25 februarie 2022: Ziua Carnavalului din Brazilia

 Carnavalul brazilian este celebrat anual în vinerea dinaintea sărbătorii catolice a Miercurii Cenușii, în 2022 pe 25 februarie. În următorii ani are loc pe date diferite: 2023 - 17 februarie, 2024 - 9 februarie, 2025 - 28 februarie, ș.a.m.d. Carnavalul este marcat cu costume colorate, muzică și dans samba, mari pancarde și festivaluri ale mâncării. Pare să fie o oportunitate perfectă de distracție și mese îmbelșugate înainte de începerea postului. O mulțime de oameni de pe tot globul sunt dornici să ia parte în fiecare an la acest eveniment.


Cuvântul "carnaval" provine din termenii latinești "carn", semnificând "carne", și cel de "levare", adică "a da deoparte". Cel dintâi carnaval dinaintea postului Paștelui s-a desfășurat în Italia. Apoi, astfel de sărbători s-au răspândit în Franța, Spania, alte țări europene, și în America, unde a ajuns în cele din urmă în Brazilia.   

                                             

25 februarie 2022: Ziua Carnavalului din Brazilia

Primul carnaval brazilian s-a petrecut în 1641, când imigranții portughezi s-au stropit unii pe alții cu apă pentru a celebra încoronarea lui Dom Joao ca rege al Portugaliei. În decursul stăpânirii portugheze, sclavii africani i-au adus adăugiri, toate costumele tradiționale purtate cu acest prilej fiind inspirate de ei. 


Cum spuneam, carnavalul este caracterizat de o muzică specială și un dans special cunoscute drept samba, o moștenire a sclavilor congolezi. Popularitatea acestora a ajuns la un vârf în anii 1920, când s-au înființat în Brazilia școli de samba. În 1923 a avut loc cea dintâi paradă a unor astfel de școli. În prezent, Sambradone este atracția principala a carnavalui, în cadrul căreia performează 13 școli de samba. Sambadrone este, de fapt, un bulevard din Rio de Janiero larg care poate găzdui aproape 90.000 oameni.


24 februarie: Ziua Twin Peaks


Repere din istoria Zilei Carnavalului din Brazilia


- 1094: "Carnavale" este sărbătorit pentru prima dată în Veneția.


- Anii 1.600: Portughezii sosesc și se stabilesc în Brazilia.


- 1723: Imigranții portughezi celebrează cel dintâi carnaval din Brazilia.


- 2017: Un car festiv al unei școli de dans samba se prăbușește în timpul paradei de pe Sambadrone, rănind cel puțin 12 oameni. 


Precizări despre Carnavalul din Brazilia


- Carnavalul de la Rio de Janiero este unul dintre cele mai mari din lume și atrage numeroși turiști internaționali.


- Originar, clasa muncitoare participa la carnavalul de la Rio purtând costume care îi ridiculizau pe cei bogați.


- După primul război mondial cei luau parte la carnaval mărșăluiau pe plaje și se aruncau în mare având pe ei costume din hârtie creponată, a căror vopsea colora apele câteva ore.


- Fiecare școală de samba are costume anumite, cu o temă specifică.


- Fiecare costum este confecționat manual, așa că prețul acestora variază de la 900 la 10.000 de dolari SUA.


- Februarie și martie sunt cele mai călduroase luni ale anului în Rio de Janiero. Din această cauză, în anii 1930, oamenii purtau cu ocazia carnavalului haine albe, pentru a se proteja de soare. 


25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente)

25 februarie 2022: Ziua Carnavalului din Brazilia 25 februarie 2022: Ziua Carnavalului din Brazilia Reviewed by Diana Popescu on februarie 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.