DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera H

H

- HENNA- Vopsea nepermanenta roscata-portocalie , al carei tanin sau pigment de colorare se obtine din frunzele sau tulpinile uscate de “henna” (Lawsonia inermis) , planta raspandita in india , Africa de nord si Orientul mijlociu.Este utilizata in pictarea corpului , de obicei a mainilor ,fetei si picioarelor (in pictarea rituala a pielii Mehndi, folosita la nunti si alte ocazii speciale , in cultura musulmana si cea Hindu) , dar si pentru vopsirea parului.Atunci cand este aplicata pe par , henna , rezista circa o saptamana.
- HERPES SIMPLEX – Infectie virala a pielii care poate apare in mod repetat , datorita faptului ca sistemul imunitar elimina virusul , insa acesta se ascunde in nervi neputand fi , in acest fel , eradicat din corp , in mod complet, niciodata .Boala cu transmitere sexuala.
-HERPES ZOSTER- Infectie virala provocata de acelasi virus care apare determina aparitia varicelei. Virusul ramane inactiv in anumite celule nervoase ale corpului , iar atunci cand se activeaza provoaca aparitia zonei zoster.Se manifesta prin mancarimi , fierbinteala , sau sensibilitate marita pe o anumita zona a pielii , si se limiteaza la o singura parte (latura) a corpului.
-HIDRADENITIS SUPPURATIVA – Boala inflamatorie a pielii care afecteaza glandele sudoripare apocrine , in zona subbratului , cea a mameloanelor , si cea a vintrelor , caracterizata prin aparitia unor umflaturi sub forma de furuncule , in final eliberandu-se o substanta asemeni puroiului.
-HIDROCORTIZON – Hormon al glandei adrenale , sintetizat pentru scopuri medicale , in special pentru tratarea pielii inflamate. Poate avea un efect negativ asupra pielii , prin distrugerea colagenului din tesuturile conective.
-HIDROFILIC – Ingredient cosmetic de atragere a umiditatii catre piele.
-HIDROTERAPIE – Utilizare terapeutica a apei in cele trei forme ale sale : lichida , solida si gazoasa.Tratamentele pot include scufundari integrale ale corpului in apa , bai de abur , sauna , irigatie colonica , aplicarea de comprese reci sau fierbinti , masaj cu apa sub presiune , bai de namol.
-HIPERHIDROZA – Marire anormala a secretiei glandelor sudoripare , care poate duce la o scadere a calitatii vietii persoanelor afectate.
-HIPERSECRETIA DE SEBUM – Determina dezvoltarea tenului gras.
-HIPOALERGENIC – Element de scadere a reactiei alergice la persoanele care sunt afectate de diverse alergii.Se fabrica din ce in ce mai multe produse cosmetice hipoalergenice , atat pentru persoanele cu pielea hipersensibila , cat si pentru cele cu pielea normala.
- HIPODERMA – Ultimul strat al pielii , alcatuit dintr-o retea de celule conjuctive cu infiltratii de celule adipoase , continand glandele sudoripare si foliculii pilosi.
-HIPOPIGMENTATIE – Stare a pielii cand aceasta isi pierde culoarea si devine albicioasa , aparuta datorita unei deficiente de melamina.Corpul nu mai este capabil sa produca si sa distribuie melanina , datorita unor disfunctii genetice.
-HIPOSECRETIA DE SEBUM – Determina aparitia tenului uscat.
-HOMEOPATIE – Medicina naturista , cu utilizarea prioritara a produselor derivate din plante. Forma de medicina alternativa , care trateaza afectiunile cu substante diluate ale unor agenti care , in stare nediluata , produc simptome similare (afectiunilor respective) persoanelor sanatoase. Homeopatia se bazeaza pe asa-zisa “lege a similaritatilor”.
-HOMOSALAT – Substanta chimica sintetica utilizata pentru inlocuirea compusilor fenolici din unguentele de protectie solara.
-HORMONI – Agenti purtatori ai “mesajelor” de la glande catre celule , in vederea mentinerii scazute a nivelurilor substantelor chimice din fluxul de sange care tind catre homeostazie. Actiunea hormonilor cuprinde o gama larga de functiuni , de la oprirea sau stimularea cresterii pana la scaderea sau stimularea sistemului imunitar.

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera E

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera G
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera H DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE -  Litera H Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 05, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.