Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera B

-TATUAJUL BALENEI 


Monstru marin misterios si temut , balena este cel mai mare mamifer de pe pamant.In miturile , legendele si povestirile religioase ale lumii , apar peste 90 de specii de balena .

In mitologia biblica , in povestea lui Iona din Vechiul Testament , balena este un simbol al dreptatii divine , un aliat al Domnului care inghite oamenii pacatosi.Iona a petrecut 3 zile de cainta in burta balenei , dupa care Dumnezeu i-a aratat indurarea Sa , iar Iona a fost eliberat din inchisoarea sa inedita.In acest fel , balena a devenit asociata cu renasterea si invierea.Folclorul islamic a inglobat aceasta legenda , balena lui Iona fiind unul din cele 10 animale admise in paradis.

Anticii credeau ca balena a umblat pe pamant inainte de a se scufunda in abisurile oceanului.Odata plecata din zona terestra , balena ar fi luat cu ea si o cunoasterea secreta , acest cretaceu devenind astfel simbolul unei initieri profunde sau ascunse.Balena este considerata pastratoarea povestilor lumii si este recunoscuta pana in zilele noastre drept un simbol al longevitatii si un gardian al comunicarii.

Pentru indigenii din Australia pana la cei din America de Nord , de la cei din Arctica pana la cei din Caraibe , balena a reprezentat o sursa de hrana , dar si un totem puternic si un ghid spiritual , ajutand la supravietuirea rasei umane , atat fizic cat si cultural.

Culturile indienilor nativi americani au pus in evidenta importanta relatiei cu "Marele Spirit" , ca tip de energie care este prezent in toate formele de viata , de la balene la pietre , plante , planete si alte elemente.Indienii americani aspirau la contactul direct cu spiritele animalelor , puterea , forta si abilitatile diverselor animale fiind invocate in timpurile vitrege.Faptul ca un animal precum balena era considerat o sursa valoroasa de hrana nu ii diminua acesteia semnificatia spirituala.Pentru vanatorii de balene , acest mamifer enorm reprezenta puterea , disciplina spirituala si curajul necesare vanatorii lui.

Aborigenii de pe coastele Australiei vorbesc despre felul in care balena a trecut peste pamant dupa ce a coborat din Calea Lactee.Urmele lasate pe suprafata terestra de catre aceasta trecere au fost rememorate in cantece sacre , permitand oamenilor sa se orienteze in zonele vaste din interiorul continentului.Dupa moarte , sufletele celor decedati erau conduse de catre balena spre Steaua Rasaritului.

Balenele si delfinii sunt asociati cu puterile divine in multe culturi , fiind percepute drept fiinte superioare.In Grecia antica , delfinii erau considerati mesagerii zeilor , uciderea unui delfin fiind pedepsita cu moartea.Constelatia Delphinus fusese plasata in cer de catre Poseidon , ca semn de multumire adus delfinilor care ii gasisera mireasa , Amphitrite.

In cultura occidentala , balena a fost considerata mult timp un simbol al marelui necunoscut , inspirand opere literare despre relatia omului cu acest gigant al oceanelor.Faimoasa poveste a lui Moby Dick a fost scrisa in secolul XIX de catre autorul american Herman Melville.In aceasta carte , marea balena alba il provoaca pe capitanul Ahab la o confruntare cu limitele proprii sale minti.Ahab vede balena drept o incarnare a raului , in timp ce Ishmael , protagonistul povestirii , o vede ca pe un paradox extrem , o dualitate cosmica simbolizand aproape tot ce exista in univers.

Tatuajul unei balene poate avea multiple semnificatii , simbolizand , insa , de obicei , virtuti si credinte spirituale cu o profunzime comparabila cu dimensiunile cetaceului.

Diverse modele de tatuaje cu balene : click aici.
-TATUAJUL BAMBUSULUI



Bambusul este un model de tatuaj preferat de persoanele care doresc sa isi acopere cu desene din cerneala o parte cat mai mare a corpului.In scenele descrise de tatuaje in care apar tigri si dragoni , bambusul este un fundal popular , fiind folosit in mod similar cu alte elemente precum fumul , focul, norii, si apa.Bambusul acorda unui tatuaj o nota specific asiatica .

