Felul cum dansezi iti dezvaluie personalitatea

Adeseori , chiar fara a constientiza ce facem, descifram trasaturile ascunse ale oamenilor din jurul nostru in functie de miscarea trupurilor lor. De aici si pana la o riguroasa cercetare stiintifica a felului in care dansul exprima personalitatea unei persoane nu a fost decat un pas...

Cercetatorii de la Universitatea din Jyvaskyla , Finlanda , au studiat miscarile de dans ale unui grup de voluntari care fusesera supusi anterior unor teste de personalitate si se incadrasera in mod clar in cinci tipuri de personalitate. Participantii la studiu au trebuit sa isi dovedeasca calitatile de dansatori adaptandu-si pasii si corpurile la 30 de diferite genuri muzicale ( de la techno si pana la latino si funk) in timp ce miscarile le erau inregistrate si analizate in detaliu de catre oamenii de stiinta.

Iata concluziile studiului :

- Extrovertitii tind sa acopere aproape intreg ringul de dans si sunt caracterizati , de cele mai multe ori , de miscari energice si exagerate ale mainilor si picioarelor.

- Persoanele neurotice pot fi recunoscute printr-un dans cu miscari rapide si sacadate ori convulsive ale bratelor si picioarelor , un stil numit "shuffle" de catre obisnuitii cluburilor si discotecilor.

- Oamenii inzestrati cu o personalitate agreabila au tendinta de a aborda stiluri mai lente , line si armonioase de dans , miscandu-se dintr-o parte in cealalta a ringului de dans in timp ce isi balanseaza bratele.

- Persoanele cu mintea deschisa folosesc miscari rapide , alternative , in sus si in jos , punand stapanire intr-o mai mica masura pe intreaga intindere a ringului de dans in comparatie cu ceilalti dansatori.

- Oamenii constinciosi si respectuosi se misca din plin pe intreagul ring de dans iar bratele lor se avanta in miscari foarte largi .

Exista , se pare, si exceptii. Muzica latino, de exemplu, ii determina pe cei cu personalitati agreabile sa se desfasoare mai mult in dans , in timp ce muzica techno i-a indemnat participantii la test sa se implice in miscari mai scurte si mai rapide. Muzica rock a dat nastere unei explozii de extrovertire in randul tuturor dansatorilor , starnind pare-se o oarecare nedumerire in randul cercetatorilor.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Test de personalitate - Deseneaza o casa

Forma | expresia ochilor si personalitatea
Felul cum dansezi iti dezvaluie personalitatea Felul cum dansezi iti dezvaluie personalitatea Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 19, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Introvertitii nu danseaza, nu?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca sta pe marginea ringului si pana se hotarasc sa danseze se termina melodia ...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))))))))))))))))) cercetatori nedumeriti :)) tare rockul :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.