DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera S

S

-SALICILAT IZOCETIL – (Isocetyl salicylate) Sare a acidului salicic , fara proprietati de exfoliere.
-SALICILAT OCTILIC – Agent de protectie solara , folosit in special contra razelor ultraviolete de tip B.
- SALVIA DE MUSCAT (MUSCATA) – (Salvia sclarea) Planta cu flori din care, prin distilare , se obtine un ulei esential dulce , cu aroma de nuc. Avand calitati antiseptice , salvia muscata se foloseste in cantitati mici pentru producerea de parfumuri feminine si pentru produse de baie de corp.
-SAPONIN – Grup de carbohidrati naturali din plante cu proprietati antiinflamatorii si anti oxidante.
-SARE DE BAIE –Produs lichid parfumat spumant sau nespumant continand , de obicei , ulei mineral sau vegetal , cu destinatia de hidratare a pielii in timpul baii.
-SARE DE MARE – Folosita ca exfoliant , poate inflama pielea .
-SAPUN ANTIACNEIC- Sapun continand ingrediente antibacteriene , care poate avea un efect prea mare de uscare sau de iritare a pielii datorita agentilor de curatare continuti.
-SAMBURI DE GUTUIE – Cu proprietati de constrictie a pielii , sunt utilizati si ca agent de intarire/vascozitate.
-SAMBURI DE PIERSICA- Sub forma de pudra fina , constitue un excelent exfoliant natural.
-SCLERODERMA LOCALIZATA – Afectiune care provoaca intarirea pielii , si , uneori , a organelor interne.Se caracterizeaza prin acoperirea pielii cu o culoare albicioasa sau galbuie , pornind de la cateva pete pana la acoperirea totala a acesteia.
- SCLEROTERAPIE – Procedura medicala de tratare a varicelor , afectiune a coapselor si gleznelor aparuta mai ales la femei.
-SCRUB CORPORAL- Crema de curatare a celulelor moarte de pe corp , continand de obicei exfolianti (faina de porumb, sare de mare , migdale de pamant) , un ulei purtator (ulei de migdale , de seminte de grapefruit , sau de alune turcesti) , si un ulei esential pentru parfum si vindecare.
- SEBOREE- Incarcare a parului si pielii cu grasime , provocata de hipersecretia glandelor seboree.
-SELENIU – Mineral cu proprietati puternice antioxidante.
-SER RESTRUCTURANT ANTICELULITIC - Produs pentru celulita , de reducere a volumelor in exces.
-SILICAT DE ALUMINIU – Sare cu proprietati absorbante si abrazive.
- SILICAT DE ALUMINIU MAGNEZIU – Utilizat ca agent de intarire pentru deodorante , crème , si spumante pentru ras.
-SILICE – Mineral intalnit in granit , argila , in plante si animale.Folosit ca pudra absorbanta si agent de intarire/vascozitate.
-SILICON – Extrem de fluid , utilizat ca emolient si agent de legare a apei pe piele.
-SIRTUIN – Sirtuinele sunt unele din cele mai recente desoperiri in tratamentele antirid.Ele ajuta la impiedicarea oxidarii celulelor , prevenind in acest fel moartea acestora.Folosite la produse cosmetice de mentinere sanatoasa a celulelor pielii.
-SMIRNA – Rasina parfumata care poate fi iritanta pentru piele.
-SOFTFORM – Substanta neabsorbanta (cu rezultate pe termen lung) de augmentare (marire) a buzelor prin grefare.
-SOIA – Are actiuni terapeutice cicatrizante si calmante , este utilizata in tratamentul acneelor , amelioreaza epitalizarea , mai ales , a pielii deteriorate, obosite , revitalizeaza in mare masura celulele pielii.
-SOLUTIE ANTIVERGETURI – Produs de prevenire a fragilizarii fibrelor de colagen si elastina.
-SOLVENT- Grupa larga de ingrediente , incluzand si apa , utilizate pentru a dizolva alte ingrediente , pentru degresarea pielii si indepartarea sebumului.
-SORBITOL – Natural sau sintetic , similar glicerinei , este folosit ca ca umectant , agent de intarire si de alunecare.
-SPF – Abreviere pentru “sun protection factor”=”factor de protectie la soare” , indicator care exprima de cate ori mai mult te poti expune la razele ultraviolete tip B atunci cand esti protejat cu un produs antisolar, fata de situatia in care nu esti protejat.
-SPORUL CASEI – (IMPATIENS) Planta cu proprietati antibacteriene.
