Focul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor


Focul din vise este un simbol al revitalizării şi purificării. Focul ne este de ajutor, dar ne şi poate distruge. Avem nevoie de căldura sa pentru a supravieţui, însă atunci când ne scapă de sub control, provoacă durere sau chiar moarte. Focul ne luminează şi ne călăuzeşte în întuneric. Ne sugerează războiul, agresivitatea şi forţa masculină, dar este asociat şi cu transformarea ori cu o renaştere asemeni celei a păsării Phoenix. Focul visat poate semnifica aşadar distrugere, dar şi pasiune, dorinţă şi iluminare, purificare sau metamorfoză, îndrumare ori manie.

Interpretarea şi semnificaţia viselor

Cum simţi focul din vise? 


Dacă visezi că nu-ţi este frică de foc, că acesta este sub control sau restrâns într-o anumită zonă, ţi se semnifică focul tău interior sau o transformare interioară. Ceva vechi este pe cale să dispară, lăsând loc la ceva nou. Gândurile, ideile şi simţămintele tale trec printr-o metamorfoză.

Teama faţă de focul visat este, de fapt, asociată cu dezordinea, dezorientarea, haosul ori imprevizibilitatea care te înconjoară în lumea reală. Poate fi o reflectare a insatisfacţiei şi lipsei de siguranţă de la serviciu sau din viaţa socială. Cu cât fumul emanat de un astfel de foc este mai negru, mai gros, cu atât indică pericole mai mari.

Durerea simţită din cauza arderii într-un foc din vise poate semnala că o situaţie din existenţa de zi cu zi este ameninţătoare şi dureroasă. La mijloc poate fi o problemă nerezolvată ce generează o durere subconştientă. Poţi fi afectat astfel de ambiţie, manie, frustrare şi alte emoţii violente. Poţi traversa o perioada dificilă, din pricina unui divorţ, a unei despărţiri sau a unor piedici din sfera profesională.

Dacă ai o senzaţie de durere sau de disconfort pricinuită de căldura focului, poţi fi străbătut de teamă (subconştientă) că eşti victima unui complot, a unor bârfe, a geloziei şi a altor feluri de acţiuni adverse ale altora.

Un vis în care focul te lasă indiferent, nu îţi răscoleşte în nici un fel emotivitatea, sugerează că te simţi epuizat sau nemotivat.

Simţământul că eşti protejat, în siguranţă faţă de un foc din vise semnifică faptul că ai un partener de cuplu de încredere ori o familie, nişte prieteni ori colegi care te sprijină din plin şi constitue un scut de nădejde în faţa oricărui rău ce se poate furişa în viaţa ta.

Apa din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 
Căderea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 
Ce iei cu tine dacă îţi ia foc casa?

Alte semnificaţii ale focului visat 

Visele în decursul cărora eşti înconjurat, împreună cu altcineva, de un foc se referă la conexiunea ta cu acea persoană. Împărtăşeşti cu ea aceleaşi credinţe şi idealuri. În acelaşi timp, dacă eşti numai tu înconjurat de foc, ţi se reprezintă în acest mod ambiţia, motivaţia şi energia ta creativă. Într-o altă interpretare, poţi fi avertizat faţă de o acţiune riscantă ori primejdioasă. Te joci cumva cu focul?

În cazul în care visezi că poţi "stăpâni" un foc sau că-l poţi folosi în interesul tău, înseamnă că vei reuşi să profiţi de o mare oportunitate, să întorci o conjunctură nefavorabilă în favoarea ta ori că eşti pe punctul să treci printr-o schimbare de bun augur.

Aprinderea unui foc pentru alţii este o indicaţie că eşti gata să îi ajuţi şi îndrumi pe cei din preajma ta. Un vis în care te vezi împreună cu alţi oameni în jurul unui foc de tabără sugerează nevoia ta de a socializa şi a avea companie.