De-a lungul mai multor secole , artistii indigeni ai tatuajelor din zonele tropicale (Samoa , Borneo, Tailanda) au utilizat in operele lor motivul bambusului ca simbol al puterii , stabilitatii si permanentei , dar si al unei vieti lungi si implinite.In multe parti ale lumii , bambusul este asociat cu eternul ciclu al vietii , cu moartea si reinvierea.

Foarte rezistent si flexibil , bambusul a reprezentat aceste calitati vreme de milenii in invataturile spirituale.In China , el nu este numai un simbol al longevitatii , ci , impreuna cu floarea de prun , orhideea si crizantema , este o reprezentare a celor patru anotimpuri.In Japonia , lanuri de bambus cultivat strajuieste in jurul templelor shintoiste , sau este prezent pe pamanturile templelor buddhiste.In India , bambusul este o emblema a prieteniei , iar in Vietnam simbolizeaza sufletele oamenilor.Intr-un mit al creatiei din Filipine , primul barbat si cea dintai femeie s-au ivit dintr-un trunchi de bambus spintecat , dupa o batalie intre cer si ocean.

Bambusul infloreste extrem de rar , uneori odata la 60 sau 120 de ani.Dupa aparitia florii , istovit de acesta facere , bambusul moare.
-TATUAJUL BERBECULUI



Ovinele au fost printre primele animale domesticite de catre om.
Vechi de peste 10 mii de ani , picturile de pe stancile sahariene ii portretizeaza pe oameni inchinandu-se berbecului , animal infatisat cu un disc solar intre coarne.Simbol al primaverii , al focului si reintoarcerii zilelor calde , berbecul a fost asociat cu noile inceputuri, cu forta si indrazneala.In zodiacul grecesc , Aries , berbecul , este cel dintai dintre cele 12 semne zodiacale , fiind totodata un simbol al lui Marte , zeul roman al razboiului.Cei nascuti sub acest semn dovedesc , de obicei , un mare potential artistic .

Multi zei din Egipt, Grecia , Roma si Orientul Mijlociu sunt asociati cu simbolul divin al berbecului.Berbecul cu "lana de aur' era un animal fabulos posedat de catre Hermes si sacrificat zeului cerurilor, Zeus , lana acestui berbec devenind un simbol al cautarii eroice.In Egipt , berbecul era un animal sacru al templului , admirat pentru virilitatea si vitejia sa.Zeul egiptean al soarelui , Osiris , era infatisat cu coarne de berbec care se infasurau in spirala , simbolizand creatia primara , puterea solara , focul si potenta.In mitologia indiana , berbecul este zeul bogatiei.

Ca animal totemic , berbecul , impreuna cu coarnele sale , sugereaza o mare putere mentala , curiozitatea si imaginatia.Pentru cei calauziti de catre acest animal , este important sa isi stimuleze mintile in vederea optimizarii potentialului lor psihic.
In folclor si mitologie , berbecul si tapul sunt adesea interschimbabili.Zeul norvegian Thor avea fie doi berbeci, fie doi tapi care ii trageau carul.

Puternicele coarne ale berbecului au inspirat "Berbecii" ca arme de asediu asupra cetatilor.De multe ori , coarnele berbecului erau considerate un simbol ce putea aduce victoria si bogatia in lupta.In mitologia persana , zeul razboiului si victoriei se manifesta sub forma a 10 animale , berbecul fiind una dintre ele.Important animal de cult pentru celti si pentru zeul lor , Cernunnos , berbecul apare sub forma sarpelui cu cap de berbec , ca simbol al reinnoirii.

