Horoscop Capricorn 2016

Horoscopul Capricornului 2016 menţine schimbarea la ordinea zilei, aşa că trebuie să nu te opui unor metamorfoze interioare şi exterioare, ci să le întâmpini cu plăcere, indiferent cât de mult te solicită pe plan mental sau spiritual. Astfel de transformări se fac simţite mai ales în impunerea personalităţii tale, în relaţionarea cu cei din preajma ta şi în cea cu familia, dar asta nu înseamnă că este necesar să le cedezi întru totul, menţinându-ţi şi adaptându-ţi din mers credinţele tale esenţiale. Dacă viaţa amoroasă trece printr-o aparentă stagnare, cea profesională îţi îngăduie realizări notabile.

Horoscop Capricorn 2016 | Horoscop general 


Horoscop Capricorn 2016
Pluton continuă şi în 2016 să vegheze asupra Capricornului şi a primei tale case, punându-te în faţa unor transformări de anvergură ce au drept scop evoluţia ta pe toate planurile existenţei. Deşi poţi fi nevoit să te confrunţi cu provocări deloc confortabile, este vremea să îţi recunoşti forţa interioară şi să îţi faci simţită, cu pregnantă, prezenţa în lume. Poţi ascede într-o poziţie înaltă din punct de vedere social ori profesional, fără a fi scutit de lupte acerbe cu competitorii tăi. Este necesar să nu fii avid de putere, să-ţi ţii în frâu vanitatea şi egoismul, dar nici să nu îţi calci în picioare mândria şi respectul de sine.

Interacţiunea cu oamenii este învăluită şi în acest an într-o pâclă de idealism ca urmare a tranzitului lui Neptun în Peşti şi a III-a ta casă. Păstrează-ţi obiectivitatea, fereşte-te să îi vezi pe cei din jurul tău mai buni sau mai răi decât sunt în realitate. Dacă acest aspect astral îţi impune să nu pluteşti cu capul în nori, avantajul său constă în îmbelşugatul aflux creativ pe care îl ai la dispoziţie, ce poate fi canalizat cu succes mai cu seamă într-un domeniu artistic.

Vizita prelungită a lui Uranus în Berbec şi a patra casă a Capricornului nu conteneşte în anul 2016 să îţi modifice viaţa de familie şi aspecte legate de casă, uneori prin intermediul unor cutremure, unor schimbări bruşte ce te pot prinde pe picior greşit. Nu este indicat să te opui unor astfel de evenimente, ci să te aliniezi lor, să te laşi purtat de energia lui Uranus, o energie ce tinde, în cele din urmă, să aibă efecte pozitive. În acelaşi timp, pari să nu mai fii mulţumit de modul cum decurg lucrurile în relaţia cu familia, simţindu-te îmboldit să le dai o altă turnură, astfel încât să îţi reflecte aspiraţiile adânci. În special dacă este singură, mama te poate lua prin surprindere printr-o decizie la care nu te-ai fi aşteptat vreodată sau prin înscrierea sa pe un traseu inedit al vieţii.

În 2016, îl aflăm pe Saturn în aceeaşi zonă astrologică a Săgetătorului şi în a douăsprezecea ta casă, într-un loc consacrat subconştientului, aşa că este nevoie pe mai departe să îţi cântăreşti cu realism impulsurile interioare ascunse uneori chiar de tine însuţi, şi să evaluezi cu luciditate care sunt motivaţiile tale cele mai adânci, să îţi înţelegi cât mai bine sinele şi demersurile esenţiale. Fantomele trecutului nu mai au ce căuta în traiul tău prezent. Deşi pari să ai mult de treabă, Saturn iţi îngăduie să te relaxezi, să te laşi pătruns de seninătate şi linişte, să îţi remobilizezi forţele în vederea unor viitoare acţiuni îndrăzneţe. Nu simţi deloc nevoia să ieşi în evidenţă, să ajungi sub luminile reflectoarelor, acordând mai degrabă o sporită atenţie persoanelor apropiate. Este posibil ca jobul tovarăşului tău de viaţă să îi rezerve surprize uneori stresante!