-SPRAY CORPORAL – Pulverizatoarele corporale au arome specifice pentru femei si barbati. Nu atat de concentrate precum apa de parfum sau apa de toaleta , sprayurile ofera un parfum variat , mai mult sau mai putin discret , in functie de preferinte.
-SQUALENE- Ulei e xtras din ficatul de rechin , din plante ( de obicei masline) si din sebum. Component natural al pielii , are proprietati antioxidante si este un bun emolient.
-SAMPON ENERGIZANT – Sampon de marire a rezistentei parului , de impiedicare a caderii acestuia.
-SAMPON REGENERANT - Sampon de marire a rezistentei parului , de impiedicare a caderii acestuia.
-SAMPON SEBOCORECTOR – Sampon de prevenire a hiperproductiei de sebum , inlaturand astfel posibilitatea parului de a deveni plat si lipicios
-SPECTRU LARG – Termen aplicat produselor de protectie solara , referindu-se la capacitatea acestora de a proteja pielea impotriva razelor ultravioletre de tip A si B.
- STANJENEL (IRIS) – (IRIS FLORENTINA) Floarea cu aroma puternica , dar cu efecte alergice asupra pielii.
-STEARAT DE BUTIL – Produs chimic sintetic utilizat in crème si alte produse cosmetice faciale.
-STEARAT DE CETIL – Produs chimic natural sau sintetic , folosit ca emolient si agent de texturizare in cosmetica.
-STEARAT DE MAGNEZIU – Folosit in cosmetica ca agent de intarire/vascozitate.
-STEARAT GLICERIL - Folosit in cosmetica ca emolient si agent de intarire.
-STEARAT GLICOL - Utilizat in cosmetica ca emolient si agent de intarire.
-STEARAT OCTILIC - Folosit in cosmetica ca emolient si agent de intarire.
-STEARAT SORBITAN - Utilizat in cosmetica ca emolient si agent de intarire.
- STRAT GERMINATIV - (Bazal) Stratul cel mai profund al epidermei , in care are loc nasterea si multiplicarea prin diviziune directa a celulelor epidermice. In acest strat se gaseste pigmentul melanic.
-STRAT GRANULOS – Al treilea strat al epidermei , continand celule turtite care include in protoplasma cheratohialina.In stratul granulos incepe procesul de imbatranire a celulelor , prin cheratinizare (infiltrare cu cheratina) , ceea ce provoaca uscarea si transformarea celulelor intr-un strat cornos.
- STRAT BAZAL - (Germinativ) Stratul cel mai profund al epidermei , in care are loc nasterea si multiplicarea prin diviziune directa a celulelor epidermice. In acest strat se gaseste pigmentul melanic.
-STRAT LUCID – Strat intermediar al epidermei , intre stratul granulos si cel cornos.
-STRATUL LUI MALPIGHI – Al doilea strat al epidermei , format din celule poliedrice turtite.
-SUCROZA – Monozaharida cu proprietati de legare a apei pe piele.
-SULFAT DE ALUMINIU – Dezinfectant si ingredient folosit pe scara larga la producerea deodorantelor.Poate irita pielea.
-SULFAT DE BARIU – Mineral utilizat ca agent de albire in cosmetica.Poate irita pielea.
- SULFAT DE LAURIL AMONIU – Derivat din alcoolii de nuci de cocos , este un agent de curatare cosmetic cu actiune medie.
-SULFAT DE LAURIL SODIU – Folosit pe scara larga ca agent de curatare , emulsifiant si surfactant.Utilizat ca ingredient in paste de dinti , crème si lotiuni , poate fi sensibil si cu efect de uscare pentru piele.
-SULFAT DE MAGNEZIU – Cuniscut si sub numele de sare Epson , este folosit in cosmetica ca agent de intarire/vascozitate.
-SUPLIMENTE ALIMENTARE – Vitamine , proteine , minerale si fibre consumate pentru imbunatatirea alimentatiei.Nu pot inlocui alimentatia traditionala/obisnuita.
-SURFACTANT- Substanta sau material care ajuta la amestecarea uleiurilor cu apa , astfel incat acestea sa nu se separe si sa ramana stabile sub forma de crème si lotiuni.Este important si in pastrarea finetii unor substante cosmetice precum sampoanele si lotiunile.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :




DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera P

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera Q

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera R
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera S DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera S Reviewed by Diana Popescu on decembrie 01, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.