26 februarie: Ziua Fisticului

 An de an, data de 26 februarie este dedicată Zilei Fisticului (Pistacia vera), arbust al cărui fruct este cunoscut ca "mica fericită" în China și "mica zâmbăreață" în Orientul Mijlociu, având o formă unică și fiind caracterizat de un puternic conținut nutritiv.    


26 februarie: Ziua Fisticului

Dovezile arheologice sugerează că fisticul era cunoscut de oameni încă din anii 7.000 î.Hr., în Turcia de astăzi. A fost menționat și în Biblie, în Geneza 43:11, "Israel, tatăl lor, le-a zis: „Fiindcă trebuie, faceţi aşa. Luaţi-vă în saci ceva din cele mai bune roade ale ţării, ca să duceţi un dar omului aceluia, şi anume: puţin leac alinător şi puţină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri şi migdale."


Fisticul înglobează la fel de multe proteine ca și nuca, iar grăsimea sa monosaturată este benefică întrucât micșorează colesterolul rău și reduce riscul bolilor de inimă. 


25 februarie 2022: Ziua Carnavalului din Brazilia


Relativ scăzut în calorii, include 30 de vitamine diferite, minerale, fitonutrienți, precum și un amestec de acizi grași omega-3, protenie și fibre. 


La chinezi este numit "nuca fericită" deoarece coaja sa deschisă printr-o crăpătură, arată ca și cum ar zâmbi. Este recunoscut în China ca un simbol al sănătății, fericirii și norocului, și este, adeseori, dat în dar cu ocazia Anului Nou Chinezesc. 


26 februarie: Ziua Citește un Basm

26 februarie: Ziua Fisticului 26 februarie: Ziua Fisticului Reviewed by Diana Popescu on februarie 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.