26 iulie: Ziua unchilor și mătușilor

26 iulie este o zi dedicată sărbătorii unor rude speciale: unchii și mătușile. Dacă nu le-ai mai văzut de mult timp, poți să le contactezi telefonic, să le faci o vizită prin surprindere, aducându-le, cu acest prilej niște daruri care știi cel mai bine că le vor fi pe plac, sau poți iniția o petrecere de familie în care acestea să aibă un loc special, de cinste, la masă!

Se spune că numai o mătușa ne poate îmbrățișa asemeni unei mame, ne poate ține secretele ca o soră și poate să ne iubească ca o prietenă. Pe de altă parte, în copilărie, unchii sunt adeseori în stare să ne îndrume către pozne la care nu ne-am gândit încă!                     
26 iulie: Ziua unchilor și mătușilor

Cuvântul "unchi"provine din latinescul "avunculus", probabil prin intermediul celui din latina vulgară "unclus". Cel de "mătușă" are la origine un alt termen latin, "amita". Apelativul "tanti", sub formă de "tante" în limba franceză, are tot semnificația de "mătușa".

Frecvent, unchii și mătușile au jucat ori joacă încă un rol crucial în viețile noastre. Ne-au dus, poate, în locuri distractive când eram mici, au stat cu noi când părinții erau ocupați, ne-au dat cadouri minunate de Crăciun sau cu ocazia aniversării zilei noastre de naștere. În unele cazuri ne-au sfătuit în probleme pe care nu îndrăzneam să le mărturisim tatei ori mamei.

În tribul din ghanez Ashanti, atât unchii, cât și mătușile, au dreptul să-și crească și disciplineze nepoții, fiind considerați un fel de părinți "secundari". În cultura polineziană, oricine este mai în vârstă decât noi poate fi numit unchi sau mătușă, în semn de respect și iubire!

25 iulie: Ziua caruselului sau călușeilor
26 iulie: Ziua unchilor și mătușilor 26 iulie: Ziua unchilor și mătușilor Reviewed by Diana Popescu on iulie 25, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.