In Vechiul Testament , berbecul este descris ca o importanta emblema a supunerii si sacrificiului.In povestea lui Avraam si Isaac , cel dintai trece peste incercarea de supunere fata de Dumnezeu , si este gata sa isi ucida fiul ; Domnul il cruta insa pe Isaac , iar Avraam sacrifica in locul lui un berbec prins de coarne intr-un tufis.
Berbecul era pentru evrei o emblema razboiului si un simbol al conducatorului .La inceputul fiecarei batalii, preotii suflau in cornul de berbec pentru a aduce victoria .Profetul Elia , a suflat intr-un corn de berbec pentru a anunta sosirea lui Mesia.
Mai tarziu, berbecul a devenit un simbol crestin al conducerii spirituale si o emblema a lui Isus ca protector peste turmele sale.De-a lungul vremii , berbecul ca simbol al puterii si potentei masculine a fost etichetat ca un animal respingator de catre principiile morale religioase , fiind asociat cu pacatosii care se complaceau in pacatul carnii , cu decadenta si slabiciunea morala.
Berbecul in mijlocul unei turme a fost perceput ca un animal pastoral.Alaturi de berbec , oaia a reprezentat un simbol al supuseniei , fiind considerata a fi usor de condus si avand nevoie de un protector.Bunul Pastor a fost un alt atribut al lui Isus , cuvintele "hraneste-mi mieii , hraneste-mi oile" , fiind instructiunile date de Hristos discipolului sau Petru , ca si conducator al bisericii.

In arta crestina , oaia este descrisa adesea ca o creatura blanda si inocenta , uneori ca un animal martirizat sau aflat in compania sfintilor."Oaia ratacita" si "oaia neagra" au fost termeni de etichetare a pacatosilor si a celor care nu se pocaiau.In folclor , oaia a fost de cele mai multe ori perceputa ca un animal prostanac, lipsit de inteligenta , caruia ii lipsea capacitatea de a lua asupra-si responsabilitatea vietii sale.

In versurile pentru copii, in povesti, mituri si fabule , mielul , in special mielul ratacit, este o creatura delicata simbolizand inocenta care are nevoie de protectie si care favorizeaza cele mai alese calitati ale caracterului uman , acelea de bun pastor , protector si binefacator.

Desene ale tatuajelor cu berbeci : click aici.
-TATUAJUL BIVOLULUI



Bivolul sau taurul sunt simboluri importante in designul tatuajelor , intre cele doua existand diferente si similaritati.Amandoi sunt masculi bovini , dar bivolul (boul) este adeseori castrat , fiind folosit ca animal de tractiune , in timp ce taurul este utilizat pentru reproducere.

Bovinele au fost printre primele animale domesticite de oameni si ocupa un spatiu extins in povestirile mitologice si spirituale.Un bivol castrat este un simbol puternic al straduintei omului de a controla natura si de a o subjuga in folosul sau , pentru a-si ara pamanturile si a-si pune in miscare carele sau carutele.Boul (bivolul) reprezinta , din aceasta perspectiva, civilizatia.Taurul semnifica salbaticia in starea ei naturala , necontrolabila.

Din cele mai vechi timpuri bivolul (boul) a fost un simbol al bunavointei si servitutii.Antrenat de mic pentru a se supune , el poate fi regasit in mituri ,legende si in textele religioase din biblie sau din buddhismul Zen.

Boul este al doilea semn zodiacal din zodiacul chinezesc.Calm , modest , rabdator si neobosit , boul este un simbol foarte popular printre chinezi.Printre trasaturile sale se mai numara seriozitatea , inteligenta, si un mod sistematic si logic de a privi viata.Cei nascuti sub acest semn pot fi lideri carismatici innascuti , oameni cu talent in lucrul manual , dar care trebuie sa se fereasca de tendintele sovine.

Desi este perceput ca un simbol al calmului si linistii , bivolul poate reprezenta si impulsivitatea.Invataturile japoneze Zen si Taoiste vorbesc despre bivol ca simbol al naturii umane , sau a luptei noastre de a imblanzi aceasta natura pe parcursul unei calatorii febrile catre iluminarea spirituala.
Ca totem , bivolul simbolizeaza permanenta , hotararea si credinta.Ca si calauza spirituala , el inspira intelepciune , liniste interioara , bun simt , si nevoia de a te mentine ferm cu picioarele pe pamant.

