Nici o femeie nu sofeaza - Video viral despre o absurda interdictie din Arabia Saudita

Hisham Fageeh, artist si activist social din Arabia Saudita,  a facut senzatie pe internet dupa ce un video in care a oferit o noua versiune a unui cantec clasic al lui Bob Marley a devenit viral. In acest reusit filmulet (pe care l-am subtitrat pentru voi in limba romana), Hisham Fageeh face o satira a interzicerii de catre autoritatile saudite a sofatului femeilor, luand in ras afirmatia unui cleric ce a pretins ca in acest fel sunt protejate organele reproductive ale femeilor.



El a declarat la Euronews, " mi-ar place sa ajung pe paginile (de internet) ale oamenilor, pe cele ale ziarelor si la televizoarele lor... astfel incat oamenii sa stie ca arabii si sauditii pot glumi si pot rade. Cred ca acesta este lucrul cel mai important pentru noi, ca oamenii din toata lumea sa inteleaga acest lucru."

Una din devizele lui Hisham Fageeh consta dintr-un citat al lui Oscar Wilde: "Daca vrei sa le spui adevarul oamenilor, fa-i sa rada, pentru ca, in caz contrar, te vor ucide." Filmul video de mai sus a ajuns in ultima vreme la 1 milion de vizionari zilnice pe YouTube. Arabia Saudita are una din cele mai mari rate de utilizare a site-ului YouTube din lume, asa ca astfel de clipuri video virale pot reprezenta instrumente eficiente ale unor schimbari sociale.

In ultima sambata, mai multe femei saudite au riscat sa fie arestate dupa ce au sfidat noua interdictie, si-au condus masinile si au postat online filme video ce reproduc fapta lor. Desi nu exista inca in Arabia Saudita o lege oficiala care sa le interzica femeilor sa sofeze, nu li se elibereaza totusi permise de conducere.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ciclurile vietii la musulmani

Ghidul casatoriei fericite la musulmani : Bate-ti nevasta!

De ce femeile nu stiu sa sofeze ?
Nici o femeie nu sofeaza - Video viral despre o absurda interdictie din Arabia Saudita Nici o femeie nu sofeaza - Video viral despre o absurda interdictie din Arabia Saudita Reviewed by Diana Popescu on octombrie 28, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.