Cu zambetul pe fata si un pumnal ascuns in suflet

Cat de mult adevar si cata sinceritate se ascund sub cuvintele noastre atunci cand ii uram succes unui prieten/ coleg/ fost iubit si il lasam sa creada ca ii dorim tot binele din lume? Cata rautate ne rascoleste sufletele? Fara a ne da seama. Cata invidie? Fara a baga de seama. Am fost cu totii raniti in viata. Inselati. Mintiti. Uneori, odata ce ne lingem ranile sufletului si ne eliberam inimile de balastul de marsavie, incercam totusi sa transmitem niste vibratii pozitive cuiva din apropierea noastra.

Cat de mult reusim sa ne umplem inima cu bunavointa atunci cand facem acest lucru? Cate pumnale ascundem in spatele sufletului atunci cand afisam un larg zambet pe fata?

Secretul tau dialog interior se poate desfasura, in astfel imprejurari, cam asa:

"Sper ca esti fericita, colega, dar nu la fel de fericita ca si mine, pentru ca mi s-ar parea nedrept! M-am luptat prea mult cu oamenii si imprejurarile, m-am chinuit prea mult sa ajung unde sunt acum ca sa permit asa ceva!"

"Draga prietena, iti doresc succes, dar nu prea mult, pentru ca ai putea astfel sa uiti cate am facut pentru tine, sa ma faci invidioasa si sa-mi para rau ca te-am cunoscut vreodata."

"Iubitule, chiar daca asta o sa-mi franga inima, sper ca iti vei gasi adevarata dragoste, dar sa nu fii la fel de fericit cum ai fost cu mine si nici atat de implinit cum ma voi simti eu in urmatoarea mea relatie de iubire."

"Desigur ca imi doresc sa fii fericit. Nu pot uita insa toate magariile pe care mi le-ai facut si, chiar daca te iert, asta nu inseamna ca trebuie sa iti mearga totul ca pe roate. Nemernicule!"

Cum sa te vindeci de nemarturisita rautate?

Avem putinta de a ne descotorosi de meschinarie si a ne purifica bunavointa integrand-o intr-o iubire activa, in dragostea neconditionata numita de greci “agape”. Dragostea despre care ne vorbeste Hristos, o dragoste care ne elibereaza.

Ureaza-i cuiva succes ca si cum ai avea puterea de a-i transforma toate visurile in realitate. Ca si cum ai fi un inger pazitor capabil de a-i asterne numai noroc in viata.
Doreste-i aceeasi fericire, libertate si implinire la care aspiri si tu. Daruieste-ti bunavointa ca si cum ai fi un magician in stare de a-i indeplini orice dorinta.

Acest fel de dedicare catre un altul nu este deloc comoda intrucat te poate confrunta cu propria tristeste si dezamagire atunci cand ii doresti cu adevarat altcuiva sa se elibereze de tristete si dezamagire. Poti, in acest fel, sa iti vezi cu o dureroasa claritate golurile sufletesti si sa descoperi adevaratele cauze ale nefericirii tale. Daca izbutesti sa te convertesti intr-o astfel de dragoste, bunavointa, ai sansa de a ajunge in pragul unei minunate libertati interioare si exterioare, gratie careia nesperate si neanticipate lucruri bune nu vor mai conteni sa iti strabata viata.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Despre ganduri si sentimente

Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal

Gandirea pozitiva in citate, aforisme, maxime
Cu zambetul pe fata si un pumnal ascuns in suflet Cu zambetul pe fata si un pumnal ascuns in suflet Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.