Gema acvamarin.Caracteristici, astrologie, legende


Caracteristicile acvamarinului

-Culoare : albastru deschis , albastru , albastru-verzui
-Transparenta : transparent , translucid
-Luciu : sticlos
-Sistem cristalin : hexagonal
-Spartura ; concoidala
-Duritate : 7 1/2 - 8 (pe scala Mohs)
-Greutate specifica : 2,6 - 2,8
-Indice de refractie ; 1,57 - 1,58
-Dispersie : 0,014
-Birefrigerenta : 0,006
-Compozitie chimica : Be3Al2Si6O18
-Clasa de minerale : beril

Descriere , prelucrare, resurse

Gema acvamarin , a carui nume deriva din expresia latina "aqua marina" ( apa de mare ) , este o varietate albastra spre albastru-verzui a mineralului beril.Din categoria berilului fac parte smaraldul , dar si geme mai putin cunoscute precum morganit si heliodor.Berilul cu o culoare verde deschis poate fi transformat in acvamarin prin incalzire la o temperatura de 400 grade Celsius.In acelasi timp , prin incalzire , pot fi eliminate nuantele albastre din acvamarinul comun .Cele mai multe geme de acvamarin intalnite pe piata in prezent sunt obtinute prin tratament termic.In general , cu cat albastrul este mai profund cu atat acvamarinul este mai valoros .O forma foarte intunecata de beril , asemanatoare safirului albastru profund , este obtinuta prin iradierea unor anumite tipuri de beril.Acedte pietre sunt comercializate sub numele de "beril albastru".

Acvamarinul nu este o piatra rara , astfel incat ea poate fi achizitionata fara mari eforturi financiare.Filoane uriase din acest cristal au fost descoperite si apoi taiate in geme de mii de carate.Frumoasa culoare a acvamarinului , variind de la albastru deschis la albastru-verzui poate pali la contactul excesiv cu lumina , de accea este important ca aceasta gema sa fie cumparata de la un dealer de incredere.

Topazul albastru deschis poate fi usor confundat cu acvamarinul.Culorile si proprietatile fizice ale acestor doua pietre sunt foarte apropiate , topazul fiind insa cea mai ieftina gema de pe piata.

Spre deosebire de smarald , acvamarinul este total lipsit de defecte,Costurile de fabricatie ale acvamarinului sintetic sunt foarte mari fata de abundenta in natura a acestei pietre .Producerea usoara si ieftina a spinelului face ca aceasta piatra sa fie vanduta adesea ca un inlocuitor sau imitatie a acvamarinului.De altfel , spinelul este adesea comercializat sub denumirea eronata de "acvamarin artificial."

Acvamarinul este o gema dura si durabila , insa uneori , poate prezenta crapaturi interne daca este lovit puternic.

Acvamarinul este taiat in numeroase fatete , fiind folosit ca bijuterie pentru cercei , inele , margele.Ocazional , cristale perfecte , taiate in 6 fatete sunt purtate ca pandative pentru gat.Acvamarinul transparent , cu efect de ochi de pisica sau de asterism este prelucrat sub forma de caboson.

Cele mai valoroase exploatari de acvamarin sunt in Brazilia , existand insa zacaminte importante si in Kenya , Nigeria, Madagascar, Zambia, Tanzania, Sri Lanka, Pakistan, Afghanistan si Russia.