Dacă visezi cum aprinzi un foc în casă, în special în timpul iernii, înseamnă că te vei bucura curând de noroc în viaţă ori că trebuie să te aştepţi la vizita unor rude sau a unor amici apropiaţi.

Un foc aprins de-a lungul unei călătorii dovedeşte că eşti inovator, creativ sau că eşti pe calea cea bună într-un nou demers.

Un foc arzând controlat în cămin semnalează căldură, lumină şi confort. Pari să fii satisfăcut de actualul stadiu al existenţei tale. Dacă ai visat că încerci să aprinzi un foc în sobă sau cămin înseamnă că eşti în căutarea unui mai mare confort în viaţă.

Visele despre un foc stins de ploaie vestesc pierderea siguranţei personale, a unui job sau a unor bani.

Pe de altă parte, dacă visezi că porneşti un incendiu în scopul de a distruge oameni şi lucruri, ţi se reflectă în acest fel invidia, răutatea sau ura îndreptate împotriva unui coleg, a unui cunoscut, a unui prieten sau a unei rude.

În acelaşi timp, visele în care dai foc evocă furia pe care te străduieşti să ţi-o stăpâneşti. Ai dificultăţi în a te exprima şi ai tendinţa să reacţionezi exagerat faţă de vorbele şi gesturile altora. Totodată, un vis în care iniţiezi un incendiu semnifică reuşita ta de a depăşi obstacolele din cale prin intermediul unor mari eforturi. Când visezi că dai foc altcuiva ori chiar ţie însuţi, este un semn că treci printr-o criză, printr-un necaz deloc negijabil. Eşti cât pe ce să fii acaparat de disperare şi/sau doreşti să nimiceşti un aspect al sinelui tău.

Un vis în care cuprins de flăcări scoate în evidenţă faptul că eşti extrem de iritat, pe pragul de a-ţi pierde controlul. Ai de a face cu o situaţie ori o problema "arzătoare." Visul despre abilitatea ta de a dirija văpăile focului se referă la capacitatea de a-ţi ţine în frâu mania.

De ai visat un foc invizibil, acesta semnifică o perioadă de curăţire, purificare. Este vremea să-ţi oferi un nou început. Într-o interpretare diferită, eşti avertizat că subestimezi riscurile asumate într-o anumită acţiune.

Oamenii visează adeseori despre cum le-a luat foc casa. Casa ori căminul se identifică cu familia! Se anticipează astfel o schimbare de proporţii şi nesiguranţa iscată de această schimbare. Dintr-o altă perspectivă, visele de acest gen oglindesc dragostea cu care eşti înconjurat sau, din contra, emoţii tumultoase, pierderi lumeşti, faptul că eşti covârşit de sentimente extrem de puternice.

Dacă zăreşti în vise cum casa ţi s-a preschimbat într-o ruină din cauza unui incendiu, înseamnă că eşti copleşit de tristeţe sau de o pierdere. Poţi fi îngrijorat de despărţirea de ceva ori cineva important (persoana iubita, familia, prietenii, slujba), ori este posibil să fi trecut de curând prin aşa ceva.

Încercarea de a stinge un incendiu dintr-un vis reprezintă nevoia aproape disperată de a-ţi suprima emoţiile şi dorinţele, ori de a evita o schimbare amplă din viaţa ta.

Visele în care apar atât apa cât şi focul simbolizează o situaţie contradictorie din existenţa reală. Eşti supus unui conflict emoţional şi eşti împins de acesta în două direcţii contrare.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Apa din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 

Căderea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 

Ce iei cu tine dacă îţi ia foc casa?
Focul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Focul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on iulie 12, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Buna Diana,am visat ca cineva mi-a dat foc si ardeam ca o torta.La inceput am simtit durere si credeam ca voi muri,dar focul s-a schimbat in lumina stralucitoare.Am scapat cu cateva arsuri pe spate pe care mi le-au tratat doi doctori.Apoi m-am intors acasa la copilul meu care era foarte speriat si atunci am realizat ca sotul meu i-mi daduse foc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.