Sinastria - Astrologia dragostei si relatiei de cuplu

Sinastria este o veche practica sau chiar arta de studiere a interactiunii ori compatibilitatii in dragoste prin compararea horoscoapelor a doi (eventuali) parteneri dintr-o relatie de cuplu. Fiecare din cele doua astrograme sau harti personale ale nasterii este marcata de energiile planetelor si zodiilor specifice fiecaruia dintre membrii perechii. De fapt, in astrograma fiecaruia dintre noi sunt prezente aceleasi planete ori corpuri astrale, dar pozitiile lor intr-o zodie, intr-o casa astrologica, precum si aspectele dintre ele difera de la o persoana la alta. Atunci cand interactionam cu altii, energiile particulare ale hartii noastre astrale au potentialul de a ne calauzi spre diferite relatii in functie de energiile astrogramei natale a acestora. Rezultatul acestei interrelationari este la fel de de complex si unic precum personalitatile noastre.

Desigur, compatibilitatea in dragoste dintre diverse zodii ne ofera indrumari despre felul cum poate evalua o relatie de cuplu, dar aceste prognosticuri sunt generale intrucat exista multi alti factori decisivi in evaluarea potrivirii a doua unice individualitati.

Cele mai multe carti despre sinastrie se focalizeaza asupra aspectelor formate intre Soare, Luna si planetele din doua astrograme, ce pot scoate in evidenta felul cum poate decurge o relatie dintre doi parteneri de afaceri, dintre un parinte si un copil, dintre doi prieteni sau chiar dusmani. Sinastria se ocupa insa mai cu seama de legaturile de dragoste reale sau potentiale.
Ascendentul din horoscopul tau personal marturiseste despre modul cum te descurci in lumea exterioara, inclusiv despre relatiile pe care le stabilesti cu alti oameni. Unghiul dintre pozitia ascendentului si cuspida primei tale case determina amplasarea fata de cuspida din celelalte unsprezece case. Compatibilitatea ideala pentru tine se realizeaza cu un tip de personalitate corespunzator zodiei descendentului, a pozitionarii fata de cuspida acestuia corespunzatoare celei a ascendentului.

Descendentul din horoscop este zodia opusa ascendentului, semnul zodiacal ce guverneaza cea de-a saptea casa, o zona astrologica dedicata relatiilor umane (perteneriatelor) ce este, din acest motiv, prioritara in studiul sinastriei. Aceasta casa, opusa celei dintai (a sinelui) este asociata oamenilor cu care intri intr-o apropiata asociere. Din aceasta cauza, unghiul fata de cuspida din a saptea casa indica genul de persoana alaturi de care tinzi a te simti cel mai bine si care ti se potriveste cel mai mult. Se dovedeste astfel ca principiul atractiei extremelor este unul de baza in astrologie.

Soarele are un efect notabil in sinastrie pentru ca, in functie de el, sunt configurate zodiile in care ne incadram. Acestea se impart in patru categorii in conformitate cu elementul care le caracterizeaza. Berbecul, Leul si Sagetatorul sunt semne zodiacale de foc; Taurul, Fecioara si Capricornul sunt zodii de pamant; Gemenii, Balanta si Varsatorul sunt semne zodiacale de aer; Racul, Scorpionul si Pestii sunt zodii de apa. Intre zodiile apartinand aceluiasi element exista tendinta de a se crea o mare afinitate. Mai mult decat atat, semnele zodiacale de aer si de foc dau dovada de o sporita compatibilitate intre ele, la fel cum se intampla si intre cele de pamant si apa.

Elementele au un rol major in estimarea unei potentiale relatii de cuplu, dar Soarele nu este singurul factor ce indica care element este preponderent in personalitatea unei anumite persoane. Planetele, fiecare dintre ele aflata intr-o zodie sau alta, pot avea uneori un impact mai mare decat Soarele in aceasta privinta. Daca, de exemplu, Soarele se gaseste intr-o zodie de apa, dar majoritatea planetelor sunt pozitionate in semne zodiacale de foc, o persoana caracterizata de aceasta conjunctura astrala poate fi, de fapt, intr-o sporita masura sub semnul elementului foc. Daca partenerul tau nu are acelasi element predominant ca si tine, este necesar sa fii cat mai tolerant fata de diferentele de opinie si simtire ce se pot ivi intre voi.

