Arta ghicitului in carti de joc (I)


SEMNIFICATIA CARTILOR DE JOC

CUPA


-Asul de cupa .Reprezinta casa , caminul , sau spatiul familiar al cuiva.Poate anunta o vizita sau o schimbare de adresa.Asul de cupa langa cel de pica semnifica o sugestie sau o propunere.Asul de cupa alaturat unei pici micsoreaza aspectul negativ al acesteia.

-Regele (popa) de cupa.Desemneaza un barbat influent , cineva care are capacitatea sau puterea de a face ceva bun pentru cel caruia i se ghiceste.Poate simboliza , de asemenea , un barbat integru, serviabil , mijlocitor al unor conflicte sau neintelegeri.Poate fi un prieten, un iubit sau sot.Impreuna cu dama de cupa , semnifica un cuplu.Amplasat intre doua dame , este un semn al ezitarii in afectiune.

-Dama (regina) de cupa.Femeie de incredere , sincera , care poate fi de ajutor.Cineva cunoscut sau credincios in prietenie.Poate fi iubita , prietena , sotia sau o ruda.Cand este langa asul de cupa , aceasta semnifica sentimente reciproce sau impartasite.

-Valet de cupa.Un bun prieten al celui caruia i se ghiceste , cineva apropiat ,un var sau un confident , cineva cunoscut din copilarie sau de mult timp.Mai poate reprezenta : un frate , un fiu , un iubit , un logodnic.Uneori , poate desemna un barbat tanar impulsiv , plin de temperament.Impreuna cu asul de pica , anunta o declaratie de dragoste.Alaturat damei de pica , semnifica o legatura , o relatie.

- 10 (zece , decar) de cupa. O carte benefica , care inseamna noroc , atenuare a diferendelor , sau poate diminua efectul negativ a cartilor apropiate .Este un semn al fericirii , veseliei, implinirii unor planuri sau nazuinte.Amplasat intre doua trefle , anunta un castig de bani.

- 9 (noua, nouar) de cupa.Numit si "cartea dorintei" , reprezinta armonia , victoria, bucuria sau satisfactia.Cand este asezat intre un rege si o dama , semnifica dragostea reciproca.

- 8 (opt, optar ) de cupa.Un eveniment , o sarbatoare sau o petrecere.Un fel de ceremonie care se pregateste deja sau este planuita.Mai poate reprezenta o fata tanara sau satisfactii, bucurii marunte , cotidiene.Impreuna cu asul de cupa si cel de trefla , anunta o casatorie sau o cerere in casatorie.

- 7 (sapte, septar) de cupa. O carte a dezamagirii , indicand , de obicei , ca un partener sau o alta persoana apropiata nu isi tine promisiunile.Intr-o alta interpretare poate reprezenta o fetita , o vizita placuta , sau ganduri amicale.Amplasat intre asul de trefla si cel de cupa , poate insemna nasterea unui copil.

- 6 (sase, sesar) de cupa.O carte reprezentand un avertisment.Cineva incearca sa obtina un avantaj de pe urma celui caruia i se ghiceste , sau acesta din urma este prea generos cu cineva care nu ii intoarce in nici un fel serviciile.

- 5 (cinci, cinciar) de cupa.Nehotarare.Incapacitatea celui care i se ghiceste de a lua o decizie.Tendinta de a face planuri , impreuna cu altii , la care , apoi , se renunta.

- 4 (patru, patrar) de cupa.Cartea celibatarului sau a fetei batrane.4 de cupa reprezinta o persoana care este prea pretentioasa in alegerea unui partener.Cineva care , datorita standardelor pe care le impune , este destinat sa ramana singur.

- 3 (trei, treiar) de cupa. O decizie neinteleapta , luata in graba , fara a avea toate informatiile necesare.

- 2 (Doi, doiar) de cupa.Succes , adesea dincolo de asteptarile celui caruia i se ghiceste.Daca este inconjurat de carti rele , poate insemna o intarziere in realizarea unui obiectiv.

TREFLA

-Asul de trefla. Indica bogatie , triumf, faima , circumstante favorabile , multi prieteni sau cunoscuti.Simtamantul de a fi cunoscut pretutindeni si cel de a fi constient ca poti obtine anumite avantaje datorita infatisarii fizice sau a statului social.Alaturi de o cupa , semnifica infrangerea rivalei sau rivalului in iubire.

