tot ce are mai bun in a descoperi ceea ce stie deja.”
Paulo Coehlo – “Vrajitoarea din Portobello”

“Asta este ceea ce fac alchimistii. Ei ne arata ca , atunci cand ne straduim sa fim mai buni decat suntem , tot ce ne inconjoara devine , de asemenea , mai bun.”
Paulo Coehlo – “Alchimistul ”

“Ne temem ca vom pierde tot ce avem , indiferent daca este vorba despre viata noastra , posesiunea sau proprietatea noastra. Dar aceasta teama dispare atunci cand intelegem ca povestile vietilor noastre si istoria lumii sunt scrise de aceeasi mana .”
Paulo Coehlo

“Exista momente cand necazurile ne intra in viata si nu putem face nimic pentru a le evita. Dar ele se ivesc cu un motiv. Abia atunci cand le-am depasit intelegem de ce au aparut.”
Paulo Coehlo – “Al cincilea munte ”

“Oricine a pierdut ceva care gandea ca ii este destinat pentru totdeuna ajunge sa inteleaga ca nimic nu ii apartine cu adevarat.”
Paulo Coehlo

“Ochii iti arata taria sufletului tau.”
Paulo Coehlo

“Suntem calatorii unei expeditii cosmice , praf de stele , involburandu-se si dansand in vartejuri si anafoare la infinit. Viata este eterna. Noi ne-am oprit pentru un moment sa ne gasim unul pe celalalt , sa ne intalnim , sa impartasim. Aceasta este un moment pretios. Este o mica paranteza in eternitate. “
Paulo Coehlo – “Alchimistul ”

Traduse si culese Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Poezia in citate, aforisme, maxime

Despre carti … in citate , aforisme , maxime

Confucius.Cugetari si aforisme
Paulo Coehlo in citate, aforisme , maxime Paulo Coehlo in citate, aforisme , maxime Reviewed by Diana Popescu on iulie 23, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.