Părul din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor


Părul din vise semnifică starea noastră fizică, intelectuală şi sufletească, atitudinea noastră faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi, senzualitatea, mândria şi chiar seninătatea noastră. Oricum, înţelesul acestui simbol oniric şi interpretarea sa depind într-o mare măsură de contextul viselor, de culoarea, strălucirea şi alte caracteristici ale părului visat.

Părul din vise

Păr răvăşit, păr ordonat în vise 

Dacă visezi că părul tău este încurcat sau răvăşit, acesta denotă nesiguranţa ori deruta din viaţa ta, faptul că le apari altora ca fiind neîngrijit, dezordonat, sau că eşti stăpânit de idei şi gânduri "nebuneşti," neconformiste, inovatoare, neconvenţionale.


Pe de altă parte, un păr bine pus la punct, ordonat, indică conştientizarea locului tău în lume, în societate, luciditatea ta ori sângele tău rece.

Părul tăiat sau tuns în vise 

Visul de-a lungul căruia te tunzi, ţi se taie părul sugerează că îţi pierzi vigoarea, puterea, că cineva îţi restrânge libertatea de mişcare. În acelaşi timp, poate fi vorba despre ambiţia sau necesitatea de a-ţi schimba în bine modul de gândire păgubos, neproductiv. Uneori, scurtarea, tăierea părului, înseamnă o temere adâncă, dar şi o grijă, o pierdere, un necaz. Într-o altă interpretare, la mijloc este o iniţiere într-o altă etapă sau dimensiune a vieţii. În unele ritualuri tradiţionale, tunderea părului de pe cap marca despărţirea de copilărie ori adolescenţă, intrarea în maturitate.

Nu este exclus ca părul tăiat în vis să oglindească şi o disciplinare, o organizare a traiului tău, dar şi conştientizarea (uneori exagerarea) faptului că îmbătrâneşti, ori o negare a nevoilor tale fizice, senzuale, erotice.

Atunci când visezi că îţi schimbi radical stilul părului, acest lucru semnalează că eşti pe punctul să faci o transformare drastică, să îţi asumi o nouă abordare în starea de veghe, în viaţa reală, având drept scop schimbarea felului în care te vezi pe tine însuţi ori a celui în care îţi doreşti să fii văzut de ceilalţi. Transformarea stilului părului este câteodată asociată cu o metamorfoza personală sugerată sau inspirată de aderarea la un grup social sau identificarea cu un alt statut social, profesional.

Cumva asemănător, visele pe parcursul cărora eşti tuns de altcineva au semnificaţia trecerii printr-o perioada de slăbire, diminuare a forţei pe care o exerciţi asupra ta şi/sau altora. Poate că te simţi criticat, mustrat pe nedrept. Totodată, visul în care eşti tuns simbolizează un nou început, eliberarea de aspecte negative ale personalităţii tale.

Dacă ai visat că tunzi pe cineva, că eşti frizer sau coafeză, înseamnă că îţi impui cu orice preţ ideile, opiniile şi interesele altora. Probabil că este nevoie să îţi ajustezi modul cum te porţi, cum interacţionezi cu oamenii. Alternativ, poate fi o reflecţie a atitudinii tale faţă de viaţa erotică din relaţia de cuplu.

Păr scurt, lung, împletit, pieptănat din vis 

Oricum, părul scurt implică dezideratul de a-ţi cerne şi modifica viaţă, de a "tăia," a elimina ceea ce te stânjeneşte, îţi este nefolositor în fiinţa ta, dar şi o posibilă reprimare a dorinţelor erotice.

Un vis în care ai părul lung indică faptul că te gandestu îndelung, cu grijă, înainte să iei o decizie, că te concentrezi pe un proiect sau o anumită conjunctură. În acelaşi timp, părul lung simbolizează senzualitate, însă şi puritate ori divinitate. În mod frecvent, pentru femei, părul lung semnifică feminitate, iar pentru bărbaţi, libertate şi independenţă.

Părul împletit, cozile sau coada de la spate exprimă viaţa de fată, adolescenţa sau preadolescenţa femeilor, tendinţa lor de a socializa, dar şi gânduri ori simţăminte ţinute sub control.

Visul în cursul căruia te piepteni, îţi aranjezi părul sau ţi-l netezeşti sugerează că eşti preocupat să evaluezi noi idei, concepte, înfăţişări personale şi feluri de gândire. Îţi pui gândurile în ordine şi priveşti cu realism faptele şi acţiunile tale, sau te eliberezi de sentimente ori legături umane încurcate, de rău augur. Într-o varianta diferită de interpretare, acest tip de vise reflectă grija ta de a-ţi infrumutesa aspectul exterior. Totodată, dacă visezi că te piepteni, îţi periezi părul ce pare a fi strălucitor, sănătos, acest lucru semnifică o viaţă de succes şi o imagine personală atractivă.

Sărutul din vis – Simbol şi semnificaţie 

Părul în superstiţii şi legende

Sângele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Culoarea părului din vise 

Culoarea părului visat poate fi corelată cu o persoană cunoscută, cu tata, mama sau cineva din imediata ta apropiere, şi, pe de altă parte, cu simbolismul culorii respective.

Părul roşu, roşcat, câteodată roz, este asociat cu popularitatea ta în plan social sau cu un temperament, un comportament fierbinte, impulsiv. În unele circumstanţe onirice, o nuanţă roşiatică a părului este un semn bun ori rău. În primul caz, simbolizează dragostea, pasiunea şi erotismul, iar în al doilea, un pericol sau un mare risc.

