Semnificatia firului rosu in Cabala

Bratara rosie
Semnificatia firului rosu in Cabala

In traditia cabalistica, purtarea unui fir de ata rosie are darul de a-l proteja pe purtator impotriva ochiului rau sau al deochiului. Confectionata, de obicei, din lana, aceasta amuleta este purtata la incheietura mainii stangi.
In Israel, exista traditia de a infasura de mai multe ori un fir de ata sau de sfoara rosie in jurul mormantului Rachelei, considerandu-se ca in acest fel firul capata puteri sporite in a asigura o protectie divina asupra celui care il poarta, asigurandu-i in acelasi timp o soarta norocoasa.

Unii dintre evreii ortodocsi aseaza un fir rosu de ata in apropierea patului copiilor mici, pentru a-i apara de forte sau influente malefice.

Catre sfarsitul anilor 1990. firul rosu a devenit extrem de popular in SUA, fiind purtat sub forma unei " bratari rosii" din piele sau snur textil de celebritati precum Madonna, Britney Spears, Avril Lavigne, David Beckham, Rosie O'Donnell.

Bratara din fir/snur rosu reprezinta si un canal de comunicare prin care este transmisa catre Domnul dorinta noastra de interconectare cu El si de protectie din partea Sa. Purtarea firului rosu semnifica dorinta unei presoane de a fi aparata si binecuvantata de catre divinitate.

Cuvantul ebraic pentru rosu, "adom," releva tocmai legatura profunda dintre oameni si Dumnezeu."Adom" este legat de alte cuvinte ebraice precum "adama," insemnand "pamant, sange" si "adam," insemnand barbat.

Uneori, in traditia evreiasca, firul rosu este infasurat de sapte ori in jurul mainii stangi. Acest lucru semnifica nevoia de protectie din partea Domnului in fiecare din cele sapte zile ale saptamanii. Totodata, 7 reprezinta cele sapte emotii umane si cele sapte emanatii dumnezeiesti (sefiroti). Firul rosu se leaga de mana stanga intrucat partea stanga a unui om este mai incarcata de sange, fiind latura egocentrica si slaba a sufletului sau. Atunci cand cineva isi infasoara firul rosu in jurul mainii, trebuie sa isi aminteasca ca este necesar sa lupte in permanenta impotriva pornirilor sale egoiste si meschine.

Copyright © diane.ro

Din aceeasi categorie de articole : Nodul iubirii , stravechi simbol celtic ............ Ochiul , simbol turcesc.......Simboluri pagane oculte
Semnificatia firului rosu in Cabala Semnificatia firului rosu in Cabala Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 15, 2008 Rating: 5

18 comentarii:

  1. buna! unde se pot gasi aceste bratari?:-s

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am idee unde se pot gasi in Romania, asa ca ti-am publicat comentariul in speranta ca se va gasi un binevoitoor care sa ne spuna.

    RăspundețiȘtergere
  3. se poate face si personal bratara cu ata rosie

    RăspundețiȘtergere
  4. In curand va aparea un site sin romania cu aceste bratari la un pret accesibil

    RăspundețiȘtergere
  5. Confectionez Bratari Cabala La un pret de 25 Ron

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.bratara-talisman.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cumparat si eu de la Bratara Talisman saptamana trecuta si sunt super imi plac foarte mult. Va recomand cu incredere. Andreea.

    RăspundețiȘtergere
  8. confectionez bratari TALISMAN(preturi intre 10-15lei/buc) si alte bijuterii la comanda.Pt informatii www.bijuteriihandmade.freewb.ro sau y.msg :juliagraficart

    RăspundețiȘtergere
  9. Bratari-Talisman antideochi, pentru una, 3 si 7 dorinte, pentru protectie si noroc in fiecare zi a saptamanii, cu charmuri, remedii feng-shui pentru dragoste si bani, cu pietre semipretioase si/sau antideochi, purificate si energizate prin diferite tehnici: reiki, magie, Bolul Cantator, meloterapie,aromoterapie, energia Soarelui si a Lunii s.a. la Cufarul Monicai http://cufarulmonicai.wordpress.com.
    Si sa nu uitam sa multumim Dianei pentru inlesnirea impartasirii acestor informatii. ;) Un link exchange ar fi binevenit. O zi faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. cea mai buna protectie a noastra suntem noi insine ..trebuie sa stim cum sa ne folosim puterea interioara ...Insa ne e mai usor sa credem intr-o ata decat in noi :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca eram in Romania ma puteam imbogati:))
    De ce nu va faceti singuri ?e atat de simplu

    RăspundețiȘtergere
  12. Cabala nu are nici o legatura cu bratarile rosii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oameni buni, Kabbalah autentica nu are nici o legatura cu bratarile rosi , apa sfintita etc. treaba cu bratarile rosi nu este altceva decat o afacere. nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întotdeauna apare câte un ,,Bulă,, care strică buna dispoziție a tuturor .

      Ștergere
  14. Mergeti la sinagoga. Lasati numele , se roaga pt dvs si va spune cand sa mergeti , va face o scurta ceremonie , ritual 2 -3 min dureaza , va pune ata , se fac 7 noduri . Se poarta pana se rupe. Daca gandesti rau , negativ ... nu are efect. Asa se zice.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai voi credeti in orice doar in Dumnezeu nu si apoi va plangeti si ridicati mana catre cer sa judecati,fiecare om are nevoie sa se regaseasca per sine punandusi intrebari corecte si ruganduse la adevaratul Dumnezeu al luminii!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.