sâmbătă, 30 iunie 2012

Fasole verde (pastai) cu smantana - Retete simple

Aceasta mancare de fasole verde (pastai) nu este tocmai dietetica, dar, avand in vedere aportul de calorii adus smantana, nu ar mai fi necesar, zic eu, sa o mai insotesti cu vreun fel de carne. Oricum fragezimea pastailor verzi se potriveste de minune cu savoarea smantanii. Pentru cei mai putin dependenti de zahar, aceasta reteta poate prilejui o fericita contopire intre felul doi si desert.

Ingredientele constau intr-un kil jumate de fasole verde pastai, o lingura de unt, o ceasca cu smantana, o lingurita de faina si niste sare.

Dupa ce speli fasolea bine, preferabil sub un jet de apa, si ii rupi coditele in cazul in care pastaile sunt prea lungi, o asezi intr-un vas cu apa fierbinte cu sare. Lasi pastaile in aceasta saramura, pe aragaz, cat sa dea in cateva clocote. Atunci cand incep sa se inmoaie, se scurg bine si se nadusesc nitel in unt. Abia apoi se adauga smantana amestecata cat mai omogen cu faina. Aceasta combinatie se pune dupa aceea la cuptor la foc mic, vreme de vreun sfert - jumatate de ora. Pofta buna si sa fiti sanatosi!


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti

Supa de rosii cu orez - Retete simple si sanatoase

Fasolea in legende si superstitii

Un comentariu:

  1. O mancare perfecta pentru zielele calduroase cand nu prea poti manca prea multa carne!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Sfântul Nicolae – Tradiții și obiceiuri din Europa

În cele mai multe părti ale Europei, Sfântul Nicolae, sărbătorit în ziua de 6 decembrie, este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios ...