Horoscop chinezesc- luna martie 2009

A doua luna a calendarului chinezesc , martie este consacrata drept luna Iepurelui.Luna solara a Iepurelui incepe in anul 2009 , pe 5 martie si se incheie pe 3 aprilie.A doua luna selenara din calendarul chinezesc debuteaza pe 25 februarie , luna plina avand loc pe data de 11 martie.O zi importanta , numita "Chun Fen", este 20 martie , cand are loc echinoxul de primavara.
In China , echinoxul de primavara este considerat ca marcand jumatatea primaverii , perioada in care prevaleaza energia lemnului.Iepurele "contine" elementul pur al lemnului , astfel incat cineva apartinand de elementul pamant se poate simti relaxat in aceasta luna a anului Bivolului de Pamant.
In luna Iepurelui ne putem astepta ca lucrurile sau evenimentele sa deblocheze si sa isi urmeze liber cursul.
Martie 2009 este luna Iepurelui de Foc ; energia focului se presupune ca va invalui in stralucire viata , aducand un fior de optimism.
Energiile Iepurelui sunt mladioase dar pasnice , persuasive si relaxante.

SOBOLAN (1936, 1948, 1960, 1972, 1984).

Obisnuit sa fie in mijlocul actiunii , Sobolanul isi va vedea domolita impulsivitatea in luna martie 2009.De fapt , acesta este chiar lucrul de care avea nevoie ; dupa ce s-a agitat in prea multe actiuni , aceasta perioada ii va putea permite sa isi focalizeze eforturile asupra unor lucruri prioritare.Desigur , primul pas este sa isi evalueze aceste prioritati.Al doilea , este sa le urmareasca implinirea intr-o modalitate nu foarte rapida , dar temeinica si constructiva.
-Dragostea.
Sobolanul trebuie sa isi clarifice ce isi doreste si ce anume este dispus sa daruie.Este necesara realizarea unui echilibru intre "cerere" si "oferta".A-ti dori prea mult poate duce la o relatie tensionata sau la un inceput dificil al unei noi relatii.
-Banii. Sobolanului nu trebuie , de obicei , sa i se aduca aminte de necesitatea de a manui cu grija banii.Oricum , in aceasta luna este necesara o chibzuinta indoita , intrucat este posibil ca incasarile sa intarzie fata de necesitatea de face plati.
-Cariera. Martie poate aduce noi contacte folositoare.Sobolanul trebuie sa retina cu grija datele de contact ale celor pe care ii intalneste pe linie profesionala. 20 martie este o zi favorabila pentru fixarea unei intalniri importante.

BIVOL (
1937, 1949, 1961, 1973, 1985)

Contactul cu autoritatile si necesitatea de a invata si a se conforma unor legi poate sa faca din martie o luna impovaratoare pentru Bivol.Hotararea si perseverenta care ii sunt in sange il vor ajuta , insa , sa depaseasca aceste evenimente.
Tendinta innascuta a Bivolului este de a examina temeinicia legilor si felul in care au fost acestea adoptate.Desi inteligenta si straduinta il pot ajuta sa dezlege ce anume se ascunde in spatele acestora , efortul nu pare sa ii aduca vreun avantaj .Mult mai benefic si mai putin stresant ar fi ca el sa se infrupte din energia diplomatica a lunii Iepurelui .Incercarea de a-si face noi prieteni si de a influenta anumiti oameni poate aduce mai multe beneficii decat afundarea intr-un studiu steril al defectelor sistemului.De multe ori solutia apare atunci cand iti folosesti sarmul si discuti cu deferenta si calm.
-Dragoste. In luna Iepurelui 2009 responsabilitatea relatiei de cuplu va atarna greu pe umerii Bivolului.Acesta se va simti coplesit fie de partener , fie de faptul ca nu are inca un partener.Nu trebuie lasata deoparte speranta.
-Bani. Daca in ultimul timp Bivolul a pus ceva bani deoparte fara a le tine insa socoteala , in aceasta luna este necesar sa se faca niste munca de contabilitate. Certitudinea asupra rezervelor disponibile poate aduce siguranta financiara.
-Cariera.Meticulozitatea il poate ajuta pe Bivol sa prevada consecintele pe termen lung ale unor actiuni.Chiar daca in prezent i se pare ca face munca altuia , acest lucru va fi recompensat intr-un viitor nu chiar apropiat. 17 martie poate fi o zi favorabila , cand toate raspunsurile sunt la indemana Bivolului.

