Ascendentul in astrologie

In astrologie, ascendentul, ce poate fi numit si "zodia rasaritului", este semnul zodiacal / zodia care se inalta / se afla la orizontul de la rasarit in clipa nasterii tale. Daca stii cu exactitate ziua, ora si minutul cand te-ai nascut poti sa-ti calculezi cu precizie ascendentul.

Cu cat ascendentul este pozitionat mai aproape de inceperea unei zodii, cu atat mai mare este efectul sau asupra unui om. Acelasi lucru se intampla atunci cand Soarele se gaseste intr-o pozitie putin influenta intr-o astrograma. Desigur, in aceasta ordine de idei, ascendentul are o importanta mai mica daca o persoana este nascuta catre finalul zodiei sale ascendente, chiar inainte de urmatorul semn zodiacal.

Se spune ca ascendentul reprezinta, de fapt, masca pe care o purtam atunci cand intalnim alti oameni sau prima impresie pe care ne-o facem despre cineva. Adeseori, unele persoane sunt luate prin surprindere de felul cum sunt descrise de altii tocmai pentru ca acestia se refera la aspectul personalitatii lor asociat cu ascendentul.
Acest parametru astrologic contribuie la infatisarea exterioara si personalitatea unui individ, ajungand chiar sa influenteze trasaturile fizice ale acestuia. Zodia ascendenta poate fi intrezarita in stilul si comportamentul tau. Unii astrologi sunt de parere ca ascendentul are un efect mai slab dupa ce o persoana ajunge la varsta de 30 de ani, pe masura ce se identifica din ce mai mult cu felul in care isi vede sinele. In acest fel, zodia solara castiga mereu mai mult teren. In cele din urma, cele doua semne zodiacale ce caracterizeaza o fiinta umana se intrepatrund, dand nastere aspectului exterior si celui interior al acesteia.

La fel ca si celalalte semne zodiacale, ascendentului i se poate asocia unul din elementele foc, pamant, aer si apa. Ascendentul semnelor zodiacale de foc, precum Berbecul, Leul si Sagetatorul, este definit de un mare potential energetic, optimism si vivacitate. Cel al zodiilor de pamant (Taurul, Capricornul si Fecioara) se remarca prin siguranta si spirit practic, dar si prin seriozitate, o oarecare timiditate sau prudenta. Ascendentul semnelor zodiacale de apa (Gemenii, Balanta si Varsatorul) indica bune abilitati de comunicare, sociabilitate si o atitudine in general prieteneasca, insa si putina detasare ori independenta. Cel al zodiilor de apa ale Pestilor, Scorpionului si Racului denota emotivitate, intuitie si adancime a sentimentelor.

Ascendentul constitue o armura, mecanismul nostru natural de autoaparare si felul cum ne descurcam cu problemele din viata de zi cu zi. Nu trebuie neglijat faptul ca specificitatea ascendentului este modificata de planetele cu care se afla acesta in conjunctie sau intr-un alt aspect astrologic, si de planetele guvernatoare ale acestuia. De exemplu, o persoana avand ascendentul in Balanta, cu Venus, planeta sa guvernatoare, in Scorpion va reactiona diferit la mediul inconjurator fata de o alta cu ascendentul tot in Balanta, dar cu Venus in Varsator. Asemanator, cineva cu ascendentul in Taur, dar si cu o conjunctie in Pluton va fi caracterizat de un cu totul alt comportament decat o persoana ce are ascendentul in aceeasi zodie, insa care nu are in astrograma un astfel de aspect astral.

Urmeaza, in curand, cate un articol dedicat ascendentului din fiecare zodie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Astrologia ebraica - Zodiile din horoscopul ebraic

Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde in zodiacul floral

Zodiacul celtic al arborilor | Astrologia arboricola a druizilor
Ascendentul in astrologie Ascendentul in astrologie Reviewed by Diana Popescu on august 23, 2013 Rating: 5

6 comentarii:

  1. esti superba si tot ce scrii asa este...te pup mult...camelia din germania.

    RăspundețiȘtergere
  2. te urmaresc in fiecare zi si in legatura cu racii anul asta e dezastru dar cu credinta in dumnezeu si puterea noastra singura trcem peste toate...si eu sint rac si de 4 ani sufar enorm nu am cuvinte dar anul asta am sa ma lupt sa inving toate pentru ca vreau si am buna vointa sa las trecutul in urma...va pup pe totii raci si dumnezeu sa fie cu noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. daca ai credinta in tine insuti poti depasi orice previziuni, fie ele astrologie sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti praf cu astrologia. Nu sti care sunt zodiile de aer.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaaai ce frumos scrii. Explicatiile tale ajuta foarte mult la intelegerea acestor taine. Ai putin timp oare si pentru astrograma mea ? 06.06.1989 Cluj-Napoca ora 21.45

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna diana! As dori din suflet daca iti poti face putin timp si pentru a ma ajuta si pe mine cu o astrograma. Sunt anamaria, nascuta pe 31.05.1986 in vaslui ora nu o stiu cu exactitate dar e intre 22 si 23. Multumesc mult,

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.