Lectii de viata: Citate, aforisme, maxime

Lectiile de viata ne sunt transmise ori sugerate in diverse modalitati si forme, si pot sa ne ia adeseori prin surprindere. Ele ne inzestreaza cu o cunoastere si o intelepciune care nu pot fi deprinse altfel sau nu pot fi atinse daca suntem incapabili sa tragem concluzii din lucrurile pe care le traim. Toate victoriile si infrangerile noastre trebuie sa fie pastrate in minte ca puncte de referinta, lectii de viata, caramizi cu ajutorul carora ne putem cladi cel mai bine, mai temeinic, viitorul.

citate Lectii de viata
"Cand sunt cu adevarat stresata, merg la biserica. Aprind lumanari, ma asez si ma rog. Si ma intreb pe mine insami, "Care este lectia? De ce trec prin asta? Trebuie sa fie un motiv pentru care mi se intampla asta. Ce ar trebui sa invat?"
Sandra Lee

"Cea mai mare lectie de viata este sa iti dai seama ca pana si prostii au uneori dreptate."
Horatiu

"Esecul te imbogateste. Este, de asemeni, important sa accepti ca vei face greseli. In acest fel iti cladesti experienta. Trucul este sa inveti o lectie pozitiva din momentele negative ale vietii."
Alain Ducasse

"Farmecul istoriei si lectia ei enigmatica consista din faptul ca, de la o vreme la alta, nimic nu se schimba si, totusi, totul este complet diferit."
Aldous Huxley

"Una care trebuie insusita este asa-numita "lectie a udatului." Un om, surprins pe drum de o ploaie neasteptata, alerga din rasputeri incercand sa nu se ude sau sa fie stropit. Unul care accepta ca ploaia il uda oricum, poate sa-si pastreze cumpatul chiar daca apa ii patrunde pana la piele. Aceaste lectie se aplica la orice."
Yamamoto Tsunetomo

"Suferinta ne indruma pana la punctul de a invata o lectie pe care alte mijloace nu au reusit sa o faca, si nu poate fi niciodata depasita pana cand acea lectie nu este invatata."
Edward Bach

"Universul este o imensa gradinita pentru om. Orice exista este insotit de o lectie proprie, specifica."
Orison Swett Marden

"Viata devine mai usoara atunci cand indepartezi oamenii care ti-o fac dificila."
Anonim

"Experienta este un invatator crud... Ea te supune unor teste inainte de a-ti prezenta lectia."
Anonim

"Viata este un dans pe care-l inveti pe parcurs, in care uneori tu conduci, iar alteori te lasi condus."
John Michael Montgomery

"Incearca sa evoluezi zi de zi daruind aripile actiunii gandurilor tale si transformand orice esec intr-o lectie. Este important sa te dezvolti intrucat, daca te lasi blocat la un moment dat, viata ta poate deveni o poveste despre frustrare."
 Dr. Anil Kr Sinha

"Greselile sunt o parte a datoriilor pe care trebuie sa le platim pentru o viata traita din plin."
Anonim

"Viata nu inseamna a lua si a avea, ci a darui si a fi."
Anonim

"Nu lasa succesul sa-ti ajunga la cap si nici esecul la inima, pentru ca amandoua nu sunt decat anotimpuri ale vietii."
Terry Mark

"Cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o invatam este sa ne bizuim pe Dumnezeu in orice imprejurare. De multe ori trecem prin diverse incercari si urmarirea planului lui Dumnezeu pare sa fie lipsita de orice sens. Dumnezeu ne vegheaza insa mereu si nu nu va parasi niciodata."
Allyson Felix

"In scoala, ti se preda o lectie, si apoi treci printr-un examen. In viata, esti pus in fata unor examene care te iti dau cate o lectie."
Tom Bodett

"Lectia fundamentala pe care trebuie sa o invatam este cea a dragostei neconditionate, nu numai fata de altii, ci si fata de noi insine."
Elisabeth Kubler-Ross

"Cea mai mare lectie invatata de la mama mea a fost aceasta... Ea mi-a spus ca sunt momente in viata cand trebuie sa alegi intre a fi iubit si a fi respectat, si ca trebuie intotdeauna sa alegi sa fii respectat."
Chris Christie

"Un prieten de-al meu mi-a zis ceva extraordinar de inspirat la inmormantarea bunicului sau. Mi-a spus ca cea mai mare lectie sugerata de viata bunicului sau a fost ca aceasta murise dezgolit de orice fel de dorinte, intrucat realizase tot ce vrusese, fara sa aiba vreun regret. "
Marvin Sapp

"Nu te da niciodata batut. Este o lectie pe care am invatat-o din box. De indata ce inveti sa nu te dai batut, ar trebui sa inveti puterea si intelepciunea predarii neconditionate, si ca una nu o exclude pe cealalta; ele coexista, pur si simplu, precum contradictii. Inteleciunea despre asta vine odata cu varsta."
Kris Kristofferson