TIGRU (
1938, 1950, 1962, 1974, 1986)

Energiile Iepurelui aduc putina liniste in viata frenetica a Tigrului , fara a-i umbri insa personalitatea.Aceasta luna ii va aduce mai putine griji si probleme .Micile reprosuri vor fi mai usor de trecut cu vederea .Prieteni de-ai Tigrului vor veni la el sa isi reverse durerea si vor gasi compatimire si mai mult decat un sfat de ajutor.Increderea linistita afisata de Tigru ii va deruta pe cei din jurul sau si il va determina sa isi rezolve cu perseverenta sarcinile de zi cu zi.
-Dragoste.Tigrul va trece prin multe momente romantice in martie 2009.Luna plina din 11 martie il va afecta profund si il va face sa isi aprecieze cu afectiune trecutul , prezentul si viitorul.Recente neintelegeri sau certuri vor fi aplanate intr-o maniera pasnica.
-Bani.Extravaganta financiara din aceasta luna poate afecta grav balanta Tigrului.Calmul si retinerea in ceea ce priveste banii il pot face sa se simta virtuos si sigur de el.
-Cariera. Tigrul va fi nevoit sa treaca in aceasta luna printr-un adevarat test al rabdarii si stapanirii , in special in preajma zilei de 16 martie.Retinerea poate aduce satisfactii atat sociale cat si personale.

IEPURE (
1939, 1951, 1963, 1975, 1987)

Incurajandu-i si motivandu-i pe ceilalti prin energiile sale subtile , Iepurele isi poate vedea linistit de drum in martie 2009.Aceasta luna ii da Iepurelui privilegiul de a ajuta fara depune mari eforturi.Lucrul in culise ii este mai mult decat decat potrivit , aducandu-i satisfactia de a conduce fara iesi in evidenta. Iepurele isi va impune propriile idei facandu-i pe altii sa creada ca sunt ale lor.El este constient ca nu conteaza atat de mult ceea ce faci cat modul in care faci un lucru.Iar aceasta modalitate poate fi manevrata in asa fel incat sa iti aduca avantaje.
-Dragoste. O lipsa de interes intr-o noua relatie de cuplu poate insemna ca Iepurele nu primeste sau nu ofera suficienta atentie.Intr-o relatie mai veche , acest simptom poate sugera ca Iepurele are nevoie de o perioada de singuratate.
-Bani. Autoindulgenta poate face gauri mari in bugetul Iepurelui.Este o diferenta intre a iti oferi o placere si a-ti face praf toate economiile.A fi special nu inseamna neaparat a fi cheltuitor.
-Cariera. Iepurele este in mijlocul a tot ceea se intampla.Secretul de a obtine succesul consta in a-si forma o echipa de oameni capabili.Un mare pas inainte poate avea loc pe 23 martie.

DRAGON (
1940, 1952, 1964, 1976, 1988)

Cei din jur , prin multitudinea lor de pareri , par sa tina in loc Dragonul.Intrucat compromisul nu este punctul forte al acestuia, el va fi nevoit sa puna la punct o diversiune .Toti cei care ii dau sfaturi nu sunt in mod real interesati de soarta lui .Cu atat mai mult , in luna Iepurelui , Dragonul , inclinat sa isi croiasca propria lui cale , trebuie sa anticipeze cu grija toate riscurile pe care si le asuma si toate incidentele care ii pot impiedica proiectele.
-Dragoste. Sunt posibile meci certuri de cuplu care se pot incheia cu punerea (justificata) sub "acuzare" a Dragonului .Luna Iepurelui il poate face vulnerabil emotional , asa ca evitarea oricarui conflict este cea mai buna solutie.
-Bani.Dragonul tinde sa fie extrem de prevazator cu sumele mici de bani si mai mult decat neglijent cu cele mari. Atentie !
-Cariera. Daca puterea creatoare a Dragonului pare sa fie in criza in aceasta luna , este cazul sa isi caute surse de inspiratie in lucruri neobisnuite .Chiar daca la inceput pot parea usor socati , superiorii vor ramane incantati de realizarile finale.