In multe culturi antice , bivolul a fost asociat cu ritualurile de sacrificiu.In legendele grecesti , bivolul alb este un animal potrivit pentru sacrificarea in onoarea lui Zeus , in timp ce bivolul negru este corespunzator unei jertfe aduse lui Hades.
Evanghelia Sfantului Luca incepe cu descrierea sacrificiului unui bivol , acest animal devenind un simbol al Santului Luca si al preotiei.

In traditia celtica , bivolul era privit ca un valoros animal de sacrificiu datorita utilitatii lui in tragerea plugului .In mitologia celtica , bivolul trage carul in care sunt dusi sfintii catre locul lor de ingropaciune.

Mai tarziu , bivolul a devenit un simbol al lui Hristos sacrificat , si al virtutilor modestiei si tariei de caracter.

In mitologia persana , bivolul a indicat granitele imparatiilor si trasandu-le cu coarnele sale ascutite.In Iranul antic , sacrificiul ritual al bivolului a fost condamnat de catre Zarathrustra , care a relevat acest animal ca simbol al taranului si al vietii asezate, pastorale.

In Asia si Africa , unde stapanirea bovinelor a fost multa vreme o masura a bogatiei unei persoane , bivolul apare adeseori in povestirile populare.Legendele bantu povestesc despre Bivolul Gardian , care nu poate fi ucis fara consimtamantul sau.O poveste africana infatiseaza un baiat viteaz care salveaza oamenii de un monstru feroce , si a carui moarte este pusa la cale de catre tribul devenit suspicios din cauza puterii tanarului.El a fost avertizat si salvat astfel de catre un bivol.

In mitologia chinezeasca , un imparat era detinatorul a 3.000 de concubine si isi vizita femeile intr-un car tras de un bivol.Una dintre concubine , dornica de a atrage atentia stapanului ei , stiind cat de mult le place sarea bovinelor , asezase o farfurie cu sare la intrarea in locuinta sa , bivolul aducandu-l astfel mereu pe imparat la usa sa.

Variante grafice de tatuaje cu bivoli : click aici.
-TATUAJUL ZODIACAL AL BIVOLULUI CHINEZESC



Persoanele din zodia bivolului (Aries) sunt nascute in anii : 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 si 2009.

Lider innascut , “bivolul” inspira incredere tuturor celor din jurul sau.El este conservator si metodic , talentat in lucrul manual.Trebuie sa se fereasca de tendintele soviniste si sa isi urmareasca cu obstinatie o cale unica in viata.Poate avea o cariera de succes in profesiuni precum chirurgie , armata , sau cosmetica.
-TATUAJUL BRATULUI (CIRCULAR)



Tatuajul circular din jurul bratului este unul dintre cele mai populare tatuaje din lume.Ascuns sub o maneca sau lasat , cu mandrie , la vedere pe o plaja , acest tatuaj este unul de tip clasic.Uneori , tatuaje desemnate pentru brat sunt modificate si amplasate circular la incheietura unei maini sau la o glezna a piciorului.

Pentru multe persoane , tatuajul din jurul bratului este cel dintai pe care si-l fac.Chiar daca este o alegere comuna , varietatea larga de modele asigura posibilitatea unui mod unic sau personal de creatie.

Designuri preferate de tatuaje in jurul bratelor sunt cele ale nodurilor celtice , modelelor organice tribale , temelor hawaiene si motivelor florale.

Unele persoane aleg pentru astfel de tatuaje benzi feminine alcatuite din ramuri de vita de vie si flori , in timp ce altele prefera temele masculine ale sarmei ghimpate , spinilor si flacarilor.Dragonii si serpii reprezinta , de asemenea , modele potrivite pentru tatuajele care inconjoara bratul.

Pentru tatuaje sub forma de banda (circulare) pe brat : click aici.
-TATUAJUL BRICIULUI



Bricele de barbierit sau lamele acestora sunt modele de tatuaj care pot simboliza multe aspecte avand cu o caracteristica “taioasa”.Lama briciului ascutita a briciului este asociata cu taierea unor lucruri dubioase , dar si cu punerea in practica a unor sinucideri.