Optimismul nu te părăseşte cel puţin în primele opt luni ale anului 2016, atunci când Jupiter parcurge meleagurile Fecioarei şi a IX-a casă a Capricornului. Poţi avea mai multe prilejuri decât de obicei să porneşti într-o călătorie, iar mintea îţi depăşeşte noi frontiere ale cunoaşterii lumii, îndeosebi prin explorarea religiei, filosofiei ori politicii. Credinţele tale de căpătai se împrospătează, îţi incendiază sufletul şi ai ocazia de a te perfecţiona prin studiul unor subiecte care te pasionează de multă vreme.

Din 3 ianuarie şi până pe 6 martie 2016, Marte străbate Scorpionul şi a noua ta casă, un eveniment astral cât se poate de potrivit debutului anului, întrucât te îndeamnă să te concentrezi asupra a ceea ce îţi doreşti cel mai mult de la viaţă şi să te străduieşti să-ţi împlineşti năzuinţele.

Mercur, retrograd în intervalul 8 ianuarie - 25 ianuarie 2016 în aceeaşi regiune astrologică, îi ţine isonul lui Marte, mijlocindu-ţi dezvăluirea unor noi modalităţi de a face schimbări necesare şi visate în existenţa ta. Poţi fi angrenat în nişte lupte pentru putere. În acelaşi timp, este posibil să îţi fie mai greu să îţi focalizezi mintea, trebuind să dai dovadă de multă răbdare, inclusiv cu tine însuţi. Nu te angaja în mai mult decât poţi duce! Aceste tendinţe se repetă din 19 decembrie 2016, când Mercur redevine retrograd în aceeaşi arie astrologică.

Marte în Săgetător şi a douăsprezecea casă a Capricornului te energizează între 6 martie şi 17 aprilie 2016 (dar şi între 2 august şi 27 septembrie 2016) să te desprinzi de trecut şi să-ţi relevi scheletele din dulapul subconştientului, reluând influenţele lui Saturn. Planeta războiului capătă un aspect retrograd în Săgetător în perioada 17 aprilie - 27 mai 2016, insistând asupra unor poveri ale trecutului cu care nu vrei să te confrunţi, a unor temeri pe care nu vrei să ţi le recunoşti. Dacă îţi doreşti cu adevărat să te eliberezi de nesiguranţă şi stânjeneala de a trăi cu tine însuţi, nu ezita să tăi nodul gordian al unor astfel de probleme.

Dacă ai copii, aceştia par să îşi asume o atitudine mai rebelă decât altădată din 28 aprilie până pe 22 mai 2016, sub impactul tranzitului retrograd al lui Mercur în Taur şi a V-a ta casă. Deşi această tendinţă a lor nu este de durata, se impune să te înarmezi cu mult calm şi o sporită înţelegere în interacţiunea cu ei, astfel încât să nu arunci cu gaz peste vălvătaia revoltei lor.

Începând cu 27 mai 2016, Marte, retrograd în Scorpion şi a unsprezecea casă a Capricornului, te poate descuraja printr-un şir de evenimente ghinioniste. Poţi avea impresia că toată lumea se pune de-a curmezişul obiectivelor tale. Din fericire, odată cu 29 iunie 2016, Marte se întoarce în tranzit direct în Scorpion, mărindu-ţi încrederea în tine însuţi şi în atuurile personale.

Între 30 august şi 22 septembrie 2016, Mercur în turnură retrogradă în Fecioară şi a IX-a ta casă te poartă între extreme, făcându-te să te simţi prea pesimist sau din cale afară de optimist, prea arogant sau inacceptabil de umil. Se impune, încă o dată, să îţi impui un echilibru cât mai stabil, confruntându-ţi mereu gândurile cu realitatea. Dacă reuşeşti aşa ceva, poţi beneficia de o realizare notabilă în studii sau într-un demers personal extrem de ambiţios.