Mai multe despre caile prin care sinastria sau relatia de dragoste sunt afectate de Luna, Marte, Venus, casele astrologice si aspectele dintre corpurile astrale poti afla intr-o serie de viitoare articole.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Compatibilitatea Berbecului cu toate zodiile

Dragoste la prima vedere

Ascendentul in astrologie
Sinastria - Astrologia dragostei si relatiei de cuplu Sinastria - Astrologia dragostei si relatiei de cuplu Reviewed by Diana Popescu on septembrie 09, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

  1. 1. Cred ca marea ramura (una din multele ramuri ale astrologiei) este astrologia relationala care inglobeaza in interiorul ei tehnici si metode precum sinastria sau harta compusa. Iar cand vorbim de "relationala" , ne referim la toate tipurile de relatii care se pot stabili intre oameni. Astfel ca, printr-o sinastrie, poti evalua si felul in care se inteleg doi frati, mama si copilul, cei doi membri ai unui cuplu, seful si subalternul, doi prieteni, medicul si cu pacientul, un om cu asociatul lui dintr-o afacere si asa mai departe. Dar pentru ca interesele oamenilor se invart cel mai des in jurul relatiilor amoroase, sinastria a tins sa fie asociata, din cauza frecventei cu care este folosita pentru a pune sub lupa acest tip de relatie, cu dragostea.

    2. Ce-as vrea sa mai adaug este ca nu trebuie sa urmariti - mai ales cand avem in vizor relatiile de dragoste - compatibilitatea dintre semnele solare (in care sta soarele). De ex: Taur si Leu sau Rac si Gemeni. Nu! Cel mai bine e sa cauti sa vezi daca reusesti sa armonizezi principiul masculin cu cel feminin in sinastriile celor doi. Cu alte cuvinte, cauta compatibilitatea Soarelui unuia cu Luna celuilalt si viceversa (pentru a-ti face o parere despre intelegerea la nivel general a celor doi de a forma un cuplu cu cei doi poli masculin si feminin, in care cine e barbat sa se simta barbat si cine e femeie, sa se simta femeie) si Venus a unuia cu Martele celuilalt si viceversa (pentru a-ti face o parere despre cat de bine se pot intelege dpdv sexual, un aspect atat de important in majoritatea cuplurilor).
    Pentru ca, de exemplu, chiar daca la o prima vedere am spune ca un barbat cu Soare in Gemeni nu se va intelege sub nicio forma cu o femeie cu Soare in Taur, daca el are Luna, sa zicem, in Rac iar ea, intr-un caz frumos, Luna in...Balanta, cei doi se vor intelege foarte bine in majoritatea lucrurilor cotidiene pe care vor trebui sa le faca impreuna. Si asta pentru ca Luna lui in Rac va compatibiliza bine cu soarele ei in Taur, va fi capabil, asa Geaman cum e el, sa ii ofere suficient spirijin emotional, ii va da suficienta caldura, si-o va face sa se simta fertila si creativa, asa cum Luna ei in Balanta ii va intelege si ea la randul ei, nevoile lui sociale, intelectuale, relationale. Si cuplul va merge fara ca sa fie nevoie de compromisuri prea mari. Desi, cand te uiti, mai sa fie, Gemeni cu Taur? Aer cu Pamant?
    E uite ca da, de-aia ajung multi sa desconsidere astrologia, nu pentru ca astrologia nu ar fi capabila sa spuna drept lucrurile, ci pt ca diletantismul si superficialitatea unor astrologi ii fac incapabili sa spuna lucrurile pe cat de drept le poate spune astrologia. O sa auzi femeie Taur zicand ca uite ce bine se intelege ea cu sotul ei Gemeni si ca astrologia spune insa ca nu sunt compatibili. Concluzia ei: ce porcarie e si astrologia asta! :( Trist...si nedrept!

    3. Fiecare are metodele lui de a face treaba asta, dar, personal, nu ma apuc de sinastrie pana cand nu iau nativitatile fiecaruia separat ca sa vad, macar in mare, de la ce caracteristici de baza pornesc cu fiecare. Pentru ca daca nativ el are predispozitie catre agresiune verbala si minciuna si ea arata in nativitate o fire mai sensibila si idealista, daca le fac sinastria pe motiv ca el reclama ca ea se plange din orice si e nemultumita si ca nu se inteleg, si observ in sinastrie ca exista tensiuni intre ei la anumite nivele, poate sa se dea el cu fundul de pamant cat vrea, tot pe el il voi invinovati pentru tensiunea respectiva si nu pe ea. De ce? Din cauza predispozitiilor lui native, care pot duce pe oricine in stare sa fie nemultumit, mai ales pe un sensibil si idealist. Daca te uiti direct in sinastrie, nu observi fineturi din astea si, cred, ai sanse mari sa fii nedrept.

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, ma intereseaza sinastria. Ma poti ajuta? Cum te pot contacta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina, unde te pot contacta?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.