Dictionar de vrajitorie - Litera O


-Ochi rau - Deochi , piaza rea ; vraja/influenta malefica sau blestem aruncat(a) asupra copiilor , vitelor etc. de catre cineva care deochiaza sau poseda un "ochi rau".Efectul negativ este , de obicei , neintentionat si apare datorita privirii incarcate de invidie sau de dorinta.In Sicilia si in sudul Italiei se crede , totusi , ca anumite persoane rauvoitoare isi fixeaza intentionat victimele cu un "ochi rau".

-Ocult - Studiul stiintelor oculte presupune obtinera unei cunoasteri "ascunse /secrete " a principiilor magice si a tehnicilor folosite in diferite metode de divinatie.

-Oculta - A ascunde cunoasterea fata de cei neinitiati.

-Ofiter- Barbat care il asista pe marele preot in ritualurile pagane.

-Offieriade - Preot neopagan.

-Offieriadess - Preoteseasa neopagana.

-Ogham - Limbaj cifrat folosit de druizi pentru a comunica cunoasterea ascunsa sau oculta , folosit in prezent pentru scrieri sacre sau pentru divinatie.

-Oimelc - Imbolc ; sarbatoarea / festivalul lumanarilor.

-Omul Verde - In religia neopagana , nume al zeului suprem corespunzator intruchiparii sale in monarh al regatulului padurii.

-Ora planetara - Numita si ora magica ; diviziune temporala a zilei si noptii definita de influentele astrologice si de energiile diferitelor planete.

-Ordine - 1. Legi traditionale neopagane din "Cartea umbrelor" a lui Gardner sau din opusul "Cele 13 comori Dynion Mwyn. 2.Referiri sau corolare ale legilor sus-mentionate utilizate in religia Wicca . 3.Legi ale vrajitoriei / magiei specifice unui individ sau unei adunari (coven) de vrajitori.

-Ordinul ortodox al zorilor de aur , nou reformat - (NEW REFORMED, ORTHODOX ORDER OF THE GOLDEN DAWN (NROOGD)) - Traditie wicca fondata in anul 1967 de catre un grup condus de Aidan Kelly.Ritualul , de origine poetica , este influentat major de Wicca Gardneriana.

-Ostra - Sabat marcand echinoxul de primavara (in jurul datei de 21 martie) , revenirea soarelui si fertilitatea pamantului.
----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com

Copyright ©diane.ro

Dictionar de vrajitorie - Litera O Dictionar de vrajitorie - Litera O Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 21, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.