Filmul America (2014)

Filmul "America"  nu este deloc o oda inchinata unei mari natiuni, ci o trecere critica in revista a faradelegilor ce au stat la baza crearii acestui mare stat si a indoielilor despre legitimitatea politicii interne si externe americane, asa cum poti vedea in trailerul tradus si subtitrat de mine in limba romana.

America - film documentar
Filmul America (2014) 
Cineva a spus odata ca "America este mareata pentru ca este buna; daca ea va inceta vreodata sa fie buna, va inceta sa fie mareata." In prezent, bunatatea esentiala a Americii este contestata si inlocuita cu o alta poveste, in care hotia si jaful sunt vazute drept trasaturi definitorii ale istoriei americane, de la furarea teritoriilor indiene si mexicane, pana la exploatarea sclavagista a muncii africanilor, o politica de externe contemporana despre care se spune ca este intemeiata pe furtul de petrol, si un sistem capitalist care le rapeste oamenilor castigurile lor indreptatite.

Parintii fondatori ai Americii au avertizat ca desi libertatea pe care au daruit-o a fost greu castigata, ea poate fi pierduta cu usurinta. America a ajuns la o rascruce de drumuri, iar americanii trebuie sa-si inteleaga trecutul pentru a-si hotari viitorul. Filmul "America" ii indruma pe americanii din secolul XXI catre viitor prin revederea trecutului.

Gerald Molen, producatorul recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Lista lui Schindler", si Dinesh D'Souza, creatorul filmului documentar "2016: America lui Obama," invita catre o calatorie in timp, de-a lungul careia pot fi intalniti fata in fata eroii care au construit America, in vremurile in care au trait, au luptat si s-au sacrificat pentru a cladi o mareata natiune: Christofer Columb, George Washington, Abraham Lincoln, Frederick Douglass, si altii.



In film apar si comentatori ori critici contemporani, ale caror pareri pot reconfigura imaginea Americii de ieri si de astazi. Filmul documentar "America" prezinta istoria unei natiuni si nu cea a unui om, o natiunea ajunsa la raspantia dintre speranta sau dezastru, a carei soarta va fi decisa cat de curand.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ce nu stii despre Coca Cola - Video

Ghidul bunelor maniere ale turistului in New York

Statuia libertatii, un simbol masonic deghizat?
Filmul America (2014) Filmul America (2014) Reviewed by Diana Popescu on iunie 29, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.