Casatoria si divortul ne ingrasa ?

Ah , ironia sortii ! Tocmai imi incheiasem azi dimineata programul zilnic de exercitii fizice cand ochii mi-au poposit peste o stire CNN in care se spunea ca dragostea , casatoria si divortul sunt strans corelate cu greutatea corporala sau tendinta noastra de a ne ingrasa.

Nu putea fi vorba , desigur , decat despre un nou studiu , de aceasta data unul al cercetatorilor de la Universitatea din Ohio , care au urmarit evolutia a mai mult de 100.000 de oameni pe parcursul a 20 de ani.Americanii sunt de multa vreme obsedati de greutatea lor , de fatalitatea de a ajunge prea grasi sau prea slabi, dar aceasta preocupare tinde sa ii acapareze din ce in ce mai mult si pe romani, cel putin pe cei indeajuns de avuti pentru a nu-si pune problema mesei de maine ori poimaine.Revistele, ziarele, blogurile ne iau mintile cu vesnic noi si inovative metode de slabit si cu diete si regimuri care de care mai severe, ce pot fi citite cu placere in timp ce rontai niste chipsuri sau te infrupti cu mititei si ai la picioare petul rece cu bere.

Deloc surprinzator, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca femeile au predispozitia de a se ingrasa mai ales imediat dupa ce se marita.Daca stai bine sa te gandesti , chiar asa stau lucrurile.Femeile devin in sfarsit fericite , sunt (inca) indragostite si se infrupta cu placere din savuroase mancaruri gatite in loc de a mai posti cu tot felul de salate si retete savante de slabit.

O veste neasteptata este , insa, ca atat barbatii cat si femeile se ingrasa in primii doi ani de dupa divort.Unii ar putea spune ca neglijenta sau nepasarea poate pune stapanire peste oameni atunci cand nu mai au alaturi un partener, insa , din cate am vazut eu prin jur , stresul , dezorientarea si tulburarea ce insotesc o despartire provoaca disparitia poftei de mancare si conduc catre un mod de a slabi deloc sanatos.

Oricum , nu ne casatorim si nu divortam in fiecare zi, asa ca grija fata de felul cum aratam si ne hranim ar trebui sa fie un obicei statornic sau o preocupare de zi cu zi.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Greutatea corporala depinde de personalitate

Cum sa slabesti fara mari eforturi

Iubeste-ti corpul si ti-l vei schimba ?
Casatoria si divortul ne ingrasa ? Casatoria si divortul ne ingrasa ? Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.