Infidelitatea barbatilor, o chestiune de genetica ?

In sfarsit barbatii pot fi absolviti de orice vina: daca se intampla sa calce stramb, raspunzatoare sunt maleficele gene care ii teleghideaza catre alte femei. Oare asa sa fie ?

Cercetatorii suedezi sustin ca o varianta de gena, prezenta in patru din zece cazuri la barbatii din Suedia , poate explica de ce unii barbati au o viata amoroasa furtunoasa si sunt marcati tendinta de a-si insela nevestele.

Echipa de cercetatori a descoperit ca barbatii care au una sau doua copii a acestui tip de gena se comporta diferit fata de cei carora le lipseste acest material genetic, purtand numele de  allele 34.

Rolul genei allele 34 este legat statistic de atasamentul unui barbat fata de sotia sa.Barbatii care poseda doua copii allele 34 au tendinta de avea de doua ori mai multe crize familiale decat cei care nu sunt inzestrati cu o astfel de gena.
Totodata, tot din punct de vedere statistic, femeile sau prietenele barbatilor care poseda una sau doua copii ale acestei gene sunt, in medie, mai putin satisfacute in dragoste si casnicie decat cele care au un partener "curat" genetic.

Ar trebui ca femeile sa isi testeze genetic viitorul sot? ( nu se stie niciodata de unde sare gena buclucasa!)...Genetica unui individ este insa numai o componenta a felului in care acesta se dezvolta in viata, in general, si in relatia de cuplu, in particular.

Subiectii studiului din Suedia au fost 550 de gemeni si sotiile sau partenerele acestora. Gena allele 34 controleaza productia receptorului molecular pentru vasopresin, un hormon care este intalnit la aproape toate mamiferele. Cercetatorii spera ca relevarea efectelor vasopresinului asupra relatiilor umane poate ajuta la intelegerea cauzelor unor maladii caracterizate asociate cu probleme de interactiune sociala , precum autismul.



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Cum se razbuna femeile pe barbatii necredinciosi 

Semne ca te inseala sotia / Banuieli si certitudini 

Te inseala sotul sau nu te inseala ? - Mic test de fidelitate
Infidelitatea barbatilor, o chestiune de genetica ? Infidelitatea barbatilor, o chestiune de genetica ? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.