13 mai: Ziua Mondială a Cocktail-ului

 Anual, pe 13 mai, Ziua Mondiala a Cocktail-ului celebrează una din cele mai selecte băuturi din lume, ce înglobează o gamă larga de miresme și arome incitante.


În 1806, "The Balance and Columbian Repository" a definit cuvântul "cocktail" ca o băutură alcoolică stimulentă cu o mare varietate de lichide, dulci și amare." Acest termen însemnă literar în limba română "coadă de cocoș." Este amuzant că, originar, Oxford English Dictionary l-a descris drept "un cal cu coadă de cocos, una înălțându-se în loc să atârne"!             

               

13 mai: Ziua Mondială a Cocktail-ului

Cocktail-ul ca băutură este o invenție britanică, care a fost apoi dezvoltată în SUA, atunci când celebrul Jerry Thomas din Conneticut a publicat cartea "Ghidul Barmanului." Acest ghid constituia un fel de enciclopedie a modului de amestecare a băuturilor, a unor rețete de combinare a băuturilor și aromelor lor.


În decursul prohibiției americane din anii 1920, multe cocktail-uri apărute atunci au rămas favorite până în prezent. Fară prea mult alcool de înaltă calitate disponibil, cocktail-urile formau o cale nemaipomenită de a face romul, ginul și whiskey-ul de contrabandă mai suportabile de băut!


Perioada de după prihibitie a adus cocktail-urile pe locurile de onoare ale unor numeroase baruri. În 1954, și-a făcut apariția Pina Colada, preparată în Puerto Rico, de Ramon Marrero, din ananas, la hotelul Hilton din Caraibe. 


În 1988, s-a născut un alt cocktail îndrăgit, Cosmopolitan, grație lui Tony Cecchini și a dorinței sale de a împărtăși o băutură specială cu colegii săi barmani din San Francisco.


Un amestec de băuturi întâlnit constant în epoca americană a cocktail-ului a fost Rainbow Room ("locul Curcubeului"). Deschis după prohibiție, în 1934, Rainbow Room a fost un club de înaltă clasă în care localnicii din New York au sărbătorit cu stil băuturile post-prohibiție.


12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC


Ziua Mondială a Cocktail-lui este marcată an de an și de "Drinkaware", o societate de caritate din Marea Britanie care militează pentru conștientizarea efectelor băuturilor alcoolice și urmărește să reducă impactul negativ al acestora asupra oamenilor și familiilor lor. 


Putem celebra acesta zi din 13 mai găzduind o petrecere cu cocktail-uri, încercând prepararea unora faimoase sau, de ce nu, inventând un nou tip de cocktail!


13 mai: Ziua săriturii broaștei

13 mai: Ziua Mondială a Cocktail-ului 13 mai: Ziua Mondială a Cocktail-ului Reviewed by Diana Popescu on mai 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.