Ca model de tatuaj , briciul are o semnificatie legata de asumarea unor riscuri , de practici ilegale sau de consumul de droguri.El mai poate simboliza un trecut sumbru , in care un om a avut de a face cu depresia, dependenta sau abuzul de sine.

Briciul este un tatuaj care evoca anii 1980 sau 1970 din occident, cand acest instrument era utilizat de catre consumatorii de droguri pentru a marunti marihuana sau cocaina intr-un praf fin , folosit pentru fumat sau pentru aspirarea pe nas.De fapt , atunci cand cocaina era la moda , briciurile erau un ornament legat cu un lant din aur , indicand faptul ca purtatorii lor faceau parte din bransa consumatorilor de droguri.

-TATUAJUL BROASTEI



Totemul unui animal este un simbol puternic al identitatii ancestrale si al atributelor clanului.Totemul broastei este unul dintre cele mai vechi si mai magice de astfel de insemne , semnificand metamorfoza , regenerarea , si o noua directie in viata.

Simbolurile broastei se gasesc in aproape toate culturile , datorita raspandirii largi a acestui animal.

Pentru triburile de pe coastele Americii de Nord , broasca este asociata cu apa si luna , si este un simbol al fecunditatii , prosperitatii si bogatiei.Broasca femela era pazitoarea apelor proaspete si proteja fiintele umane fata de inundatii sau seceta , prin crearea unui baraj al apelor.Multi indieni nativi americani numesc broasca “Maretul Creator al Ploii”.Broasca anunta sfarsitul iernii , intrucat se credea ca fulgii care atingeau pamantul spre sfarsitul anotimpului rece se transformau in broaste ce anuntau oamenii ca venise timpul in care somonii trebuiau sa se reintoarca in rauri.
“Haida” , mesterii creatori ai stalpurilor totemice , sculptau broasca pe stalpurile caselor lor , pentru “ a mentine echilibrul” , adica pentru a impiedica casa sa se prabuseasca si pentru a mentine armonia in toate relatiile umane.

Pentru samanii din culturile animistice , broasca reprezenta adesea inaltarea magica de la un nivel al constiintei catre un altul , de la realitate si lumea constienta la lumea spirituala a subconstientului .Broasca era considerata un invatator ,un mentor sau o calauza menita a ajuta in intelegerea puterilor inalte .

In credinta poporului Iban din Borneo , broasca era creatoarea lumii , iar Keling , cel mai puternic dintre zeii Iban , avea darul de a se transforma oricand intr-o broasca.Pentru barbatii Iban , tatuajul unei broaste executat pe gat avea calitatea magica de a proteja razboinicul impotrive taierii capului pe campul de lupta.Stramosii Iban se reintorceau adesea pe pamant in corpul unei broaste , veghiind asupra tribului.

Caracteristicile naturale ale broastei au inspirat umanitatii o atitudine respectoasa fata de acest batracian.Natura ei de amfibie , abilitatea de a trai atat in apa cat si pe uscat , si transformarea ei dintr-un minuscul mormoloc intr-o fiinta care poate crea mii de oua , a transformat broasca intr-un simbol al adaptabilitatii si al intelepciunii.

Zeita iubirii si frumusetii , divinitatea greaca Aphrodite , sau cea romana , Venus , considerau broasca drept un animal sacru.In Egiptul antic , broasca era un simbol al vietii si un protector al calatoriei spre lumea de apoi , fiind adeseori imbalsamata si amplasata in mormintele regale.Unii zei egipteni erau infatisati cu un cap de broasca , una dintre aceste zeitati fiind Heket , zeita nasterii.

In anumite regiuni din China , au fost construite temple in onoarea broastei.Broasca verde era o divinitate minora , in special in zonele cu rauri sau lacuri.In zilele noastre , o broasca tinand in gura o moneda continua sa fie prezenta in casele chinezesti , ca un simbol al prosperitatii in afaceri.

In Japonia , broasca este simbolul energiei si al perseverentei.

In occident , broasca nu a avut intotdeuna un loc de onoare in panteonul animalelor.Aspectul ei fizic a determinat ca ea sa fie asociata cu lucruri malefice , precum vrajitoarele si diavolul , molimele si boala ; in folclor , ea apare ca produsul unei vraji , precum printul transformat intr-o broasca dezgustatoare.

