13 mai: Ziua săriturii broaștei

Ziua săriturii broaștei... Hm, o denumire cam intrigantă, misterioasă! O fi o zi dedicată săririi peste cât mai mulți batracieni, una în care ar trebui să sărim precum broască, ori una instituită, pur și simplu, pentru săriturile, uneori impresionante, ale broscuțelor? Sărbătoarea asta de pe 13 mai este, de fapt, asociată cu o personalitate importantă din istoria americană, cu un rol proeminent în literatură mondială. Mark Twain!

În 1865, Mark Twain a publicat prima sa povestire, "Jim Smiley și broasca lui săritoare", a cărei nume l-a preschimbat apoi în "Faimoasa broască săltăreață din ținutul Cavaleras". În această proză scurtă este vorba despre un parior înrăit care pierde un rămășag la întrecerea dintre două broaște fiindcă competitorul lui îl sabotează, îl înșeală, îndopându-i broscuța cu alice!

Oricum, sărbătoarea asta din data de 13 mai are loc anual din anul 1865. A debutat în Angels Camp, în districtul Cavaleras din California (o localitate menționată de Mark Twain în povestirea sa), răspândindu-se apoi în alte state americane, în Canada, și în diverse țări ale lumii. 
13 mai: Ziua săriturii broaștei

Cu ocazia acestui eveniment se organizează concursuri între broaște, care, în ultimul timp, au fost supuse unor reguli stricte, ținând de bunăstarea broscuțelor, limitarea numărului lor de sărituri zilnice, înconjurarea lor cu o muzică ambientală, senină, liniștitoare!

Recordul la săritura unei broaște a fost stabilit în 1986 de batracianul Rosie, care a executat atunci un salt de nu mai puțin de circa șapte metri!

Poți celebra ziua săriturii broaștei citind ori recitind povestirea "Faimoasa broască săltăreață din ținutul Cavaleras" a lui Mark Twain sau eliminându-ți șovăielile și hotărându-te, în fine, să faci o "săritură" spectaculoasă spre ceea ce năzuiești de multă vreme, către un demers, un proiect important pentru tine, amânat îndelung până acum!

12 mai: Ziua internațională a infirmierilor, asistentelor sau surorilor medicale
13 mai: Ziua săriturii broaștei 13 mai: Ziua săriturii broaștei Reviewed by Diana Popescu on mai 12, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.