-Regele (popa) de trefla.Reprezinta un bun prieten , un tovaras de-o viata , cineva in care se poate avea incredere si pe care se poate conta in vremuri de necaz sau durere. Poate fi si o ruda sau un sot.Alaturi de dama de trefla , reprezinta fie un posibil mariaj , fie un cuplu.

-Dama (regina) de trefla. Simbolizeaza o sotie sau o prietena , iubita de cursa lunga in viata unui barbat.Pentru o femeie , poate insemna o sora sau o prietena buna , cineva cu care cea careia i se ghiceste isi impartaseste majoritatea gandurilor. Dama de trefla mai poate reprezenta o femeie de afaceri , sobra si onesta.Aflata intre opt si noua de pica , semnifica o femeie cu dificultati in casnicie.

-Valet de trefla. Un bun prieten , cineva care obisnuieste sa flateze , dar care face asta pentru a ridica moralul celui de langa el. Cineva care se pricepe sa il inveseleasca , sa ii risipeasca gandurile negre celui caruia i se ghiceste.Poate fi , in acelasi timp , un barbat tanar , cu talent in afaceri , un frate, un prieten , un fiu.Cand se afla intre doua cupe , semnifica posibilitatea aparitiei unei rivalitati.

- 10 (zece , decar) de trefla. O carte a fericirii si norocului , un semn al realizarii financiare. Poate , totodata , reprezenta o calatorie lunga , intr-o atmosfera de buna dispozitie.Langa o pica, poate fi un avertisment de a avea grija de felul in care sunt folositi banii.Cand zecele de trefla succede unei perechi (rege, regina) , poate fi un semn al unui ajutor dat de catre un cuplu .

- 9 (noua, nouar) de trefla . Probleme : certuri cu un bun prieten.Pierderea unei relatii , o disputa care va ramane nerezolvata.Intr-o alta interpretare , poate semnifica formarea unui cuplu , o casatorie , sau o mica suma de bani.Cand 9 de trefla este alaturat unui rege , unei dame , sau unui valet , figura respectiva reprezinta un amic /o amica care poate acorda un imprumut.

- 8 (opt, optar) de trefla poate avea doua semnificatii opuse : fie o nevoie urgenta de bani , fie primirea unor bani (prima, marire de salariu , cadou).Mai poate simboliza o femeie tanara.Opt de trefla langa valetul de trefla : o propunere.Opt de trefla langa o cupa semnifica un cadou din partea unui prieten.

- 7 (sapte , septar) de trefla.O carte a norocului , in cazul in care este inconjurata de alte carti favorabile.Poate semnala succesul , cu conditia de a nu interfera cu o persoana de sex opus.Intr-o alta varianta , 7 de trefla anunta mici sume de bani sau este simbolul unui baiat mic.Impreuna cu asul de caro , vesteste o scrisoare incarcata de afectiune.

- 6 (sase, sesar) de trefla.O carte a parteneriatului.Succes bazat pe scopuri comune si pe prietenie.

- 3 (cinci , cinciar) de trefla.O carte a casatoriei sau a inceperii unei relatii de lunga durata.

- 4 (patru , patrar) de trefla.O carte periculoasa , prevestind ghinion sau esec.Anumiti prieteni ai celui caruia i se ghiceste ii pot sta in drum sau se pot intoarce impotriva lui.

- 3 (trei , treiar) de trefla . Un semn al celei de-a doua sau chiar a treia casatorii.Sau , o logodna cu o persoana , urmata de o despartire in termeni amiabili si de casatoria cu o alta persoana.

- 2 (trei , treiar) de trefla.Ghinion , nenoroc.A fi lasat balta de cei din jurul tau.Opozitie din partea prietenilor sau a familiei.Nu trebuie avut incredere in nimeni.

CARO

-As de caro.Primirea unui mesaj , a unui pachet sau dar , al caror continut este important.Carte legata , in acelasi timp , de profesiune sau de activitati in care este implicat cel caruia i se ghiceste.Impreuna cu opt de cupa , semnifica o conversatie amoroasa ; langa valetul de cupa , primirea unor vesti sau a unei scrisori.