Totusi , broasca a capatat de-a lungul timpului si valente simbolice pozitive.Prezenta broastei intr-o gradina , de exemplu , este un semn de noroc , poate datorita impulsului ei de a manca insecte daunatoare.

Diferite tatuaje reprezentand broasca : click aici.
-TATUAJUL BROASTEI TESTOASE



In culturile occidentale broasca testoasa a fost adesea considerata un simbol al rabdarii si intelepciunii care transcede timpul.

Fabula lui Esop , “Broasca testoasa si iepurele” , reprezinta o lauda adusa statorniciei si stabilitatii broastei testoase in confruntarea sa cu viteza iepurelui.Capacitatea broastei testoase de a evita pericolul ascunzandu-se in carapacea ei a devenit un simbol al protectiei , vindecarii si a cunoasterii interioare.Tocmai de aceea , multe persoane se identifica cu spiritul broastei testoase , aducandu-l asupra lor prin intermediul unui tatuaj.

Datorita aparitiei sale timpurii pe pamant (cu circa 250 de milioane de ani in urma) , broasca testoasa este de multe ori asociata cu simbolismul creatiei.Indigenii din America de Nord se refera la acest continent numindu-l Insula Broastei Testoase, intrucat , conform legendei , acesta a fost creat pe carapacea unei astfel de broaste.In India , broasca testoasa il poarta in spate pe elefant care , la randul lui , poarta pe umerii sai lumea.

In cultura chinezeasca , atributele broastei testoase sunt puterea, rezistenta , incetineala , fecunditatea si longevitatea.Imaginea ei aparea pe steagul imperial , ca o emblema a protectiei in razboi.

Pentru japonezi , broasca testoasa de mare era un insemn al lui Kumpira , zeul protector al marinarilor.

In Africa , broasca testoasa reprezenta un simbol al fertilitatii si protectiei , fiind adesea pastrata pe langa casa.

In Grecia antica , broasca testoasa a fost o emblema a zeitei Aphrodita , divinitatea iubirii , care asocia acest animal cu aspectul pasiv sau feminin al apei.
Statornicia si atemporalitatea legendara a broastei testoase au determinat reprezentarea ei in nenumarate sculpturi si opere de arta ale culturilor antice.

La mayasi , broasca testoasa era asociata cu apa , pamantul si fulgerele.Una dintre zeitatile maya este infatisata purtand pe cap o broasca testoasa.

Tribul Iroquois , din America de Nord , avea in panteonul sau o gigantica broasca testoasa reprezentand culmea intelepciunii.

Pe de alta parte , in mitologia azteca , broasca testoasa era asocita cu trasaturi mai putin apreciate , precum lasitatea si laudarosenia (puternica pe dinafara si slaba in interior).
Popoarele de coastele oceanelor din intreaga lume vedeau broasca testoasa drept un simbol al longevitatii , fertilitatii si norocului.Inotatoare pline de gratie , ea reprezenta , de asemenea, libertatea spirituala.

O asociere simbolica a fost facuta intre broasa testoasa si constelatia Pleiadelor , cunoscuta si sub numele de Cele 7 Surori.In acelasi fel in care broasca testoasa isi croieste drum de-a lungul nisipului pentru a-si depune ouale , la fel constelatia respectiva isi face aparitia inaintea zorilor pe cerul verii.

Poate ca in nici un loc de pe Terra broasca testoasa nu este mai apreciata decat in sudul Pacificului , zona in care este considerata din timpuri ancestrale drept un animal sacru.Datorita asociatiilor sale cu zeitatile si statutul de lider , broasca testoasa reprezinta un motiv popular al tatuajelor din Polinezia.
In Polinezia franceza , loc in care broasca testoasa este o zeitate a oceanului , ea apare sculptata pe stalpii zonelor sacre ca un simbol al fertilitatii , fiind amplasata deasupra imaginii imbratisarii regelui si reginei .

In vechiul Hawai . broasca testoasa era considerata o manifestare a zeului creator , si un mesager al acestuia.Totodata , exista credinta conform careia capul acesteia putea ramane in viata dupa separarea lui de trup.