Din 9 septembrie 2016, Jupiter călătoreşte în Balanţă şi a zecea casă a Capricornului, punând în prim plan relaţia ta cu părinţii. Poţi avea ocazia de a te apropia afectiv de ei, lăsându-ţi pe locul al doilea orgoliul şi independenţa. Dacă relaţionarea cu ei este deja bună, ea tinde să se armonizeze într-o măsură sporită. Oricum, ai la îndemână circumstanţe favorabile în acest sens mai ales spre sfârşitului anului.

În perioda 27 septembrie - 9 noiembrie 2016, Marte tranzitează Capricornul şi întâia ta casă, insuflându-ţi curaj şi entuziasm în îndeplinirea obiectivelor tale principale. Conjuncturile existenţei sunt de partea ta într-o transformare mult nazuită sau în îmbarcarea spre un nou traseu al vieţii tale. Odată cu 19 decembrie 2016, Marte se află în Peşti şi a treia ta casă, aşa că finalul anului este asociat cu o intensă motivare şi energie mentală.

Horoscop Capricorn 2016 | Horoscop dragoste 


Viaţa sentimentală nu îţi este zguduită de seisme însemnate în 2016, nici din punct de vedere negativ, nici pozitiv. Poate că ai parte de o relaţie de cuplu stabilă, armonioasă, ce va creşte, se va dezvolta de la sine în acest an, sau poate eşti ocupat până peste cap de alte faţete importante ale existenţei tale, lăsând, vrând-nevrând, dragostea pe planul doi.

Venus îţi crează cele mai mari oportunităţi în iubire între 30 aprilie şi 24 mai 2016, precum şi în perioada 17 iunie - 12 iulie 2016, de-a lungul tranzitului său în Taur şi a cincea casă a Capricornului, respectiv în Rac şi a VII-a ta casă.

Mercur, în mişcare inversată în Taur între 28 aprilie şi 22 mai 2016, se suprapune cumva parcursului lui Venus în această zona astrologică, ceea ce îi diminuează cât de cât efectele de rău augur, dar nu te scuteşte de unele probleme în comunicarea cu persoana iubita. Va fi nevoie, aşadar, să faci eforturi pentru a-ţi întări conexiunea cu partenerul tău, atât din perspectivă afectivă, cât şi mentală. Un fost iubit/o fostă iubită îşi poate face din nou simţită prezenţa în existenţa ta, dar depinde numai de tine dacă vei relua o poveste de dragoste cu acesta/aceasta.

Horoscop Capricorn 2016 | Horoscop bani şi muncă 


Din 9 septembrie 2016, Jupiter îşi croieşte drum în Balanţă şi a zecea casă a Capricornului, într-un tranzit ce generează un climat promiţător în carieră, dar care nu îţi permite totuşi să te laşi în voia delăsării. Chiar dacă această planetă îţi aduce uneori oportunităţi pe tavă, stă numai în puterea ta să profiţi de ele şi să le maximizezi beneficiile. Printre astfel de oportunităţi se numără un drum mai neted şi mai scurt în atingerea ţelurilor tale profesionale, şi un ajutor binevenit din partea unor persoane influente, care ţi-au remarcat competenţa şi punctele forte.

Tinzi să fii foarte dornic să îţi măreşti veniturile, să îţi ţii în frâu cu o mână de fier afacerile şi să exploatezi din plin o serie de şanse financiare în perioada 9 noiembrie - 19 decembrie 2016, ca urmare a tranzitului lui Marte în Vărsător şi a doua ta casă. Ai ocazia să te bucuri de fructificarea unor întreprinderi de durată, care ţi-au solicitat o mulţime de timp şi eforturi.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop Capricorn 2015

Evenimente astrologice în horoscopul 2016 

2016: Anul chinezesc al Maimuţei de Foc / Previziuni horoscop 2016
Horoscop Capricorn 2016 Horoscop Capricorn 2016 Reviewed by Diana Popescu on octombrie 24, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.