"Viata este o lunga lectie despre modestie."
James M. Barrie

"Nu trebuie sa regreti nimic din viata. Trebuie sa inveti lectia oferita de orice fel de experienta si sa o porti asupra ta in calatoria ta inainte."
Aubrey O'Day

"Principala lectie pe care am invatat-o intr-o viata indelungata este ca poti face un om sa devina demn de incredere avand incredere in el; si ca cea mai sigura cale de a-l face nedemn de incredere este sa nu te increzi in el."
Henry L. Stimson

"Uneori, o mica dezamagire in dragoste este o lectie, si cel mai bun lucru este sa inveti, pur si simplu, aceasta lectie."
Jon Voight

"Fiecare carte pe care alegi sa o citesti are propria sa lectie sau propriile sale lectii, si, de cele mai multe ori, cartile proaste te invata mai multe decat cele bune."
Stephen King

"Uneori, poti face tot ceea ce trebuie si sa nu reusesti totusi. Iar aceasta este lectia grea a realitatii."
Donna Tartt

"Am invatat lectia ca atunci cand esti in mijlocul unei conjuncturi care pare sa te copleseasca, sau esti intr-o situatie proasta si ai senzatia ca aceasta este sfarsitul lumii, realizezi apoi ca nu este deloc asa."
Lee Ann Womack

"Este important sa inveti o lectie de fiecare data cand pierzi. Viata este un proces de invatare si trebuie sa te straduiesti sa inveti ce este cel mai bine pentru tine. Lasa-mi sa-ti spun, viata nu este distractiva atunci cand te dai tot timpul cu capul de pereti."
John McEnroe

"Am avut atata succes in secolul trecut in arta de a trai mai mult si a ramane in viata incat am uitat cum sa murim."
Terry Pratchett

"O lectie dura de viata este ca trebuie sa inveti ca nimeni nu-ti doreste binele."
Dan Rather

"Cred ca in fiecare lectie exista o binecuvantare, si sunt atat de multe binecuvantari din lectiile prin care am trecut prin viata."
Alonzo Mourning

"Trebuie sa pastrez efectul acestei bune lectii ca pe un gardian al inimii mele."
William Shakespeare

"Daca Dumnezeu te ameninta invatandu-se o lectie dezastroasa, nu o vei uita niciodata."
Ray Bradbury

"Dragostea este cea mai grea lectie dn crestinism; dar, din acest motiv, grija noastra cea mai mare trebuie sa fie aceea de a o invata."
William Penn

"In aceasta epoca, in care se crede ca exista o scurtatura pentru orice, cea mai buna lectie ce ar trebui invatata este ca, cu cat mai grea este o cale pe care ai apucat, cu atat mai usoara va fi pe termen lung."
Henry Miller

"In fiecare adversitate se afla samanta unui avantaj echivalent. In fiecare infrangere  se gaseste o lectie ce iti arata cum vei ajunge la victorie urmatoarea data."
Robert Collier

"Nu poti sa te superi pe vreme pentru ca nu tine cu tine. Aplica aceasta lectie celor mai multe alte aspecte ale vietii."
Douglas Coupland

"Cu totii trebuie sa invatam o lectie buna: cum sa traim impreuna."
Jesse Jackson

"Fiecare dintre noi decide sa se incarneze pe aceasta planeta intr-un anumit timp si spatiu. Am ales sa venim aici pentru a invata o anumita lectie care ne va face sa avansam pe calea noastra spirituala, evolutiva."
Louise L. Hay

"Ceea ce este crucial in confruntarea cu pierderea este sa nu sari peste aceasta lectie. Acest lucru te face un invingator in cel mai profund sens."
Dayananda Saraswati

"Cea mai relevanta lectie pe care am invatat-o este ca viata se poate schimba intr-o secunda. Din aceasta cauza este important sa iti traiesti viata cat mai bine si sa faci tot ce poti pentru altii."
Niki Taylor

"Cea mai buna lectie pe care o putem da copiilor nostri este adevarul."
Goldie Hawn

"Oamenii cu bun simt invata mereu de la dusmanii lor. De la inamicii lor, si nu de la prietenii lor, orasele invata lectia construirii de ziduri inalte si de nave de razboi."
Aristofan

"Nu a invatat cea dintai lectie a vietii acela care nu isi depaseste zilnic  cate o teama."
John Dryden

"Atunci cand imi amintesc dumul vietii mele nu pot vorbi decat despre violenta, ura si minciuni. O lectie invatata din aceste experiente este ca, oricum, ne putem opune cu eficienta violentei numai daca nu apelam noi insine la ea."
Lech Walesa

"Credinta: inseamna sa crezi in propriile tale minciuni. Si pot spune ca sunt recunoscator ca am invatat aceasta lectie foarte devreme in viata."
Gunter Grass


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Citate, aforisme, maxime despre destin 

Cum sa reusesti in viata?

Viata in citate, maxime, aforisme
Lectii de viata: Citate, aforisme, maxime Lectii de viata: Citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on aprilie 14, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.