Divortul - La rascruce de vanturi

Divortul ne insemneaza inlauntru si in afara ca un stigmat... Chiar in momentul acesta, poate ca te simti trist(a), manios/ manioasa, socat(a ), eliberat(a) sau surprins(a)... Intre evenimentele prin care ai trecut in viata, acesta este unul de rascruce. Probabil ca treci printr-o stare de stres sau de tulburare, chiar daca hotararea privind despartirea ai luat-o de comun acord cu partenerul tau. Casa, banii, copii , intalnirea unei alte persoane, dragostea sunt lucruri care dintr-o data trebuie cantarite si reexaminate.

Divort
Starea ta emotionala a ajuns undeva pe muchie de cutit datorita acestei experiente. Chiar daca te simti plin de speranta si incitare la gandul unor noi si nesfarsite oportunitati pe care le ai acum in fata, starea ta poate avea si un gust amar datorita incertitudinii, fricii, confuziei sau lipsei de incredere. Sau poate ca esti trist, cu nervii la pamant, si nu iti doresti nimic altceva decat sa te impaci cu partenerul tau. Un singur lucru este clar atunci cand despartirea sau divortul incep sa se intrezareasca: dragostea pe care v-ati promis-o pentru vesnicie unul altuia este in mare primejdie .

Poate ca a existat o reciprocitate in decizia de despartire. Poate ca au avut loc scene penibile, discutii si certuri incarcate de lacrimi. Poate ca iti mai iubesti partenerul, desi el nu mai tine la tine, sau viceversa. Cum anume sa iei o hatarare daca sa pleci sau sa ramai? Cel mai bine este sa te intrebi pe tine insuti, sa privesti adanc in sufletul tau daca iti este mai bine sau nu alaturi de aceasta persoana!

Cei mai multi dintre noi ne selectam partenerii pe baza unei multitudini de factori, unii dintre ei chiar inconstienti. De exemplu, poate ca te-ai casatorit in mod incostient cu o femeie foarte autoritara pentru ca mama ta era autoritara, si ai gasit astfel o trasatura familiara. Insa faptul ca nu suporti sa fii controlat de o femeie este lucru de mult evident pentru tine. Sau poate ca ai ales un barbat care este foarte aventuros, tocmai pentru ca tu nu indraznesti sa te lasi prada expansiunii de moment. Datorita fapului ca procesul de gasire a unui partener este atat de complex, procesul de despartire este si el complicat.

Daca tu si/ sau partenerul tau luati in considerare o separare, este timpul sa pornesti in cautarea unui consilier sau unui terapeut care sa te ajute, intr-un mod profesional si plin de inteleger , sa navighezi pe caile anevoioase ale luarii unei decizii . Scopul acestor specialisti este sa te ajute sa mergi mai departe, si sa te ghideze in a face ceea ce este mai bine pentru tine.



Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Citate , aforisme , maxime despre DIVORT

Casatoria si divortul ne ingrasa ?

Divortul este contagios ?
Divortul - La rascruce de vanturi Divortul - La rascruce de vanturi Reviewed by Diana Popescu on august 02, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.