SARPE (
1941, 1953, 1965, 1977, 1989)

Sarpele are parte de multe oportunitati in luna Iepurelui , esential fiind sa distinga semnele acestora.El este tentat , prin natura lui , sa aspire la lucruri mai mult sau mai putin inaccesibile.Adesea , insa , farmecul unor teluri consta tocmai in aparenta lor intangibilitate. Astfel de obiective , odata atinse , par sa isi piarda atractivitatea.Sarpele trebuie sa dea atentie lucrurilor aflate la indemana , sanselor apropiate dar ferme.
-Dragoste. Sarpele este atat de ocupat in aceasta luna incat este tentat sa isi neglijeze relatia sentimentala.Serpii singuri trebuie sa depuna mai mult efort si sa isi acorde mai mult timp daca doresc intr-adevar sa gaseasca persoana speciala potrivita lor.Serpii implicati intr-o relatie de cuplu nu trebuie sa creada ca lucrurile pot merge de la sine ; este nevoie ca relatia sa se dezvolte prin crearea unor momente romantice , memorabile.
-Bani. Banii cheltuiti pentru o noua imbracaminte sau pereche de pantofi nu sunt irositi ci investiti in punerea la punct a imaginii proprii.Pe langa prezenta exterioara -nu trebuie uitat- conteaza si atitudinea.
-Cariera. Noi oportunitati pot fi usor socante , chiar dacat sunt asteptate.In cazul unor provocari cruciale , Sarpele isi poate chema in ajutor prietenii Cocosi sau Maimute.
Desi colegii pot fi invidioasi , Sarpele este constient cat de mult a muncit pentru a ajunge intr-o noua pozitie .

CAL (
1942, 1954, 1966, 1978, 1990)

Fara a se stradui prea mult Calul poate atrage atentia asupra sa in timpul lunii Iepurelui , indiferent ca este vorba de lucruri cu care ar vrea sa iasa in evidenta sau nu.Afirmarea intr-o multime este inclinatia naturala a Calului , mai ales atunci cand acesta foloseste putina recuzita si regie.Atunci cand , insa , este prins pe picior gresit , el incearca sa strecoare cat mai neobservat.Intrucat luna Iepurelui il aduce vrand-nevrand sub luminile rampei , Calul trebuie sa sa gandeasca de doua ori inainte de a actiona , a se implica in noi cercuri sau a deschide o conversatie.
-Dragoste. Noi admiratori vor fi cuprinsi in raza vizuala a calului , iar schimburile de priviri pot trezi pasiuni infierbantate.Un Cal singur se va desfata in acest joc al flirtului.Daca este insa intr-o relatie de cuplu , nu ar strica sa stea deoparte , cu orgoliul satisfacut si atat.
-Bani. Daca se simte tentat sa isi satisfaca placeri costisitoare , este mai bine pentru Cal sa isi lase cardul acasa.Vanitatea cheltuitorului se transforma usor in umilinta indatoratului.
-Cariera. Calul poate castiga sprijin pentru materializarea ideilor sale.Este indicat sa isi foloseasca magnetismul personal , dar cu masura , vorbind cat mai retinut si ascultandu-i cat mai mult pe ceilalti.