Părul castaniu indică echilibru emoţional, armonie între latura ta pasională şi cea raţională.

Visele în care te vezi cu păr alb sau cărunt, cenuşiu, relevă că un eveniment important te-a determinat să îţi conştientizezi propriul sine. Este un simbol al cunoaşterii, înţelepciunii, revelaţiei. Părul alb poate fi şi o expresie a temerii că îmbătrâneşti. Pentru femei, indică frica de a-şi pierde frumuseţea, feminitatea.

Visul părului blond semnifică, pe de o parte, puritate, feminitate, şi, pe de altă parte, superficialitate sau instabilitate.

Părul negru din vise vesteşte câteodată bunăstare personală ori sănătate, şi alteori oglindeşte personalitatea ta profundă sau partea întunecată a celui care visează. Visul cuiva cu părul negru se referă la aura de mister a acestuia.

Atunci când visezi că ţi-a vopsit părul, ţi se pune în vedere că te străduieşti să pari altfel decât eşti în realitate sau că faci eforturi să-ţi menţii autenticitatea personalităţii tale, să te diferenţiezi de alţii, să câştigi aprecierea altora sau să treci printr-o metamorfoză. Visul cuiva cu părul vopsit te atenţionează asupra înşelăciunii puse la cale de această persoană sau a falselor aşteptări pe care le ai de la ea.


Părul spălat, căzut şi păduchii din vise 

Dacă ai visat că îţi speli părul, înseamnă că încerci să îţi schimbi atitudinea sau abordarea faţă de viaţă, să-ţi schimbi părerea ori felul cum gândeşti despre o persoană anume, dar şi să te purifici de contactul cu cineva, de murdăria gândurilor şi intenţiilor cuiva cu care ai interacţionat de curând.

Un vis în care zăreşti o mulţime de păduchi ieşind din părul tău poate confirma că eşti absorbit de o problemă căreia nu îi întrezăreşti rezolvarea. Este posibil să dai prea multă importantă unei chestiuni minore. Într-o interpretare alternativă, acest vis poate dovedi grija pe care ţi-o faci faţă de felul cum eşti privit şi apreciat de ceilalţi.

În cazul în care ai visat că îţi cade părul, este necesar să descoperi ce anume îţi provoacă o derută majoră în viaţă, îţi răpeşte liniştea minţii şi sufletului. Dintr-un alt punct de vedere, poţi să te simţi neîncrezător în forţa personalităţii tale, să fii străbătut de temerea că îmbătrâneşti ori îţi pierzi frumuseţea, atractivitatea.



Semnificaţii ale părului din vise în folclorul european 

- Visul despre pierderea/căderea părului anunţă un interval de timp dificil din viaţă sau că cineva cunoscut, apropiat, va muri în curând. La o femeie, un astfel de vis este o predicţie că o circumstanţă foarte plăcută din existenţa sa va ajunge să se destrame. În cazul unui bărbat, poate denota temerea de impotenţă.

- Atunci când visezi că îţi piepteni, îţi periezi părul, ţi se prezice că vei avea noroc în tot ce vei face sau că vei pleca într-o călătorie neaşteptată ori că vei înfiripa noi prietenii.

- Spălarea părului în vise anticipează un început, o împrospătare promiţătoare a vieţii.

- Părul cărunt/gri visat prefigurează o boală neanunţată de nimic, dar şi isteţimea de a depăşi cu uşurinţă un impas.

- Dacă ai visat că ai părul alb, înseamnă că îţi va merge din plin în tot ce întreprinzi, fără a fi nevoit să faci mari eforturi.

- Părul castaniu din vise lasă să se întrevadă că lumea este gata să îţi aprobe şi să îţi aprecieze acţiunile.

- Visul unui par roşu/roşcat sugerează că eşti ameninţat de duşmani necunoscuţi ori deghizaţi în prieteni, ori că aspiraţiile tale legate de dragoste se vor împlini.

- Bărbaţii care visează că au părul lung se vor bucura curând de independenţa la care năzuiesc.

- Pentru femei, părul lung promite menţinerea frumusestii în ciuda trecerii anilor

- Dacă cineva îţi taie părul, te tunde în vis, te aşteaptă o decepţie, o dezamăgire.

- Visele despre cum părul îţi este din nou împletit făgăduiesc reluarea unei legături umane sau a unei poveşti de iubire.

- Dacă ţi-ai visat părul murdar, trebuie să te descotoroseşti de oameni şi situaţii de viaţă care îţi pun în pericol bunastarea şi respectul celor din jur.

- Un par cârlionţat cu care eşti împodobit în vise este semnul unei relaţii de dragoste fericite.

- Cine visează că părul îi ia foc trebuie să dea dovadă de o cât mai mare prudenţă în toate aspectele vieţii sale. Cineva i-a pus gând rău!

- Florile din păr din vis semnifică probleme viitoare ce pot fi evitate.

- Visul în care firele de par îţi sunt subţiate te pune în gardă faţă de lăcomia, lipsa de generozitate a unor persoane apropiate.

- Atunci când un bărbat visează că mângâie părul unei femei, înseamnă că îi poartă acesteia o mare dragoste.

- Visele de-a lungul cărora nu poţi să-ţi piepteni/periezi părul anunţă că vei avea eşecuri în viitoare demersuri, iniţiative.



Părul din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor Părul din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.