Horoscop chinezesc 2016: Cocoş

Horoscopul chinezesc 2016 dă întâietate pentru Cocoş dezideratului de a fi cât mai răbdător şi mai deschis în interacţiunea cu lumea. În anul Maimuţei de Foc este de bun augur să îţi fortifici relaţiile cu prietenii şi familia, să fii prudent în dragoste şi în muncă, şi să profiţi din plin de oportunităţile financiare pe care le ai la dispoziţie.


Cocoşul (în scrierea chinezească 雞) este o zodie Yin şi una fixă de metal. Aparţii zodiei Cocoşului dacă te-ai născut în perioadele: 26 ianuarie 1897-11 februarie 1898, 22 ianuarie 1909-9 februarie 1910, 8 februarie 1921-27 ianuarie 1922, 26 ianuarie 1933-13 februarie 1934, 13 februarie 1945-1 februarie 1946, 31 ianuarie 1957-17 februarie 1958, 17 februarie 1969-5 februarie 1970, 5 februarie 1981-24 ianuarie 1982, 23 ianuarie 1993-9 februarie 1994, 9 februarie 2005-28 ianuarie 2006.

Horoscop chinezesc 2016: Cocoş | Horoscop general 


Horoscop chinezesc 2016: Cocoş
În tradiţia chinezească, Cocoşul este corelat cu toamna, cu perioada anului dedicată recoltării grânelor, culegerii roadelor pomilor şi viei. Drept urmare, Cocoşul este asociat cu mâncarea, cu fructele şi strugurii, cu o vreme a îndestulării şi veseliei. El nu se îndreaptă spre idealuri temerare şi nemaipomenit de ambiţioase, ci năzuieşte să se delecteze cu tot ce îi poate oferi viaţa, să se apropie de perfecţiune întru dragoste şi frumuseţe. Pe de altă parte, Maimuţa este activă, nu are stare, este iute, plină de viaţă şi creativitate, se află mereu în căutarea unor noi orizonturi ale cunoaşterii şi este pasionată în împărtăşirea de noi idei. Cocoşul şi Maimuţă au aşadar personalităţi diferite şi urmăresc lucruri diferite în existenţă. Cocoşul nu se dă în vânt după opiniile şi interesele Maimuţei de Foc şi nu se simte prea confortabil în anul acesteia.

Deşi îţi insuflă vitalitate, Maimuţa te poate deconcerta, dezorienta prin imprevizibilitatea creată în jurul tău. Ca şi Cocoş, eşti îmboldit să îţi perfecţionezi fiinţa, având idei originale în această privinţă, însă Maimuţa este mereu gata să îţi tragă preşul de sub picioare, să te facă să îţi pui sub semnul întrebării concepţiile şi să îţi regândeşti sinele, personalitatea. Nu te lăsa descurajat de circumstanţe ce îţi impun modificarea planurilor şi, pentru a te scutura de un eventual sentiment de nesiguranţă, purcede să îţi reorganizezi lumea!

În astrologia chinezească, Maimuţa este animalul lunii august, în vreme ce Cocoşul este cel al lunii septembrie. Cea de-a doua zodie este asociată cu fructele coapte din septembrie. Desigur, este nevoie de mult timp pentru ca fructele să se dezvolte din flori şi să se coacă. Maimuţa nu are însă îndeajuns de multă răbdare pentru asta, şi presează Cocoşul să se mişte mai repede, să fie mai alert în traiul de toate zilele!

Graba strică treaba adeseori şi dă naştere neglijenţei. Atunci când te bucuri de cele mai fericite clipe, trebuie să-ţi supraveghezi cu grijă cuvintele şi comportamentul pentru a nu jigni ori răni pe cineva din preajma ta. Oricum, dificultăţile ivite în afaceri sau carieră te determină să ceri sprijinul altora, aşa că este indicat să îţi menţii relaţii bune cu ceilalalti. Supus unor ritmuri trepidante ale existenţei, este nevoie să îţi iei inima în dinţi, să îţi asculţi prietenii şi să fii pregătit mereu să te angajezi cu curaj într-o bătălie. Nu răspunde totuşi provocărilor unor oameni răuvoitori, fii cât mai calm şi flexibil, şi apelează la stratageme ingenioase înainte de a te repezi în luptă.