Astrologie , folclor , legende si capacitati de vindecare

-Acvamarinul a fost ales de piatra lunii de nastere martie de catre Asociatia Nationala Americana a Bijutierilor , in anul 1912.De asemenea este piatra de nastere a zodiei Scorpion.
Se spune ca aceasta gema are o actiune benefica asupra cuplurilor casatorite , ajutandu-le sa treaca peste diferentele de opinie sau de gust .Acvamarinul se obisnuieste sa fie daruit cu prilejul aniversarii a 16 si a 19 ani de la casatorie.
-Totodata, se crede ca acvamarinul ar oferi protectie impotriva fortelor diavolilor.
-Purtat de catre o femeie , o poate ajuta sa se marite cu un barbat bogat.
-Acvamarinul aduce purtatorului o legatura intima cu ingerii , asigurand intotdeuna un acoperis deasupra capului si mancare pe masa.
-Aceasta piatra a oceanului confera abilitatea de a invata si memora.
-Visul acvamarinului semnifica legarea de noi prietenii.
-Numarul vibrant al acvamarinului : 1.
-Chakra principala a acvamarinului : gatul.
-Din timpuri stravechi , a existat credinta ca acvamarinul ii da purtatorului cu clarviziune, curaj si fericire.Se spune ca stimuleaza inteligenta si confera tinerete.
-Acvamarinul este o piatra simbolica a protectiei in calatoriile pe mare , spunandu-se ca ar fi fost daruit de catre sirene.
Pentru intaia oara , acvamarinul este mentionat documentar de catre greci , in anii 480-300 ien .Pentru acestia, amuletele din acvamarin oferau marinarilor curaj si aparau impotriva adversitatii valurilor , in special daca pe gema era gravata imaginea lui Poseidon intr-un car.
-Din punct de vedere al resurselor de vindecare , se credea ca este de folos in cazul tulburarilor nervoase , in Evul Mediu considerandu-se ca ar putea reduce efectul unor otravuri.
Acvamarinul curata si aliniaza chakrele , corpurile mentale si eterice.Purifica sistemul imfatic.Reduce frica si ajuta la comunicarea cu cei din jur intr-un mod afectuos , atrage prietenii si faciliteaza comunicarea in general.
Ajuta la ameliorarea laturii spirituale a fiintei , la acumularea simtamantului de a fi o parte a unei entitati atotcuprinzatoare.
Acvamarinul are un efect benefic asupra gatului , timusului , alergiilor respiratorii, gurii , inimii , sistemului imunitar, si nodulilor limfatici .
Gema acvamarin.Caracteristici, astrologie, legende Gema acvamarin.Caracteristici, astrologie, legende Reviewed by Diana Popescu on martie 24, 2009 Rating: 5

11 comentarii:

  1. vreau un deler autorizat de la care sa cumpar un inel de aur cu o piatre de acvamarin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti incerca la magazine online gen: www.ezo-shop.ro/-_ametist.htm‎, acvaria.com/ametist.php?p=cristale‎, www.antic-shop.ro/antichitati/cauta/ametist/‎, kristale.ro/index.php?p=produse_cristale&cristal=AMETIST‎

      Ștergere
  2. nu este piatra varsatorului?ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  3. am visat azi noapte,ca aveam un dinte stricat.ce o fi insemnand,asta?stie,cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dintii stricati simbolizeaza in vis temerile sau anxietatea noastra ce se dezvolta in interiorul nostru, ajungand in timp sa fie vizibile altora. Este posibil ca un astfel de vis sa aiba de a face cu imaginea ta ezterioara, cu felul cum te percep ceilalti. Dintii stricati pot semnifica si ceva care nu merge bine in viata ta, un punct slab sau un lucru care nu-ti este de folos. Desigur, poate fi si o indicatie a necesitatii de a merge la dentist. Pe de alta parte, visul unui dinte stricat poate reprezenta un aspect particular legat de persoana ta. Gandeste-te in ce fel te-au marcat dintii in existenta ta de pana acum...

      Ștergere
  4. Da, alaturi de ametist, jasp, granat, ametistul este piatra norocoasa a Varsatorului. Ametistul este specific lunii februarie, fiind uneori considerat si piatra specifica Pestilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc!sincer,ador culoarea asta si nu stiam exact,daca nu e chiar piatra varsat.!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dealer autorizat este Concept Tropic shop. Toate pietrele sunt insotite de certificate de autenticitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Recomand cumpararea unui cristal cu adevarat autentic de la KoloK Design sau StoneMania Bijou , sunt cele 2 siteuri cu care eu colaborez foarte bine, cel putin in cei de la StoneMania poti avea incredere ca iti spun daca cristalul este 100% natural, pentru ca multe cristale , chiar daca sunt naturale se mai umbla la culoare artificial. Ambele firme ofera certificat de autenticitate

    RăspundețiȘtergere
  8. va asteptam si in magazinul nostru de pe strada Eminescu nr.17 langa ''Cafe Mon Amour''
    www.concepttropic.ro

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.