vineri, 14 iunie 2013

Dovlecei cu bere- o placere! | Retete cu dovlecei

N-am avut habar ca berea poate deveni un ingredient in mancare si ca poate da un gust bun...!

Pentru ca prietenul meu vrea sa facem o cura de legume, ca de.. a venit vara, iar dovleceii s-au ieftinit, am incercat o reteta noua- de cinci stele si sunt mandra ca mi-a reusit.

Am ales vreo  trei bostanei mijlocii, i-am spalat
si i-am feliat potrivit.
I-am sarat si piperat, apoi i-am lasat sa se scurga de apa.
Am luat un castron in care am pus o cana mare cu faina alba, un ou si un varf de cutit cu praf de copt si le-am amestecat bine, bine.
Am pus si un pic de sare..
..Mi-am pregatit mixerul..
Iar apoi am adaugat un pahar mare de bere peste compozitie.
Am last mixerul sa-si faca treaba, astfel incat aluatul  meu sa aiba consistenta aluatului de clatite.
Am turnat, mai apoi, intr-o cratita, cam o jumatate de litru de ulei, l-am incins si am dat focul mic de la aragaz.
Am trecut feliile una cate una prin faina si prin aluat apoi le-am rumenit in tigaie fara sa inghesui feliile.
Le-am scos cu o paleta, le-am lasat sa se scurga pe un servetel, le-am tavalit prin cascaval ras si le-am mancat, dupa ce s-au mai racorit putin.
..Si ne-am turnat si cate un pahar cu bere rece... Sau doua.
Ne-am zambit reciproc, mai tarziu si ne-am dat seama ca dovleceii cu bere sunt o placere!

Incearca si tu!


Copyright © diane.ro.2013

Articole cu acelasi subiectin blogul Dianei:

De ce mancam tot ce ni se pune in fata?

Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti


Un comentariu:

Tony spunea...

Da, m-am informat curand despre bere si am citit undeva ca prin antichitate, cam o cincime din retelele lor contineau bere. Deci berea chiar se foloseste ca ingredient de baza in multe retete.