Septembrie este luna corelată în China cu începerea ceţurilor. Din acest motiv, Cocoşul este conectat cu ceaţa. Maimuţa este asociată cu vântul. Vântul are puterea de a împrăştia ceaţa. În concluzie, Maimuţa poate ajuta Cocoşul să îşi împrăştie ezitările.

În anul Maimuţei de Foc, ai capacitatea să distingi cu claritate detaliile semnificative ale proiectelor şi activităţilor tale principale. Poţi, de asemeni, să desluşeşti ce oameni şi situaţii îţi irosesc timpul şi energia. Te orientezi, probabil, spre persoanele care şi-au dovedit integritatea şi ataşamentul faţă de tine, către prieteni şi familie. Rudele şi apropiaţii s-au obişnuit deja să te vadă colindând în lung şi în larg "ograda," vestindu-le cu un cucurigu răsunător care le sunt obligaţiile şi sarcinile. În 2016, pari să îţi înteţeşti comunicarea cu familia şi să te canalizezi pe obiectivele legate de aceasta.

Horoscop chinezesc 2016: Cocoş | Horoscop dragoste 


Anul Maimuţei de Foc este auspicios împrospătării relaţiilor de cuplu deja formate. Partenerul tău tinde totuşi să fie stăpânit de gelozie, aşa că nu îţi petrece prea mult timp în compania persoanelor de sex opus pentru a nu îl incita să se transforme într-un Othello! În acelaşi timp, tovarăşul tău de viaţă pare să îţi ia locul, să fie el "cocoşul" din casă şi să ia decizii importante şi în numele tău, fără să te consulte în prealabil! Pune-i în vedere ce reprezintă o autentică împărtăşire în relaţia în doi!

În 2016, Cocoşii singuri au ocazia să înfiripe o idilă cu cineva animat de aceleaşi ţeluri şi vise ca şi ei. Dacă năzuieşti să pui bazele unei legaturide cuplu, este totuşi necesar să nu te ataşezi de o persoană toxică, înclinată să îţi secătuiască energia pozitivă. Orientează-te către cineva care te înţelege şi te iubeşte aşa cum eşti, te consideră un partener cu drepturi egale cu ale sale şi pune mai presus de orice sinceritatea în conexiunea de cuplu!

Horoscop chinezesc 2016: Cocoş | Horoscop bani şi muncă 


Viaţa profesională este schimbătoare în anul Maimuţei de Foc! Pentru a face faţă acestei instabilităţi se cuvine să depui mai multe eforturi în muncă. Nu este vremea potrivită unor îndrăzneţe iniţiative profesionale ci, mai degrabă, una avantajoasă încadrării cu stricteţe la sarcinile şi responsabilităţile tale. Dacă ţi se propune un nou job, gândeşte-te de două ori înainte de a-l accepta! Este posibil că acesta să îţi prilejuiască nişte surprize neplăcute!

Banii intră cu uşurinţă în buzunarele Cocoşului în 2016. Dacă vrea neapărat să aibă în punguţa sa mai mult de doi bani, este de recomandat să ia în seamă propunerile financiare venind din partea unor rude şi prieteni. Poţi crea un parteneriat de succes cu un amic vechi. Vântul asociat cu Maimuţa are în acelaşi timp forţa de a-ţi împrăştia banii investiţi la fel cum o face cu frunzele toamnei!

Horoscop chinezesc 2016: Cocoş | Horoscop sănătate 


Presiunea resimţită din cauza străduinţelor profesionale îţi poate afecta simţitor starea de sănătate. Pe de altă parte, este bine să nu te lăcomeşti la mâncăruri grase şi să fii grijuliu faţă de un eventual accident rutier. Conform astrologiei chinezeşti, în anul Maimuţei de Foc trebuie să fii prevăzător faţă de afecţiuni legate de sistemul respirator, de nas, gât şi plămâni!


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop chinezesc 2015: Cocoş

Horoscop 2016 - Toate zodiile

2016: Anul chinezesc al Maimuţei de Foc / Previziuni horoscop 2016
Horoscop chinezesc 2016: Cocoş Horoscop chinezesc 2016: Cocoş Reviewed by Diana Popescu on decembrie 05, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.