Vrei sa slabesti ? Mananca cu mana stanga (daca esti dreptaci)

Daca ai face asa ceva , probabil ca ai ajunge la o silueta de invidiat , gratie faptului ca jumatate din mancarea din farfurie va poposi pe masa , pe jos si pe hainele tale.De fapt, este vorba despre gustarile aparent neinsemnate din care ne infruptam in timp ce ne uitam la televizor sau mergem la un film.Cercetatorii din SUA au gasit o solutie surprinzatoare pentru evitarea excesului inconstient de hrana , fara a a trebui sa renunti nici la televizor , nici la bunatatile rontaite cu placere ; tot ce trebuie sa faci este sa mananci cu mana ta nedominanta (cu mana stanga daca esti dreptaci, cu mana dreapta daca esti stangaci).

Davis Neal , profesor de psihologie la Universitatea Californiei de Sud si conducator al studiului sus mentionat a declarat :"Atunci cand mancam in mod repetat o anumita mancare intr-un anumit mediu , creierul nostru ajunge sa asocieze mancarea cu acel mediu si lucrul acesta ne face continuam sa mancam atata timp cat suntem in mediul respectiv."

Cum poti totusi rezista sa nu te indopi cu o intreaga punga de chipsuri si alte alimente nesanatoase atunci cand iti urmaresti la televizor , cu sufletul la gura , serialul favorit ? Straduieste-te sa ajungi la punga cu mana ta nedominanta , ne sfatuiesc oamenii de stiinta.
Intr-unul din experimente , cercetatorii au oferit popcorn unor 98 de oameni impatimiti de film.Unii participanti au primit o cutie cu floricele proaspete , altii una cu popcorn rece , statut , vechi de o saptamana.Cei care aveau obiceiul de manca in mod regulat floricele la film, au ingurgitat tot popcornul, indiferent daca era proaspat sau vechi.Intr-un alt experiment, oamenii care si-au folosit mana nedominanta au rontait mai putine floricele decat cei care si-au folosit mana dominanta.

Aceste descoperiri au fost publicate in jurnalul "Personality and Social Psychology Bulletin" (Buletinul de psihologie sociala si a personalitatii).

Este , totusi , greu sa subestimezi puterea de atractie pe care o au mancarurile nesanatoase asupra unora , iar folosirea mainii nedominante ar putea necesita o doza de vointa greu de atins.Dupa studierea reactiei cerebrale a femeilor fata de milkshake-ul de ciocolata , oamenii de stiinta de la Universitatea Yale au scos la iveala faptul ca ispititoarea bautura activeaza aceleasi zone ale creierului ca si in cazul dependentilor de drog atunci cand vad cocaina.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Casatoria si divortul ne ingrasa ?

Greutatea corporala depinde de personalitate

Cum sa slabesti fara mari eforturi
Vrei sa slabesti ? Mananca cu mana stanga (daca esti dreptaci) Vrei sa slabesti ? Mananca cu mana stanga (daca esti dreptaci) Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Interesant..o sa incerc si eu. Intradevar eu mananc in fata televizorului si mananc mai mult pt ca imi place mediul in care sunt.

    RăspundețiȘtergere
  2. ... nu ati gandit la o singura chestie,sunt oameni care pot face lucrurile cu ambele maini,eu spre exemplu pot sa umblu cu mouseu cu ambele maini,de mancat la fel...
    nu tin cont,ori stanga ori dreapta,de barbierit... la fel,cu amandoua.
    numai la scris is dreptatci,in rest...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.