Cea mai mare din specia ei , broasca testoasa inotatoare hawaiana verde de mare , era respectata de familii ca o zeitate personala care nu putea fi deranjata in nici un fel , si , cu atat mai putin , mancata.Legendele povesteau despre un astfel de animal care putea sa se transforme intr-o fiinta umana , pentru a proteja copiii care se jucau la marginea oceanului.

Tatuaje cu broasca testoasa : click aici.
-TATUAJUL BUFNITEI



Ca pasare de noapte si de prada , bufnita a fost asociata cu puterile spirituale , cu “ingerul mortii” si zeita noptii.Mitologiile grecesti, romane si celtice considera aceasta pasare ca un reprezentant al influentei spirituale.

In hinduism , ea este un simbol al spiritualitatii cosmice.

Religia indienilor nativi americani si preotii samani au facut numeroase asocieri cu bufnita.Indienii Cree credeau ca fluieraturile bufnitei boreale sunt chemari catre lumea spiritelor.Pentru apasi, visul unei bufnite reprezenta o moarte iminenta.Samanii indienilor Cherokee vedeau bufnita orientala ca o calauza in aplicarea unor pedepse sau in tratarea unor boli.

In Africa , bufnita este asociata cu magia si vrajitoria.Pentru poporul Bantu , ea este un slujitor al vrajitorilor.In Africa de est , tribul Swahili crede ca bufnita aduce boala asupra copiilor.Zulusii din Africa de sud o considera o pasare a vrajitorilor , iar in partea de vest a continentului ea este considerata un mesager al magicienilor si vrajitoarelor.In Madagascar , se spune ca bufnita ia parte la adunarile vrajitoarelor si danseaza impreuna cu acestea pe mormintele cimitirelor.

Variante grafice de tatuaj cu bufnita : click aici.
-TATUAJUL BURSUCULUI



Bursucul este considerat fie salbatic , puternic si timid , fie agresiv si antisocial , in functie de respectul sau antipatia cu care este privita aceasta creatura nocturna.

In salbaticie , bursucul isi curata adesea vizuina si ii schimba asternuturile din paie , fiind un bun exemplu al ordinii si curateniei domestice.Ca animal care sapa adanc in pamant , el este asociat cu misterele si magia lumii subpamantene , dar si cu spiritele animalelor si plantelor.Totodata, el este vazut ca un cunoscator al echilibrului dintre lumea terestra si cea subterestra.

Laba de castor este purtata ca o amuleta de cei care isi doresc prezenta spirituala a acestui animal in viata lor , sau de cei care care au nevoie de forta lui specifica.Intr-o superstitie americana , oamenii care zareau urmele trecerii pe pamant unui bursuc erau inzestrati cu sanatate si putere.

Bursucul poate fi regasit pe ambele margini ale oceanului Atlantic , atat in Africa , cat si in Asia.In unele zone din Europa , se credea ca activitatile castorului prevestesc starea vremii.Pentru chinezi , el este un animal lunar , care are capacitatea de a-si schimba forma.

Ca si calauza spirituala a indienilor americani , bursucul reprezinta atributele pozitive inspirate de caracteristicile sale naturale.Ca vanator agil si tenace , el este un simbol al curajului si hotararii si este onorat pentru increderea sa in sine si viclenia lui , pentru strategia de care da dovada , fiind , in acelasi timp , un simbol al protectiei familiei.Totodata , bursucul este un simbol al intelepciunii in alegerea prietenilor , probabil datorita intovarasirii lui cu coiotul.Cu picioarele sale frontale puternice , bursucul poate sapa pana la cuiburile rozatoarelor , dar nu se poate intrece cu ele din punct de vedere al agilitatii.Coiotul poate face , insa , lucrul acesta , astfel incat cele doua animale isi distribuie sarcinile , alcatuind o echipa de vanatoare extrem de eficienta.

