Horoscop chinezesc 2016: Porc

Horoscopul chinezesc 2016 anunţă pentru nativii din Porc o vreme norocoasă în viaţa sentimentală, în sfera profesională şi cea financiară atâta timp cât nu ţin cont de provocările Maimuţei de Foc, îşi pui la punct cu prudenţă şi realism iniţiativele majore, îşi păstrează seninătatea în tumultul unor evenimente imprevizibile şi îşi selecţionezi cu grijă prietenii şi aliaţii.

Porcul (în scrierea chinezească 豬) este o zodie Yin şi una fixă de apă. Aparţii zodiei Porcului dacă te-ai născut în perioadele: 10 februarie 1899-30 ianuarie 1900, 30 ianuarie 1911-17 februarie 1912, 16 februarie 1923-4 februarie 1924, 4 februarie 1935-23 ianuarie 1936, 22 ianuarie 1947-9 februarie 1948, 8 februarie 1959-27 ianuarie 1960, 27 ianuarie 1971-14 februarie 1972, 13 februarie 1983-1 februarie 1984, 31 ianuarie 1995-18 februarie 1996, 18 februarie 2007-6 februarie 2008.

Horoscop chinezesc 2016: Porc | Horoscop general 


Horoscop chinezesc 2016: Porc
În tradiţia chinezească, Porcul este asociat cu apa rece a iernii, iar Maimuţa este corelată cu vântul puternic al toamnei. Ploaia combinată cu vântul pot crea o furtună năpraznică. Muntele este capabil să stopeze furtuna, să blocheze vântul şi să absoarbă cumva apa ploii. Semnul zodiacal al Bivolului este corelat cu muntele din perioada rece a anului. Pentru a rezista presiunii exercitate de Maimuţă, Porcul ar putea închega o alianţă cu Bivolul.

Asocierea Porcului cu râurile, fluviile, apele curgătoare, lacurile şi oceanul implică înţelepciune, spirit de iniţiativă, energie şi o atitudine ofensivă în existenţă. Porcul nu este interesat de standarde foarte înalte ale stilului de viaţă şi ale mediului său înconjurător. Pe de altă parte, Maimuţă este impulsionată de curiozitate şi ambiţie, preferă să se lupte pentru putere şi evoluţie individuală, este atrasă de provocările existenţei şi de trendurile zilei. Drept urmare, Maimuţa are potenţialul să manipuleze Porcul fără să fie conştientă de agresivitatea de care poate da dovadă acesta atunci când se simte lezat.

În 2016, poţi să te confrunţi cu sporite probleme în viaţa socială, să ai de a face cu oameni ce încearcă să profite de bunătatea şi generozitatea ta. Se impune să îţi păstrezi focalizarea şi realismul în calea spre obiectivele tale principale şi să te încrezi în mesajele intuiţiei atunci când întâlneşti noi oameni.

Maimuţa se străduieşte să prindă Porcul în capcane ale vicleniei şi înşelătoriei, însă acesta se poate apăra de astfel de tertipuri rămânând cu picioarele pe pământ, fără a se lăsa intimidat de vâltoarea existenţei generate de Maimuţa de Foc.

Conform astrologiei chinezeşti, Maimuţa este corelată cu vântul, o forţă naturală având capacitatea de a aduce ploaie. Vântul ieşit din ţâţâni poate văluri apă, dând naştere unor talazuri violente. Din această pricină, Porcul poate fi târât într-o interacţiune socială foarte agitată. În acelaşi timp, surplusul de apă furnizat de Maimuţă are posibilitatea de a genera inundaţii devastatoare, un lucru presupunând eventuale pierderi materiale pentru Porc. De aceea, este indicat să îţi păstrezi drept repere statornice relaţiile cu oamenii care ţin la ţine, cu rudele şi/sau prietenii cărora le-ai verificat ataşamentul faţă de tine, care îţi apreciază onestitatea şi căldura sufletească specifice zodiei tale. Nu fii ademenit de propuneri aparent avantajoase ale celor pe care nu îi cunoşti îndeajuns de bine!

Nu trebuie să neglijăm că elementul definitoriu al Maimuţei este metalul, iar cel al Porcului este apa. În zodiacul chinezesc, metalul este elementul mamă al apei. Din această perspectivă, anul Maimuţei de Foc îţi este favorabil educaţiei, lărgirii cunoaşterii şi perfecţionării personale. Din acest motiv, dacă eşti încă pe băncile şcolii, pari să te descurci cu brio la teste ori examene, să beneficiezi eventual de o bursă. Dezvoltarea sinelui îţi poate fi mijlocită de întâlnirea cu un guru sau maestru spiritual, având menirea să-ţi sugereze o viziune înaltă despre lume şi despre tine însuţi.

Horoscop chinezesc 2016: Porc | Horoscop dragoste 


În anul Maimuţei de Foc, dacă ai deja un partener, eşti capabil să infuzezi un plus de armonie şi linişte în legătura de cuplu. Generozitatea ta în dragoste îi poate confirma tovarăşului tău de viaţă că nu a greşit deloc atunci când te-a ales. Caracteristica semnului tău zodiacal de a fi întotdeauna la bine şi la rău alături de partenerul tău iese în evidenţă în 2016.

Dacă eşti singur, poţi întâlni un posibil suflet pereche îndeosebi dacă ieşi mai mult în lume. Îţi doreşti o conexiune amoroasă viguroasă, dar înclinaţia ta de a te îndrăgosti până peste cap foarte repede îţi poate juca feste. Nu îţi adânci o relaţie de cuplu decât după ce te convingi că nu îţi idealizezi partenerul şi că acesta nutreşte o dragoste autentică faţă de tine.

Horoscop chinezesc 2016: Porc | Horoscop bani şi muncă 


Viaţa profesională îţi stă sub semnul norocului în noul an. Te acomodezi uşor cu noi sarcini şi responsabilităţi, şi eşti sprijinit să-ţi dezvolţi abilităţile, competenţa de către cei din preajma ta. Trebuie însă să nu te culci pe lauri, să eviţi orice neglijenţă în stare să-ţi înfrâneze evoluţia în carieră. Dacă ţi se propune un nou job, cântăreşte-i cu mare atenţie avantajele şi dezavantajele întrucât Maimuţei de Foc îi place să te prindă pe picior greşit şi să exploateze o eventuală instabilitate în muncă.

Situaţia financiară îţi este înfloritoare atâta vreme cât rămâi modest şi nu profiţi de avantaje în dauna celor din jurul tău. Poţi iniţia o afacere de succes, pe care o pregăteşti de câteva luni. Nu eşti predispus către riscuri ieşite din comun, aşa că îţi poţi mări simţitor contul din bancă sau confortul de acasă.

Atât în plan financiar, cât şi profesional, fii cu ochii în patru faţă de oameni răuvoitori, lipsiţi de onestitate.

Horoscop chinezesc 2016: Porc | Horoscop sănătate 


Deşi starea de sănătate îţi este în general bună, potrivit astrologiei chinezeşti, în anul Maimuţei de Foc ţi se recomandă să fii grijuliu faţă de nevralgii, diabet şi afecţiuni legate de vezică.


Articole din aceaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop chinezesc 2015: Porc

Horoscop 2016 - Toate zodiile

2016: Anul chinezesc al Maimuţei de Foc / Previziuni horoscop 2016
Horoscop chinezesc 2016: Porc Horoscop chinezesc 2016: Porc Reviewed by Diana Popescu on decembrie 06, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.