Planta Kalanchoe: Simbol, superstiții și beneficii pentru sănătate

 Kalanchoe este un gen de circa 125 de specii de plante suculente cu flori originar din Madagascar, China, sudul și sud-estul Africii. Aparține familiei Crassulaceae și constă, în general, din tufe și plante erbacee perene.


Kalanchoe a fost adusă în Europa în anii 1930, și a fost cultivată de comerciantul de semințe german Robert Blossfield, de la care provine numele speciei Blossfeldiana. În zilele noastre, este o foarte populară plantă de casă grație varietății de culori ale florilor, formelor frunzelor și ușurinței întreținerii sale.        

                                        

Planta Kalanchoe: Simbol, superstiții și beneficii pentru sănătate

Numele de Kalanchoe provine din cuvintele chinezești "Kalan Chav", semnificând "cea care cade și crește", cu referință la reproducerea sa asexuala. 


Simboluri ale plantei Kalanchoe


Florile plantei Kalanchoese se mențin cel puțin 8 săptămâni. Această rezistență îi conferă semnificația simbolică de persistență și dragoste eternă. 


Se spune că în casa în care este amplasată Kalanchoe domnește pacea și armonia, membrii familiei se ceartă și au dispute mai rar, se înțeleg reciproc mai bine, având abilitatea de a face compromisuri și cea de a negocia.


Kalanchoe conferă o atmosfera pozitivă, încărcată cu optimism, ceea ce îndeamnă oamenii să-și scoată la iveală partea cea mai bună și a se deschide comunicării.


Se crede că această plantă are înzestrarea de a simți și a absorbi energia negativă, purificând camera unde crește. 


O altă credință despre Kalanchoe este că cei care au o astfel de plantă sunt mai puțin predispuși să se îmbolnăvească și că, în cazul în care au vreo boală, se recuperează, se vindecă mai rapid. 


Superstiții despre Kalanchoe


În religia Yoruba, Kalanchoe, cunoscută și ca "iarba vrăjitoarei", este folosită cel mai des în ritualuri de vindecare deoarece se crede că are puterea de a izgoni energiile negative care provoacă boli și ghinioane. 


Ritualurile includ îmbăieri și purificări cu apă cu Kalanchoe macerată, în decursul cărora se fac rugăciuni către "Orisha" (divinitățile Yoruba).


Cucuta în legende și superstiții


Se presupune că această plantă este corelată cu dragostea și, că atunci când crește sănătoasă, la fel se va petrece și cu dragostea, iar dacă moare, aidoma se va întâmplă și cu iubirea.


Beneficii pentru sănătate ale Kalanchoe


Atât tulpina, frunzele, cât și petalele florii de Kalanchoe sunt o sursă bogată de flavonoizi, acetați, fenol și enzime în general foarte benefice pentru sănătate. 


Printre proprietățile sale sunt cele de analgezic, antiinflamator, antioxidant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, antiviral, emolient digestiv, antibacterial, și anticancer. 


Utilizarea Kalanchoe este recomandată pentru tumori și abccese, controlul tensiunii sanguine și trigliceridelor, ușurarea durerii colicii renale, simptomelor de diaree, vindecarea rănilor adânci, evitarea infecțiilor și lupta contra lor, vindecarea arsurilor, controlul digestiei, ușurarea simptomelor de reumatism, a migrenei, ameliorarea durerilor de burtă din timpul menstruației, calmarea tusei, scăderea febrei, calmarea nervilor, micșorarea anxietății, stresului sau efectelor atacurilor de panică. 


Podbalul: Superstiții, simbol și efecte asupra sănătății

Planta Kalanchoe: Simbol, superstiții și beneficii pentru sănătate Planta Kalanchoe: Simbol, superstiții și beneficii pentru sănătate Reviewed by Diana Popescu on martie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.