Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte


CUM POTI AFLA CINE TE MINTE

Tehnicile de descoperire a minciunii prezentate in cele ce urmeaza sunt folosite adesea de politie si de expertii in securitate.Cunoasterea acestor metode poate fi de folos managerilor , angajatorilor sau oricarei persoane care in viata de zi cu zi trebuie sa discearna intre adevar si minciuna , pentru a evita sa devina victima unei inselatorii , escrocherii sau oricarui alt tip de amagire.

SEMNELE MINCIUNII

Limbajul corpului si minciuna

- Oamenii care mint au de obicei o pozitie rigida a corpului si isi reprima , pe cat posibil , gesticulatia mainilor.Miscarile bratelor , mainilor si picioarelor sunt orientate catre corpul lor , ca si cum ar incerca sa ocupe cat mai putin spatiu.

-Cineva care te minte va evita , cat mai mult , contactul vizual al ochilor.

- Mincinosii au tendinta de a-si atinge cu mainile fata , gura , gatul , au obiceiul de a-si scarpina nasul sau spatele urechii.In mod contrar , atingerea pieptului sau a inimii , cu o mana deschisa , sugereaza sinceritatea.

Expresiile si contradictiile emotionale

- Sincronizarea si durata manifestarilor emotionale si a emotiilor sunt anormale.Exprimarea unei emotii intarzie fata de cum ar firesc , dureaza mult prea mult si este oprita in mod brusc.

-Exista o decalare intre expresiile sau gesturile emotionale si cuvintele exprimate.De exemplu , atunci cand cineva spune "Este nemaipomenit !" atunci primeste un cadou , si zambeste dupa ce a declarat aceasta , in loc de a o face concomitent cu afirmatia.

-Gesticulatia sau expresia fetei nu se potriveste cu afirmatia verbala , asemeni cazului in care cineva se incrunta atunci cand spune "Te iubesc".

-Cand o persoana mimeaza o stare emotionala (bucurie , surpriza , placere , respect) , expresiile sale se limiteaza la miscarile gurii in loc de a se oglindi pe toata fata.

Reactiuni si interactiuni

- O persoana vinovata alege calea defensiva.O persoana nevinovata reactioneaza , de obicei, in mod ofensiv.

-Un mincinos nu se simte confortabil atunci cand este orientat fata in fata cu cineva care il chestioneaza sau il acuza.De multe ori , el va tinde sa isi intoarca fata sau sa isi pozitioneze corpul intr-o parte.

-O persoana mincinoasa simte nevoia inconstienta de a amplasa diverse obiecte (o carte , o ceasca de cafea , o mapa) intre ea si cel cu care poarta discutia.

Continutul si contextul verbal

-Un mincinos iti repeta cuvintele atunci cand raspunde la o intrebare. Daca , de exemplu , este intrebat , "Tu ai mancat ultima prajitura ? " , el va raspunde , "Nu , nu am mancat eu ultima prajitura".
O declaratie scurta , concisa , de genul "Nu" , poate reprezenta mai curand un indiciu al sinceritatii.

-Mincinosii evita sa "minta" , ferindu-se sa faca declaratii directe sau transante.Ei ocolesc raspunsul in loc de a nega sau a afirma cu claritate.

-De obicei , o persoana vinovata se intinde la vorba , aducand in discutie mai multe detalii decat ar fi necesar.Nu se simte confortabil atunci cand sunt pauze in conversatie sau cand domneste tacerea .

-Un mincinos poate evita folosirea prenumelor , discursul sau fiind tern si lipsit de precizie.Atunci cand o declaratie este adevarata , pronumele sunt accentuate la fel daca nu mai mult fata de restul cuvintelor.

-Intr-o marturisire mincinoasa poate interveni balbaiala sau rostirea slaba , soptita a cuvintelor , gramatica si sintaxa fiind adesea defectuoase.

Alte simptome ale minciunii

-Atunci cand crezi ca cineva te minte si schimbi deodata subiectul conversatiei , mincinosul va deveni mult mai volubil si mai relaxat.El isi dorea cu ardoare o alta turnura a discutiei , pe cand o persoana inocenta poate deveni contrariata datorita schimbarii bruste a subiectului , dorind sa se reintoarca la cele spuse anterior.

-Nu rareori , un mincinos se va folosi de umor sau sarcasm pentru a evita un anumit subiect.

Concluzie

Desigur , daca cineva se manifesta conform unuia sau mai multor simptome aratate anterior , aceasta nu inseamna , in mod obligatoriu , ca este un mincinos.Pe cat posibil , atitudinea lui trebuie comparata cu felul in care se comporta de obicei , in diferite situatii.


Copyright © diane.ro


Articole cu tematica asemanatoare : Top 10 minciuni online pe situri sociale ...Infidelitatea.Cum sa-i spui barbatului ca stii ca te inseala...

Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 12, 2009 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Urasc mincinosii !Am lasat pe cineva sa ma duca cu presul si in capul meu , comportamentul asta era un semn de romantism .. Bleah!

    Felicitari pt articol!


    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am gandit odata, tare demult, la cate moduri de a minti exista. Stiti cate? Poti minti suportand o minciuna, poti minti tacand, eludand adevarul, poti minti in tare , tare multe moduri. Osho spune, ca toti iubim adevarul dar ca nimeni nu vrea sa-l auda, pentru ca este crud. Ei, Iubibiti adevarul ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Uram mincinosii,dar sa fim cinstiti,toti mintim in viata.uneori mintim pt.protectia cuiva,dar tot minciuna este,alteori mintim pt.a nu crea suferinta cuiva,dar tot minciuna este,,omisiunea,,voita si constienta indiferent de scopuri,tot,,minciunica,,se numeste.sincer?cine n a mintit in viata asta?minciunile ,,nevinovate,,au scuze,dar minciunile care ascund,secrete mari,urate,drame care afecteaza profund,acelea nu mai sunt doar ,,minciuni,,intra in alta categorie.Omul,nu a cunoscut ,,pacatul,,tot printr o minciuna?problema este ca ne altereaza constiinta ,aceasta ,,stare,,vietii!cris.

    RăspundețiȘtergere
  4. Privirea orientata in stanga-jos este un alt semn al minciunii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, privirea stanga jos, este din potriva , gandirea mai amanuntita la ceea ce s-a intamplat. Cand nu priveste in stanga jos dupa ce a privit de cateva ori, atunci minte

      Ștergere

Un produs Blogger.