Stilul parului iti releva personalitatea ?

Te-ai gandit vreodata ca felul cum iti aranjezi , tunzi sau coafezi parul poate sa marturiseasca ceva esential despre tine ? Daca tinem cont de faptul ca , potrivit unor cercetatori , oamenii isi formeaza o prima impresie despre persoana ta in primele 3 secunde dupa ce te intalnesc in functie fata ta si (inclusiv) de stilul parului tau , ar trebui ca lucrul acesta sa te puna pe ganduri ...

Cu totii stim cat de mult conteaza prima impresie , felul in care te prezinti la un interviu pentru o slujba ori modul cum arati la o prima intalnire cu un potential partener de cuplu .Modul cum iti stilizezi parul poate transmite o imagine de inteligenta sau siguranta de sine , ori una de neglijenta , nesiguranta si limitare.Daca actorii si actritele isi schimba mereu infatisarea si tunsoarea pentru a intra in pielea unui personaj sau a reflecta o anumita stare de spirit , de ce nu ai putea face si tu ceva in acest sens pentru a reflecta in jurul tau autentica sau dorita ta personalitate ?

Acum catava vreme, dr. Marianne LaFrance , profesor de psihologie la Universitatea Yale , a initiat o investigatie unica despre efectul stilului parului asupra formarii primei impresii despre o persoana.Ea a descoperit ca diferitele tunsori ori moduri de aranjare a parului determina sa fim priviti in mod diferit de catre oamenii care ne sunt in preajma.Asadar , ce poate spune parul tau despre tine ? Studiul dr. LaFrance a a confirmat ca nici un fel de stil ori tunsoare a parului nu este mai buna sau mai rea , fiintele umane avand predispozitia sa judece un semen asemeni unei carti, dupa "coperta".Iata concluziile cercetarilor ...

Parul si personalitatea femeilor

- O prima constatare a cercetatorilor a fost ca orice tip de tunsoare ori coafura care face ca o femeie sa arate mai sexy in ochii barbatilor este insotita si de impresia ca respectiva nu sta foarte bine la capitolul inteligenta. Ar fi interesant de aflat de unde provine aceasta prejudecata tipic masculina ...
- Femeile cu parul tuns scurt, eventual usor ciufulit (precum Meg Ryan si Charlize Theron) , sunt considerate drept foarte directe si increzatoare in ele insele , un avantaj net in cazul obtinerii unei slujbe ori a intalnirii unor oameni noi.
- Poate nu este o surpriza ca femeile cu parul lung , mai ales blond ( la fel ca si Gwyneth Paltrow ori Christina Aguilera) , sunt percepute a fi foarte sexy si influente.Prin contrast , femeile cu un par de o lungime medie , cu un stil degajat , nepretentios (ca Liv Tyler sau Sandra Bullock) sunt vazute ca mult mai inteligente si binevoitoare cu cei din jur.

Parul si personalitatea barbatilor

- Care sunt cei mai sexy barbati ? Ei bine, cei care prefera o tunsoare scurta ( tip "front-flip") , asemeni lui Brad Pitt si Matthew LeBlanc , par a fi cei mai increzatori in ei insisi si cei mai sexy . Nu este deloc suprinzator ca astfel de barbati par a fi extrem de plini de ei ori centrati pe propria lor persoana.
- Barbatii gen Wall Street , cu un par de o lungime medie , cu freza sau cu parul partajat in doua la mijlocul capului , sunt estimati drept cei mai inteligenti si mai inteligenti , cu foarte mari sanse de a face impresie intr-un interviu pentru o slujba.Pe de alta parte, astfel de exemplare masculine sunt considerate de catre unii a avea o minte cam inguste.
- Studiul confirma mitul ca barbatii cu parul lung sunt apreciati adeseori ca fiind numai vana far'de creier.Ei sunt perceputi ca cei mai putin inteligenti si mai neglijenti.Partea buna este ca dau impresia a fi foarte binevoitori cu cei din preajma lor.

Dincolo de aceste interpretari stiintifice, eu tind sa cred ca personalitatea oricarei fiinte umane nu ii creste din scalp asemeni parului dar ca , adeseori , conventiile modei , prejudecatie societatii ori parerile personale tind sa dea nastere unei prime impresii adeseori gresite.Voi ce parere aveti ?


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Culoarea parului si personalitatea femeilor

Tunsoarea parului potrivita formei fetei tale

Parul in superstitii si legende
Stilul parului iti releva personalitatea ? Stilul parului iti releva personalitatea ? Reviewed by Diana Popescu on iulie 04, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Mi-am schimbat stilul parului de nenumarate ori pana acum pana mi s-a acrit. Am avut tunsori care nu ma avantajau si am ramas la parul cret. Ma simt eu mai bine asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca stilul paralui infuenteaza mul comportamentul, ci mai degraba, aceste zovnuri tind sa fie asimilate si sa duca la crearea unui caracter aparte.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.