DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera K

K

- KELOIZI – Tesuturi proeminente , neregulate ale unei cicatrici , formate dupa ce o persoana a avut o mica taietura sau zgarietura pe piele.Uneori keloizii se dezvolta spontan, fara nici un semn anterior al unei raniri a pielii.In acest caz , aparitia keloizilor este de natura genetica , si nu poate fi impiedicata decat prin utilizarea unei terapii genetice.
-KERATINA - Proteina fibroasa insolubila care se gaseste in piele , dinti , par sau unghii. Bogata in sulfuri , cheratina este foarte rezistenta , fiind insa sensibila la penetrarea chimica.
-KERATINOGENEZA - Proces de formare a stratului cornos , alcatuit din celule moarte , cu pereti din keratina , fara nucleu .
-KERATOACANTOM – Tip de cancer al pielii , tumoarea dezvoltandu-se rapid din foliculele parului.Se crede ca este provocata de expunerea la razele solare ; persoanele care fumeaza sunt mai expuse la acest tip de cancer.
-KERATOZA ACTINICA - Sau keratoza senila sau solara , este o leziune precanceroasa a pielii , aparute datorita expunerii excesive la soare , la persoane al caror pigment nu are o mare calitate protectiva. Consta din portiuni de piele tare , crustoasa sau solzoasa.
-KERATOZA PILARA – Afectiune a pielii aparuta pe brate , coapse , si fese , caracterizata prin exfolierea celulelor pielii sub forma unui praf fin care infunda foliculele parului.
-KERATOZA SEBOREICA – Se manifesta sub forma unor leziuni benigne (necanceroase) cu un diametru de 3-20 milimetri , cu o suprafata catifelata sau sub forma de negi , si cu o culoare variind de la maro pana la bej sau negru.
-KETONA – (KETONE) Substanta urat mirositoare , toxica , folosita la indepartarea lacului de pe unghii.
-KETONA ETIL METILICA – ( METHYL ETHYL KETONE ) Lichid incolor inflamabil , alergic pentru piele , utilizat ca solvent.
-KINETIN – Denumire comerciala pentru furfuriladenina N6 (N6-Furfuryladenine) , hormon vegetal responsabil pentru diviziunea celulara.Ca ingredient de ingrijire a pielii , este utilizat pentru reducerea semnelor imbatranirii , ameliorarea efectelor negative ale expunerii la soare , reducerea capilarelor de suprafata .


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera H

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera I

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera J
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera K DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE -  Litera K Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 08, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.