4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor

 Ziua Mondială a Animalelor sau, neoficial, ziua mondială a iubitorilor de animale de pe 4 octombrie este un prilej anual de celebrare a acestor ființe necuvântătoare de către oricine le îndrăgește, indiferent de naționalitate, zonă geografică ori credințe religioase. Data de 4 octombrie nu a fost aleasă întâmplător, întrucât este cea dedicată sărbătorii Sfântului Francisc de Assisi, sfântul patron al animalelor. 


4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de chinologul Heinrich Zimmermann, care a organizat-o pentru prima oară pe 24 martie 1925 la Palatul Sportului din Berlin, Germania. La acest eveniment au participat peste 5.000 de oameni. Ziua Mondială a Animalelor a fost mutată pe 4 octombrie începând cu 1929, și a devenit tot mai populară în Europa. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor din Florența, Italia, la propunea lui Zimmermann, 4 octombrie a fost unanim adoptată printr-o rezoluție că Ziua Mondială a Animalelor.


Această zi a fost apoi respectată în tot mai multe țări din lume, căpătând  un impact și mai mare odată cu 4 octombrie 2003, când a fost lansat website-ul Zilei Internaționale a Animalelor. 


3 octombrie: Ziua pasionaților de tehnologia informațiilor (techies)

4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor 4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 03, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.