Inelele in superstitiile lumii

Potrivit unor numeroase superstitii din toate regiunile lumii, inelele avand incastrate o piatra pretioasa si cele continand niste magice caractere ori litere au puterea de a influenta caracterul si comportamentul oamenilor.

Inelul purtat de marele preot al evreilor era inzestrat cu nemaipomenite puteri, daruite de ceruri. Potrivit superstitiei, se spune ca inelul lui Solomon ii confereau forte divine, gratie carora el a reusise sa acumuleze cunoasterea despre toate legile universului.

Conform unei legende, inelul dat in dar Fecioarei Maria de catre Iosif a reprezentat un obiect al adoratiei vreme de secole si a infaptuit nenumarate minuni. El poate fi admirat in prezent in Catedrala din Perugia, insa multe alte biserici pretind ca ar fi in posesia inelului autentic al Maicii Domnului. Acest inel a fost descris ca fiind unul din aur masiv, indeajuns de larg pentru a incape pe aratatorul unui barbat.

Puterea de a-si face purtatorul invizibil a fost atribuita inelului regelui Gyges din Lidia. Printre alte atribute ale acestui inel erau incluse capacitatea de a readuce armonia intre prietenii certati si cea de a indeparta gelozia.

Inelele astrologice, purtate pana in zilele noastre, confectionate din anumite pietre ori metale in functie de fiecare zodie, sunt considerate drept talismane ale norocului pentru cei care le poarta.

Inelele au fost folosite adesea si in ghicirea viitorului. Intr-o astfel de practica, mai multe inele, fiecare dintre ele avand inscriptionat cate un nume sau un cuvant, erau aruncate de-a valma intr-o geanta. Apoi, o persoana extragea, la intamplare, un inel ce avea potentialul de a-i oferi raspuns unei intrebari.

In alte superstitii, inele puteau vindeca bolile. Se zicea, de exemplu, ca anghina difterica era lecuita prin purtarea unui inel din chihlimbar. Pentru a indeparta crampele si durerile abdominale era recomandat un inel de cosciug. Reumatismul avea drept remediu purtarea unui inel din cupru, sau a doua inele lipite, unul din cupru si altul din zinc.
Marcellus, un doctor din Roma antica, recomanda pentru durerile dintr-o parte un inel de aur cu inscriptii grecesti, ce trebuia purtat pe mana opusa partii corpului unde exista durerea. Trallian, un alt medic din vechime, vindeca colitele si afectiunile biliare cu ajutorul unui inel octogonal de otel pe cae era inscris un mesaj ce ii poruncea bolii sa paraseasca trupul celui suferind.
Inele pe care erau gravate numele celor trei regi din Cologne erau considerate a fi foarte eficace pentru indepartarea unor variate maladii. De asemeni, pe ele erau scrise cuvintele "Dumnezeu este remediul."
Pentru a vindeca durerile de ochi se utiliza un inel de casatorie / o verigheta.
Un inel facut dintr-o moneda de argint luata de la un cersetor era un leac recunoscut impotriva epilepsiei.

In superstitiile populare din Franta, inainte ca un cuplu sa se casatoreasca, se punea pe degetul aratator al miresei un inel facut, de obicei, din cuiul unei potcoave ori din paie. Acest inel era binecuvantat de preot inainte de cununie, pentru a aduce cuplului o viata fericita.

In Rusia, pentru a se afla care din fetele dintr-un sat urma sa se marite cea dintai, fiecare dintre ele punea cate un inel intr-o gramada de porumb dintr-un hambar. Apoi, un cocos era lasat sa se infrupte din boabe pana ce unul dintre inele iesea la iveala. Fata careia ii apartinea acesta, era sortita sa se marite prima.

In Suedia, fetele ascundeau sub cate o ceasca sau o oala din bucatariei un inel, o moneda si o bucatica de panglica neagra. Dupa ce cestile sau oalele erau amestecate intre ele, erau ridicate una cate una. Daca iesea mai intai la iveala inelul, fata respectiva urma sa se casatoreasca curand, daca banutul era aparea primul, i se prevestea ca va avea un sot bogat, iar daca cel dintai obiect gasit era panglica neagra, se prezicea ca acea fata nu se va casatori nicicand.

Intr-o superstitie occidentala, se spune ca vei avea parte de noroc daca gasesti un inel de aur, vei fi inzestrat cu pace a sufletului daca afli unul din argint, si vei fi pandit de mari necazuri daca gasesti unul din alama.

Iata pe scurt alte superstitii asociate cu inelele:

- Daca un amic iti scoate un inel de pe un deget, prietenia dintre voi se va destrama.
- Norocul te poate parasi atunci cand permiti oricui sa iti extraga un inel de pe unul din degete.
- Daca porti un inel pe unul din cele doua degete aratatoare, vei avea parte de mari ghinioane.
- Atunci cand porti un inel cu o alta piatra decat cea ta natala/zodiacala, vei fi urmarit de nenoroc.

Daca stii alte superstitii despre inele, te asteptam cu drag sa ni le impartasesti si noua!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Verigheta in superstitii si traditii

Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora
Inelele in superstitiile lumii Inelele in superstitiile lumii Reviewed by Diana Popescu on aprilie 02, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.