-Rege (popa) de caro. Un rival inversunat , un competitor periculos .Pentru o femeie , poate insemna un barbat violent sau un iubit necredincios.Intr-o alta interpretare , poate semnifica un prieten , o ruda sau o cunostiinta de departe , sau activitatea de la serviciu.Langa o dama de caro , este un semn al ipocriziei care pandeste la serviciu.

-Valet de caro.O femeie cocheta , cu care nu este bine sa ai de a face , daca doresti sa iti indeplinesti planurile; barfitoare , cu succes la barbati , capabila sa isi bage nasul in lucruri private si sa duca vorba mai departe.Poate fi o femeie geloasa , o fosta sotie sau o rivala.Valetul de caro alaturi de o cupa semnifica o discutie in contradictoriu sau o cearta ; langa un caro , dezamagiri sau deceptii.

- 10 (zece, decar) de caro.Bani sau lacomie .Banii fiind mijlocul de a face o calatorie sau de a incheia un parteneriat.Intr-o alta interpretare : mutare , deplasare , calatorie.Zece de trefla , langa cartea reprezentandu-l pe cel caruia i se ghiceste, semnifica un pericol de accident.Decarul de caro , alaturat unei trefle , vesteste demersuri financiare.

- 9 (noua , nouar) de caro.Aventura : o miscare facuta in scopul unei avansari.In functie de cartile din preajma , poate prevesti piedici , amanari , esecuri.Noua de caro , alaturat regelui de pica , poate anunta obstacole in cariera profesionala ; langa o pica , desemneaza suparari , necazuri.

- 8 (opt , optar) de caro.Viata la tara , calatorie sau mariaj la o varsta tarzie.Viata celui caruia i se ghiceste este prea tumultoasa sau incurcata , este necesara o asezare statornica , dar nu este posibil , deocamdata , acest lucru.Intr-o alta versiune , 8 de caro anunta intalniri , vizite sau scurte incursiuni.Impreuna cu o figura (popa , regina sau valet) si cu asul de cupa , prevesteste o vizita.Opt de caro cu zece de cupa : vesti foarte bune.

- 7 (sapte , septar) de caro.Ghinion in planuri sau actiuni.Reprezentare a unui barbat in care nu se poate avea incredere , un jucator sau un om dedat bauturii.In alta interpretare , sapte de caro prevestete necazuri mari , nemultumiri , discutii , lacrimi , lucruri amanate.7 de caro , alaturi de o cupa , semnifica discutii , cearta ; langa un alt caro , dezamagiri sau deceptii.

- 6 (sase , sesar) de caro. O casatorie timpurie , dar nefericita , care nu este sortita sa dureze.Un al doilea mariaj va fi , de asemenea , nefericit.

- 5 (cinci , cinciar) de caro. Prosperitate , prietenie de lunga durata.Mandrie in familie .Succese ale copiilor.

- 4 (patru , patrar) de caro.Certuri : familie sau prieteni neglijati.Situatia mocnea de mult , ajungandu-se , in cele din urma , la un conflict pe fata.

- 3 (trei , treiar) de caro. O carte a disputelor si a certei.Chemari in judecata , actiuni legale.Un semn al separarii sau divortului.

- 2 (doi , doiar) de caro.O relatie de dragoste serioasa , ducand la casatorie sau interferand cu o alta casatorie , in functie de cartile alaturate.

PICA

-As de pica .Vesti proaste , pierderea cuiva apropiat , posibila moarte sau boala a cuiva apropiat.Intr-o alta varianta : anturaj periculos sau documente incheiate in afaceri.Asul de pica , alaturat damei de cupa , vesteste o declaratie ; impreuna cu regele de cupa , semnifica punerea la punct a unei afaceri.

-Rege (popa) de pica. Un barbat care va crea probleme in mariaj sau in relatia de cuplu.Unul de genul : intervine , divizeaza , cucereste si ruineaza.In alta interpretare , regele de pica este un barbat de varsta medie , un cunoscut , un medic , un avocat, sau chiar cel caruia i se ghiceste.Popa de pica , aflat intre opt si zece de pica , semnifica un drum la un medic sau un avocat.Regele de pica , alaturat unei alte pici , inseamna necazuri , neplaceri diverse.

