vineri, 17 ianuarie 2014

O piatra misterioasa in fata Rover-ului de pe Marte

In stanga este o fotografie facuta dupa 3.528 de zile de la sosirea Rover-ului Opportunity pe Marte. In dreapta, o poza a aceluiasi loc dupa 12 zile martiene. Vezi diferenta? Oamenii de stiinta de la NASA au observat-o si ei: "Este aproximativ de marimea unei gogosi cu jeleu. A fost o surpriza totala, de genul "asteapta o secunda, asta nu a fost acolo mai inainte, ceva nu e in regula. Vai, Dumnezeule! Nu era acolo mai inainte!" Am fost uimiti peste masura." Aceastea au fost cuvintele lui Steve Squyres, de la NASA, cu ocazia celebrarii a zece ani de cand Rover-ul exploreaza planeta Marte, eveniment ce a avut loc la Institutul de tehnologie din Pasadena, California.

Oamenii de stiinta nu pot spune cu certitudine cum a aparut acea piatra acolo. A aruncat-o cumva vreun martian? S-a materializat in acel loc printr-un soi de magie? Steve Squyres de la NASA are cateva explicatii:

Piatra "a aterizat acolo pur si simplu", ejectata de impactul unui meteorit cu Marte dintr-o zona invecinata. O a doua ipoteza este ca Roverul Opportunity ar fi intors o piatra deja aflata in acel loc calcand-o sub una din rotile sale.

Desigur, exista si o a treia explicatie: interventia unor ghidusi extraterestri care au vrut sa testeze inteligenta omenirii asezand acea piatra intr-o zona ce stiau ca va fi din nou explorata de catre Rover!

Voi ce credeti?


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Conspiratia reptilienilor | Cui ii este frica de reptilieni?

Interviu cu un reptilian

Documente FBI despre extraterestri si farfurii zburatoare

3 comentarii:

Robert spunea...

Sincer daca ar fi existat extraterestri
trebuia sa apara sau ceva de genu
nu cred ca ar putea NASA sa ascunda ceva ce ar vedea o lume intreaga la o aparitie sau ceva de genu ...o fi ceva dar sti cum e pana nu vezi nu crezi .

alina spunea...

asa cum au ajuns pe Marte, asa au pozat si piatra acolo

Astronomie spunea...

Mda... foarte interesanta chestia asta, ne da de gandit putin :)