CAPRA (
1943, 1955, 1967, 1979, 1991)
Prieteni de nadejde vor sari in aceasta luna in ajutorul Caprei.Prin energia sa statornica , luna Iepurelui va apropia Capra de pamant , asigurandu-i o perioada de relaxare.Relaxarea nu inseamna insa lene ; martie poate aduce realizari importante mai ales in ceea ce priveste lucrul in echipa.Capra va fi ocupata cu evaluarea unor probleme care ii tulburau de catva timp linistea , probleme care se vor dovedi in cele din urma a fi mai curand rodul imaginatiei si suspiciunii.Lucrurile fiind astfel rezolvate , Capra va gasi prilejul de a apasa pedala de acceleratie , transformand obstacolele in motivatii de a progresa.
-Dragoste. Capra va simti nevoia sa aiba o mai mare independenta fata de partener , fapt ce ii va spori increderea in sine , totul finalizandu-se cu o viata de cuplu mai armonioasa.
-Bani.Trebuie amanate cheltuielile care nu sunt necesare si verificate datoriile in curs.Daca Capra are nevoie de un sfat sau un ajutor financiar , luna Iepurelui este foarte potrivita pentru asa ceva.
-Cariera. O perioada propice avansarii pe scara ierarhica , cu ajutoare atat de sus cat si de jos.Capra nu trebuie insa sa se complaca cu aceasta situatie : ierarhia este inselatoare , iar punctele castigate trebuie mentinute cu fermitate.

MAIMUTA (
1944, 1956, 1968, 1980, 1992)

Maimuta sufera din nou datorita caderii de pe un loc aparent sigur , datorat unor binefacatori care ii intorc in cele din urma spatele.A cata oara se intampla lucrul acesta ? De fiecare data , pana acum , la fiecare esec , a avut parte de un ajutor nesteptat .Maimuta trebuie sa invete cate ceva din aceste caderi si , totodata , sa aiba certitudinea unui loc sigur in ierarhie.Luna Iepurelui ii favorizeaza controlul asupra destinului , desi are nevoie , in continuare , de ajutor.A fi in pozitia de a-si conduce soarta reprezinta un lucru esential pentru Maimuta.Daca va fi nevoita in luna martie sa se confrunte cu oameni aflati in pozitii de varf sau in puncte cheie ale birocratiei , este hotarator sa nu isi uite politetea si bunele maniere acasa.
-Dragoste. In luna Iepurelui , Maimuta are tendinta de a prelua initiativa in viata amoroasa.Daca este vorba despre un cuplu de doua Maimute , incercarea de a fi autoritar nu va da nici un rezultat.Atunci cand sunt stabilite locul si ora unei intalniri , Maimuta nu trebiue sa uite sa faca concesii partenerului.
-Bani. Castigurile asteptate de Maimuta in luna Iepurelui se vor potrivi la fix cu necesitatile sau capriciile de zi cu zi.In acelasi timp trebuie pastrata o prudenta vizavi de cheltuieli.Maimuta isi doreste sa fie sigura de investitiile ei , asa ca este bine sa isi imparta banii pe mai multe sectoare.
-Cariera. Maimuta poate capata un sprijin politic in abordarea unei probleme care treneaza de mult timp.In aceasta situatie , ea va gasi puterea de a ajunge la miezul subiectului si de a da o rezolvare caracteristica ingenuitatii ei innascute.Maimuta trebuie sa isi reaminteasca in permanenta de sprijinul care ii este acordat , astfel incat sa persevereze fara nici o ezitare.

COCOS (1945, 1957, 1969, 1981, 1993)

Luna Iepurelui poate aduce multe surprize pentru Cocos , scotandu-l din ritmul cotidian , lucru nu prea placut pentru acesta.Pentru a se simti in largul sau , Cocosul poate anticipa multe din aceste surprize.Luna martie tine neaparat sa ii disturbe Cocosului planurile si programul sau riguruos , dar , cu atat mai mult , el trebuie sa persevereze in a realiza ceea ce si-a programat.Energiile Iepurelui il pot ajuta sa ramana calm in fata evenimentelor nesteptate.
-Dragoste. Neintelegeri minore pot avea loc in mod repetat in aceasta luna.Pentru a le evita , Cocosul trebuie sa isi explice frustrarile , fara a-si rani , insa , partenerul.Cocosii singuri trebuie sa fie grijulii asupra locului si timpului intalnirilor ; in aceasta perioada , confuzia pluteste in aer.
-Bani. Analiza veniturilor , chiar realizata de profesionisti , nu poate aduce prea multe clarificari.Cocosul trebuie sa se multumeasca cu faptul ca orice afacere ratata va face loc unei altei oportunitati profitabile.
-Cariera. Confruntarile cu colaboratorii pot lua o latura personala si urata.Chiar daca nu sunt intentionate abordarile contradictorii , discursul Cocosului va fi interpretat ca o critica.
Acesta va trebui sa se gandesca de doua ori inainte de a rosti o vorba si sa isi patreze cat mai mult pentru sine eventualele comentarii.

