DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera R

R

-RADACINA DE ASTRAGALUS BISULCATUS – Radacina cu puternice calitati antioxidante.
-RADACINA DE BUJOR – Proprietati anticancerigene si antioxidante.
- RADACINA DE KUDZU – Cu un continut bogat de izoflavon , genisteina , daidzeina , si estrogeni vegetali , poate fi un puternic antioxidant.
-RADACINA DE LEMN DULCE –(gaycyrrhiza glabra) Utilizata pentru proprietatile antiinflamatorii.
- RADACINA DE MANGIFERA INDICA – Extract din arborele de mango , cu proprietati antioxidante.
-RADACINA DE PANAX GINGSENG- Proprietati antioxidante , cu efecte de vindecare a pielii.
-RADACINA DE STEJAR – Cu proprietati antibacteriene pentru piele , poate avea un efect iritant.
- RADICALI LIBERI – Generati ca urmare a metabolismului , radicalii liberi pot afecta sistemul imunitar al organismului , favorizand aparitia unor boli sau infectii .In unele cazuri, organismul poate da nastere la radicali liberi pentru a lupta impotriva unor virusi.Vitaminele C si E protejeaza corpul contra radicalilor liberi.
-REFLEXOLOGIE – Metoda de tratament in care este aplicata o presiune asupra unor zone de pe maini sau picioare (sau membrele sunt flexate si intinse) pentru a vindeca alte parti ale corpului.
-RESVERATROL – Antioxidant polifenolic puternic intalnit mai ales in strugurii rosii si vinul rosu.Cu proprietati antiinflamatorii si de vindecare a pielii.
-REINNOIRE CELULARA – Proces natural de inlocuire a celulelor pielii care are loc intr-un interval de 28-35 de zile , aceasta perioada crescand odata cu inaintarea in varsta.
-RETIN A -Sau tretinoin , sub forma de creme sau gel , se utilizeaza pentru tratarea acneei.Uneori se foloseste pentru tratamente de impiedicare a caderii parului.
-RETINOL – Derivat al vitaminei A , amelioreaza textura pielii , uniformizeaza pigmentatia tenului ; produs antirid .
-RHASSOUL- Argila cu efect de reconditionare a pielii , folosita pentru tratamente (“traditionale africane”) cosmetice , precum masti de fata si de corp , sau sub forma de sapun si sampon .Originara din Maroc , acest tip de argila are un mare continut de argila , magneziu , potasiu si calciu.
-RICINOLEAT – Triester glicerilic folosit in cosmetica ca emolient si agent de intarire.
- ROSIE – (Anchusa officinalis) Folosita mai ales sub forma de suc pentru ingrijirea , in special , a pielii grase , cu puncte negre.
-ROSTOPASCA – (Chelidonium majus) Sub forma de lapte , se foloseste pentru ingrijirea mainilor , mai ales , in tratamente contra negilor.
- ROZACEEA – Afectiune a pielii , confundata adesea cu acneea , se prezinta sub patru forme : papulopustulara (asemanatoarea cu acneea) , eritematotelangiectatica (manifestata printr-o roseata permanenta , cu tendinte accentuate de imbujorare) , fimatoasa (incluzand si o ingrosare a pielii) , si oculara (avand particularitatea de inflamare a ochilor).
- ROZMARIN – (Rosmarinus officinalis) Folosit sub forma de comprese contra ridurilor , sub forma de macerat pentru ingrijirea tenului gras , sub forma de frictiuni si comprese pentru tratarea cuperozei.Infuzia de rozmarin si salvie are proprietati fortifiante pentru par.
-RUTIN – Bioflavonoid extras din diferite plante , utilizat ca emolient si antioxidant.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2008

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera O

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera P

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera Q
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera R DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera R Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 30, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.