Ca totem , bursucul are un rol important ca pastrator al radacinilor plantelor cu proprietati medicinale.Cunoasterea bogatiilor subterane (ierburi , plante, minerale) ii confera bursucului calitatile simbolice ale intelepciunii , cunoasterii si vindecarii pe cale naturala.Natura lui solitara si nocturna , i-a castigat , de asemeni , renumele de “pastrator al povestilor”.

Identificarea cu bursucul si executarea unui tatuaj cu acest animal , poate fi precedata de examinarea aspectelor negative ale acestuia , in special in ceea ce priveste reputatia lui antisociala.Persoanele care prefera bursucul trebuie , uneori , sa se preocupe mai mult de relatiile lor cu ceilalti , in special cu autoritatile.Loiala prietenilor , o astfel de persoana isi poate imbogati personalitatea adugand la latura sa introspectiva o perfectionare a abilitatilor de comunicare.

Desene diverse pentru tatuaje cu un bursuc : click aici.
-TATUAJUL BUSOLEI



Desenul busolei este un tatuaj maritim foarte popular , reflectand istoria intrepatrunsa a artei corporale si a marinarilor , fiind similar in simbolism stelei nautice.In vremuri trecute, marinarii navigau prin apele necunoscute inarmati numai cu cunoasterea stelelor si cu o busola indicand nordul .

Tatuajul busolei simbolizeaza nu numai abilitatea de a naviga pe ocean , ci si talentul de a-ti croi un drum prielnic in viata.Unele dintre cele mai populare tatuaje reprezentand busola sunt modele copiate direct de pe vechile harti de navigatie.

Tipuri diferite ale tatuajului busolei : click aici.
-TATUAJUL BUZELOR



Datorita inzestrarii cu extrem de multe terminatii nervoase , buzele sunt o zona erogena recunoscuta.Ele au un rol crucial in sarut si in alte acte intime.Buzele si limba au un mare potential erogen in randul femeilor , stimularea acestor organe fiind un act de intimitate care poate aduce placeri profunde , avand un efect direct de excitare sexuala.

Buzele unei femei sunt , de asemenea , o expresie vizibila a fertilitatii ei.In studii legate de stiinta atractiei dintre oameni , psihologii au conchis ca atractivitatea faciala si sexuala feminina este conectata direct la starea hormonala din timpul pubertatii si dezvoltarii fizice.In mod opus efectului testosteronului asupra structurii faciale a barbatului , efectul nivelului de estrogen asupra femeii serveste la mentinerea unei structuri faciale “copilaresti” si tinere in timpul pubertatii si pana la maturizarea completa.S-a demonstrat ca , cu cat o femeie este dotata cu mai mult estrogen , cu atat mai mari ii vor fi ochii si mai pline pline buzele.

Studiile psihologilor sexuali au aratat ca , in mod universal , barbatii gasesc ca buzele unei femei sunt mai atractive sexual in masura in care acestea sunt mai pline , ele reprezentand un indicator biologic al sanatatii si fertilitatii feminine.In felul acesta , rujul femeii sau umplerea buzelor cu colagen reprezinta “siretlicuri” prin care prin care aceasta le indica barbatilor ca poseda mai mult estrogen decat in realitate , inducand impresia de atractivitate si fertilitate.

Buzele sunt considerate adeseori un simbol al senzualitatii si sexualitatii.Psihologii specializati in reproducerea umana au sugerat ca unul din motivele pentru care buzele femeilor sunt vazute ca atractive din punct de vedere sexual ar putea consta in faptul ca ele imita aparenta si umflatura labiilor vulvei , si ca ele ar putea reprezenta un organ sexual secundar.Acest lucru este convergent cu rezultatele unor cercetari care au relevat ca atitudinea sexuala masculina fata de buzele si gura unei femei este similara celei fata de vulva acesteia.

Mai mult decat atat , se presupune ca obiceiul din anumite parti ale lumii , de acoperire a gurii femeilor cu un val , ar putea avea la origine tocmai aceasta asociere a buzelor cu vulva sau a gurii cu un organ sexual secundar.

Modele diferite de tatuaj al buzelor : click aici.

Articole din acelasi domeniu :

Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera A
Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera B Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii)  , Litera B Reviewed by Diana Popescu on iunie 10, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.