CAINE. (
1946, 1958, 1970, 1982, 1994)

Asteptarile si sperantele Cainelui vor fi implinite in luna Iepurelui , chiar daca nu in masura si la timpul potrivit pentru acestea.Cainele trebuie sa se increada in orice raza de lumina aparuta la orizont , si sa isi croiasca drum spre ea fara nici o ezitare.Lucruri mult asteptate vor fi la indemana , cu conditia ca acestea sa fie intrevazute si exploatate la momentul potrivit.
-Dragoste. Cineva din umbra se va ivi in viata Cainelui.Acesta nu trebuie sa il priveasca cu suspiciune pe noul venit , ci sa se implice cat mai mult in neasteptata relatie.Lucruri magice si edificatoare sunt pe cale sa se intample.
-Bani . Tentatia de a fi in varf si de a se delecta cu placeri alese este mai puternica decat niciodata. Odata ajuns acasa , Cainele se poate intreba , insa , daca a avut cu adevarat nevoie de acest lux.Este cazul ca in luna martie , daca nu isi doreste sa ajunga in pragul unei crize financiare , Cainele sa se delecteze mai mult admirand vitrinele .
-Cariera. Un sef va fi cu ochii atintiti asupra Cainelui in luna Iepurelui.Indiferent cate responsabilitati vor apasa asupra umerilor Cainelui , acesta trebuie sa fie increzator ca , pe termen lung , straduintele lui vor fi recompensate.

PORC (
1947, 1959, 1971, 1983, 1995)

In mod tipic , personalitatea amabila si calda a Porcului atrage dupa sine prietenii folositoare. Luna Iepurelui va aduce sustinatori de nadejde.Onestitatea si exprimarea directa , insotite de conversatia fluenta si naturala vor cuceri persoane cu influenta in viata Porcului.Propunerile lui nu vor fi acceptate la prima vedere , acesta fiind insa un semn ca ele sunt luate in consideratie cu o maxima responsabilitate.Pentru a avea succes , Porcul trebuie sa aiba grija sa nu faca promisiuni pe care nu si le poate tine.Ziua de 27 martie poate favoriza impliniri neasteptate.
-Dragoste. Luna plina de pe 11 martie poate fi un prilej de redescoperire a romantismului , afectiunii si pasiunii.Este momentul in care Porcii , implicati intr-o relatie sau nu , pot fi indrazneti in dragoste.
-Bani. Porcii se bucura de toate lucrurile care pot fi cumparate. In aceasta luna se pot rasfata in magazine , cu conditia de a sti sa se opreasca la timp.A face un act de caritate in aceasta perioada poate aduce un sentiment de echilibru in sufletul celui care si-a ingaduit un extra-shopping .
-Cariera. Colegii si colaboratorii se vor intrece in a face servicii Porcului.Cu ata mai mult , Porcul trebuie sa isi dea adevarata masura a priceperii si a spiritului de echipa.Munca in colaborare poate aduce multe satisfactii in ziua de 23 martie.


Articole despre astrologie : Semnificatia semnelor zodiacale.Ciclurile zodiilor. ......Zodiacul chinezesc.Origine si semnificatii. .....Afla ce animal din zodiacul chinezesc iti corespunde
Horoscop chinezesc- luna martie 2009 Horoscop chinezesc-  luna martie 2009 Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.