-Dama (regina) de pica. O femeie cruda , careia ii place sa intervina in lucruri care nu o privesc.Pentru o femeie , poate insemna o tradare din partea unui/unei prieten(e).Pentru un barbat , o femeie care se va folosi de el pentru a obtine niste avantaje.In alta variante , regina de pica este identificata cu o femeie fie in varsta , fie divortata , vaduva sau singura , care nu este animata de intentii rele.Dama de pica , alaturata unui valet de pica , inseamna tradare ; langa o trefla , simbolizeaza o femeie cu probleme financiare.

-Valet de pica. Cineva care staruie in a fi prin preajma si care iti sta in cale.Nu este o persoana rea , ci lenesa , care obisnuieste numai sa ia , fara sa ofere nimic in schimb.Totodata , valetul de pica semnifica rautate , tradare, gelozie sau falsitate.Amplasat intre doua figuri , vesteste discutii sau cearta.Alaturi de o cupa , desemneaza un fals prieten ; impreuna cu un decar de pica , anunta o boala.

- 10 (zece , decar) de pica.O carte care aduce mult ghinion.Daca este aproape de o carte benefica , ii anuleaza efectul , daca este impreuna cu alte carti proaste , le dubleaza prevestirea malefica.Semnifica singuratatea , teama , evenimente neplacute , tristete.Cand este alaturi de o alta pica , anunta framantare in legatura cu starea de sanatate.Impreuna cu zece de caro , este un semn al nervozitatii si furiei.

- 9 (noua , nouar) de pica.Cea mai rea carte posibila : necazuri , pierdere de bani, boala.Chiar si alaturi de cele mai bune carti , semnifica infrangere , ghinion , lipsa de sansa , despartire definitiva.Asezata intre o dama si un rege , prevesteste o despartire ; aflata intre un popa si o regina pe de o parte , si asul de pica pe de alta parte , este un semn al divortului.

- 8 (opt , optar) de pica.Fals prieten , tradator , cineva care inseala increderea.Pentru a preveni aparitia necazurilor , aceasta persoana trebuie descoperita cat mai repede cu putinta.Optarul de pica anunta , de asemenea , probleme de sanatate , stiri rele , intristare , ratare.Impreuna cu asul de pica si cu popa de pica , prevesteste pierderea unui proces.

- 7 (sapte , septar) de pica. Intristare si certuri.Trebuie evitate discutiile in contradictoriu cu prietenii.In acelasi timp , este un semn al nehotararii si necazurilor marunte . Alaturi de un sapte de trefla , semnifica probleme financiare.Impreuna cu un caro , vesteste necazuri la serviciu.

-6 (sase , sesar) de pica.Multe planuri , dar putine rezultate.Munca asidua , fara multe profituri.Descurajare.

- 5 (cinci, cinciar) de pica.Dupa mult timp si munca pe branci , apare , in cele din urma , succesul in afaceri si in dragoste.

- 4 (patru , patrar) de pica.Ghinion de mici proportii : o boala de scurta durata sau un mic regres.

- 3 (trei , treiar) de pica .Nefericire : nenoroc in dragoste sau in casatorie.Pierderea sperantei si a mandriei.Nu trebuie sa se intarzie zadarnic asupra unor relatii sau evenimente ; viata merge inainte.

- 2 (doi , doiar) de pica.O schimbare fortata sau completa.O mutare brusca , o modificare neasteptata in relatia de cuplu , sau moartea subita a cuiva apropiat.

Copyright © diane.ro
Arta ghicitului in carti de joc (I) Arta ghicitului in carti  de joc (I) Reviewed by Diana Popescu on iunie 18, 2009 Rating: 5

4 comentarii:

  1. cum as putea sa invat mai usor sa ghicesc ....

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred in cati si eu ghicesc dar nu este adevarat

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice lucru in viata in care crezi cu adevarat:)te ajuta mai mult sau mai putin;)dar important e ca ajuta:)trebuie doar sa crezi cu adevarat si din toata inima:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Referitor la ghicit in carti - v-ati gandit oare sa incercati tarotul.
      mai jos aveti un link care va duce la un ghid pentru ghicit in tarot.

      https://alexandraturony87.wordpress.com/2015/07/14/tarotul/

      Ștergere

Un produs Blogger.